IMT

Nesto ja to ne postujem kad kaze "komplet remontovano",vise volim i da je u gorem stanju a da nije radjen motor ili menjac

Gle meni se čini motor da je nov .
Tako da a mjenjač i hidrulik lako se vidi .
Teško je naći opet 7 sad da je lošija jeftino imaju cijenu jer su dobre.

Alternator na 539, mora traktorski ili moze i od nekog auta da ide?

Trazim da kupim, ukrali na dedinom traktoru, zadnje vreme doslo :(

U originalu skoro ide iskrin stari tip od zastave od 33A. traktorski samo ima pojacan namotaj rotora i lezaj zadnji dvoredi ali namontirao sam ih na desetine . moze se i drugi ugraditi i samo je bitno da ga spona nezakacuje ako je vecih gabarita

Neznam šta da ti kažem.To vitlo kada je pod teretom nemožeš da iskopčaš da otpustiš sajlu.Moraš da paziš da ne privučeš skroz uz traktor ili ram,ako se to desi samo sečenje sajle.Dosta je sporo-jako sa dobrom daskom može da radi lepo.E sad ovaj ram što ima neznam koliko je jak ne vidi se na slikama.Ja bih raduje da sam na tvom mestu kupio običan čekrk pa kad završiš poso prodaš ako ti ne treba,sa ovim odtaješ doživotno to se teško prodaje.Ili kupuje se samo jednom.Nije neka cena ali nije ni neka roba.Sve u svemu ništa naročito.meni se u suštini ne sviđa taj ram na kome je to vitlo ,eto to je to.
izvini druze,sta njemu znaci da ima menjac,ona rucka sto je na nju mandjetna on mi je rekao da je to mjenjac i da moze da izbaca kad zapne,mozda mi samo uvaljuje pricu,sta bi mi ti preporucio i sta mislis o ovome http://www.kupujemprodajem.com/Traktorsko-vitlo-19733656-oglas.htm?filter_id=20438051,i imali sto na ova 2 sajta sto bi ti uzeo,objasnio sam u prve postove zasta mi treba,ako ti nije muka da pogledas,hvala

Znaci kupim od Zastave, bolje stari tip pa kod elektricara?

Kradu, na jesen akumulator, sad alternator. Dodje mi da prodam ili menjam taj traktor za veci, nicemu mi ne sluzi,
sem da ga s vremena na vreme okrpljujem. On je uvek u rezervi, ali lopova sve vise, sem psa da vezem za traktor :D

Madaprocitah da sada moze po nekom zakonu i struja u ogradu :D

izvini druze,sta njemu znaci da ima menjac,ona rucka sto je na nju mandjetna on mi je rekao da je to mjenjac i da moze da izbaca kad zapne,mozda mi samo uvaljuje pricu,sta bi mi ti preporucio i sta mislis o ovome http://www.kupujemprodajem.com/Traktorsko-vitlo-19733656-oglas.htm?filter_id=20438051,i imali sto na ova 2 sajta sto bi ti uzeo,objasnio sam u prve postove zasta mi treba,ako ti nije muka da pogledas,hvala

Dajčevo vitlo ima kadžastu spojku koja kada je pod opterećenjem jednostavno ne može da se isključi.Tu se javljaju problemi ali to nije toliko važno.Bitnija stvar je što se kači na poluge pa pri malom teretu podiže traktor u vuči trupaca ili prikolice.Moje je mišljenje da do nije dobro.Moja ti je preporuka čekrk koji košta na oglasima 350 ali veruj mi da hoće da spuste na 330e.Napisaću link.ovo kad završišposo možeš lako da prodaš i mnogo je lakše za rukovanje i rad sa samim traktorom od ovih budželacija.

Evo ti link nekoliko oglasa da vidiš kako izgleda a verovatno ćeš u tvom kraju naći nekog ko ih pravi jer je transport do nikšića pola ovog čekrka.
http://www.kupujemprodajem.com/cekrk-vitlo-za-drva-17650721-oglas.htm?filter_id=29839926

Dajčevo vitlo ima kadžastu spojku koja kada je pod opterećenjem jednostavno ne može da se isključi.Tu se javljaju problemi ali to nije toliko važno.Bitnija stvar je što se kači na poluge pa pri malom teretu podiže traktor u vuči trupaca ili prikolice.Moje je mišljenje da do nije dobro.Moja ti je preporuka čekrk koji košta na oglasima 350 ali veruj mi da hoće da spuste na 330e.Napisaću link.ovo kad završišposo možeš lako da prodaš i mnogo je lakše za rukovanje i rad sa samim traktorom od ovih budželacija.

Evo ti link nekoliko oglasa da vidiš kako izgleda a verovatno ćeš u tvom kraju naći nekog ko ih pravi jer je transport do nikšića pola ovog čekrka.
http://www.kupujemprodajem.com/cekrk-vitlo-za-drva-17650721-oglas.htm?filter_id=29839926
a nijesmo se razumjeli,ja sam mislio da pricas o vitlu sa slika sa pik,ono nije dajcevo,za dajceva sam cuo da su losa

Ono prvi put vidim na slici.Naveden je reduktor i 100m sajle.Neznam nisam to nikad video u radu možda bude i dobro ali se meni lično ne sviđa zbog same konstrukcije.Daleko je to na polugama,znam da su hteli da kopiraju ona slovenačka vitla ali ni blizu.Ono fabričko vitlo sa daskom je uz traktor i može traktor dosta da zapne u vuči trupaca uz dasku,kada se krećeš.Ta vitla su skupa ali naj bolja.Ako misliš da završiš taj jedan poso koji imaš onda kupi nešto jeftinije što možeš posle toga da prodaš ako ti ne treba.Ono iz oglasa što si stavio ćeš teško da prodaš.

