IMT

Dobra su i ta bez lamele i imaju veliku vucnu silu,samo ti treba jeci i tezi traktor i dobra sajla i bez problema uz dobar nagib odjednom izvitlaju po 2m drva.Kod mene se takva najvise koriste i to bas bez lamele.Mada su zeznuta jer kad nemas preglednost,a drvo zakaci u panj ili kamen hoce da pukne sajla ili da propne traktor dok odreagujes,a kad ima lamelu nema tih problema.Ja razmisljam da pravim takvo,fiksno cekrk-vitlo ako ne nadjem neko dobro fabricko,a da je povoljno.Takodje je dobro sto ne smeta za vucu prikolice i sto je fiksirano direktno na traktor pa se prilikom vuce trupaca traktor manje propinje.

Dosta je tesko da se odmota sajla,narocito deblja sajla.Mada opet kad vitlas drva obicno je tu veliki uspon pa se samim tim sajla razvlaci niz brdo i onda se samo "oklembesis" i ide fino.Problem je kad hoces da je razvuces uz brdo,e to je muka.

Ono je dobro jako, mana je sto moras bas da budes u pravcu izvlacenja inace sajla ima da preskoci koturacu, a i vuci ce je uvek u jednu stranu i nagomilavace sajlu na tu stranu. Drugi probelm je sta je sa otpustanjem sajle? da li to moze da se izvede preko one rucice menjaca na njemu ili mora rucno da se kardan vrti u kontra smeru, ili treca opcija podizanje vitla i pomeranje traktora unazad, a sobzirom koliko je koturaca daleko unazad ferkic ce da dize prednji kraj u vis umesto vitla :osmeh:.

Ono je dobro jako, mana je sto moras bas da budes u pravcu izvlacenja inace sajla ima da preskoci koturacu, a i vuci ce je uvek u jednu stranu i nagomilavace sajlu na tu stranu. Drugi probelm je sta je sa otpustanjem sajle? da li to moze da se izvede preko one rucice menjaca na njemu ili mora rucno da se kardan vrti u kontra smeru, ili treca opcija podizanje vitla i pomeranje traktora unazad, a sobzirom koliko je koturaca daleko unazad ferkic ce da dize prednji kraj u vis umesto vitla :osmeh:.
sve u svemu odustajem od njega,,a ova karpan od 4t ili ovo https://www.kupujemprodajem.com/traktorska-vitla-i-cepaci-14880083-oglas.htm

Bolje da se prebacimo u temu o sumarstvu da ne bi isli u off topic.Gledaj da nadjes polovno Uniforest ili Tajfun,a i ovo pravljeno sa lamelom nije lose.

Nalazi se na instrument tabli.
Tablica na Vasem traktoru sadrzi
sledece brojeve:

— u polju sa slovom Z upisan je
broj uverenja isprave o zastiti
na radu;

— tip traktora;

— snaga KW;

— broj obrtaja motora;

— broj traktora koji je sastavljen
od devet brojeva cije je znace-
nje: prvi broj, godina izrade;
drugi i treci, proizvodac, i osta-
lih sest redni broj proizvoda od
dana pocetka proizvodnje.

577 sa IMR kabinom. Nije lose uparen.

1cf392cb3551-800x600.jpg

Jel postoji neki video zapis na youtube,oranja s 560 u brdu?
Voleo bih da pogledam.Ja trazio ali mi neide od ruke.

Video sam vec ova dva snimka,to nije brdo,za mene je to ravnica,na ovom drugom snimku ovaj 560 umire,isto tako i na istu dubinu orem s istim plugom sa 540 samo sa duplo manje goriva:osmeh:

A kosa vuca ga jebe samo tako. prednja daska prilicno vise hvata od zadnje koliko vidim. Ako ovako ore 10 ha nece desne prednje gume biti uopste.samo felga se ostati

Juce rasturi elektronski davac za temperaturu na 567,reko da ga zamenim za onaj sa ,,sjlicom,, i satom sa brojevima kad ono nemogu da ga nasrafim.PROBLEM Mora pravim reducir.

Nazad
Vrh