Ono prvi put vidim na slici.Naveden je reduktor i 100m sajle.Neznam nisam to nikad video u radu možda bude i dobro ali se meni lično ne sviđa zbog same konstrukcije.Daleko je to na polugama,znam da su hteli da kopiraju ona slovenačka vitla ali ni blizu.Ono fabričko vitlo sa daskom je uz traktor i može traktor dosta da zapne u vuči trupaca uz dasku,kada se krećeš.Ta vitla su skupa ali naj bolja.Ako misliš da završiš taj jedan poso koji imaš onda kupi nešto jeftinije što možeš posle toga da prodaš ako ti ne treba.Ono iz oglasa što si stavio ćeš teško da prodaš.
ono je on pravio sam ono crveno,a ono u bosnu od cega je ,je li kvalitetno,i on mi je za njega rekao da ima menjac na onu mandjetnu za izbacanje i ubacanje,ja sam stio da uzmem ovaj cekrk, ali me svi ubjedjivali da to nevalja jer je opterecenje na traktor,i pogotovo sto nema oslonac na zemlju tako da dok vuce moze da prevrne traktor,ja sam rekao mene to treba za kuce,godisnje da izvucem od 50m do 100m drva,nebih ga prodavao valja vazda za kuce,mislim na ovo vitlo da nebi bilo zabune
http://www.olx.ba/artikal/16226224/vitlo-cekrk/

Ta vitla sto prave od Dajca,DZemsa,Zila i td. su jaka kao zemlja,ali kao sto je vec receno imaju te neke mane i zbog toga nisu na ceni.Obicno su sa sajlom oko 300 do 400e.Najbolji je onaj cekrk sto je postavio bobanvrb,barem od tih niskobudzetnih i takva cekrk-vitla se ovde kod mene najvise koriste.Posto ti Veliki imas 539 za njega ni jedno vitlo nije bas preporucljivo jer on i nije bas pogodan za sumu,ali bi ti onaj cekrk zavrsavao poso.Sto se propinjanja tice,samo napravis dasku-raonik koja se zakaci na poluge hidraulika i sa njom se ukopas u zemlju,a mozes i prednji kraj da vezes sajlom za drvo i nema brige od prevrtanja.

Ta vitla sto prave od Dajca,DZemsa,Zila i td. su jaka kao zemlja,ali kao sto je vec receno imaju te neke mane i zbog toga nisu na ceni.Obicno su sa sajlom oko 300 do 400e.Najbolji je onaj cekrk sto je postavio bobanvrb,barem od tih niskobudzetnih i takva cekrk-vitla se ovde kod mene najvise koriste.Posto ti Veliki imas 539 za njega ni jedno vitlo nije bas preporucljivo jer on i nije bas pogodan za sumu,ali bi ti onaj cekrk zavrsavao poso.Sto se propinjanja tice,samo napravis dasku-raonik koja se zakaci na poluge hidraulika i sa njom se ukopas u zemlju,a mozes i prednji kraj da vezes sajlom za drvo i nema brige od prevrtanja.
mene je ta suma sva blizu ceste,tako da traktor nebi isao nidje sa ceste,ono nemora na traktor ali ja racunam kad imam njega da nemam nijedno bolje resenje nego da stavim vitlo na njega,razmisljao sam vitla od 12v pa da ga stavim na tama ali to mi je svak rekao da nerazmisljam o tome,e sad sa kim sam ja pricao preporucuju vitla sa reduktorom zbog manjeg opterecenja na traktor,zato mi je svako misljenje dobrodoslo,jer bih to jednom da kupim i da je sto kvalitetnije a da mi moze zavrsavati posao,rekli su mi da bjezim od vitla sa 110 jer je deklo aluminijsko pa puca a da od dajca nije dobro naveo je boban problem,e ad sam ovo nasao na pik ba,sto neznaci da je dobro,zato sam i trazio misljenje da izaberem najbolje,nije mi zurba

Koliko vidim, ovaj cekrk sto prave ovi iz Kraljeva, sajlu vuce bocno u odnosu na traktor.
Kako se ovo uopste koristi? Ima li negde slika takvog cekrka u radu?

Neće da izvrne traktor nego pre se motor udavi ili prošlajfa lamela, imam ja takvo vitlo i zadovoljan sam sa njim, nije za neku profesionalnu upotrebu kao slovenačka i druga vitla, ali za sebe prava stvar. Možeš i prikolicu zakačiti, ako ti je šuma kraj puta nemoraš je ni otkačivati samo zalomiš traktor da sajla ne dohvata rudu i dovučeš drvo do prikolice, isečeš i nabaciš, a možeš je i otkčiti jer su slobodne poluge.

Neće da izvrne traktor nego pre se motor udavi ili prošlajfa lamela, imam ja takvo vitlo i zadovoljan sam sa njim, nije za neku profesionalnu upotrebu kao slovenačka i druga vitla, ali za sebe prava stvar. Možeš i prikolicu zakačiti, ako ti je šuma kraj puta nemoraš je ni otkačivati samo zalomiš traktor da sajla ne dohvata rudu i dovučeš drvo do prikolice, isečeš i nabaciš, a možeš je i otkčiti jer su slobodne poluge.
kakva su ova bez lamele jer ova su skuplja duplo

Nazad
Vrh