Kremator
Član
@landini dobro si prosao, a i sreca za traktor da je tu stao...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bubu zavidim ti na ovom akumulatoru
Ma ja neznam kako ljudimogu da voze traktor bez kočnica ????
I eto kad se vrag desi pa i ručnu ima zasebnu .
ma strasno. nikad mu vise necu vjerovat. i ja sam masinu dotjero na 3 tocka. dobar hrastov kladic pobacio u kolijevku i gas.Landini isto se desilo ljetos kod mene jednom kolegi isto imt 560 nova limarija vozio jedno 3 metra drva u trecoj sporoj i iskoci mu reduktor jos velika nizbrdica i isao je jedno 300 metara i iscupao je par drveca i kad je naletijo na veliku bukvu tu se zaustavio a ovaj kolega bio u traktoru i kad je udario izbacilo ga napolje a inace ta vrata kroz koja je ispao se nisu htjela otvarati. Jos dvoje bilo na prikolici oni su nekako uspjeli iskociti cim je ispao reduktor. Jos prikolica bila na onoj polu atomackoj kuki i tako se poprijecila na traktor.Sreca nikom nije nista bilo malo se blatobar bio iskrivio kako je prikolica bila na njemu i pukao prvi most po varu ali se mogao nekako dovuci do kuce, i malo se bio kason od prikolice presukao posto je bila prikolica kiper loznica.
kocnice na traktoru imam. lijevi tocak kopa, desni koci ali nema snage da blokira. rucna je ko grom. ali se sve odigralo u 5 sekundi. da samo znas na koliko krato vremena je traktor nabio brzinu da je odskakivo po pola metra od zemlje. cim je iskocio ja sam iste sek udario punu kocnicu i pokuso vratit u bilo koju ali nista nije pomoglo i u tom pokusaju sam svo dragocjeno vrijeme izgubio. i naravno da sam moro napustit traktor. a da sam rucnu potego kako ona visoko ode na 3 zubu mozda bi nogom zapeo kad sam iskako pa otiso pod prikolicu.
ovo je sreca u nesreci maximalno. proso ja sa ogrebotinama a traktor sa gore pomenutim kvarovima. danas je sve rijeseno. ostalo samo sklapanje. pa onda na red dolaze kocnice. sve novo krenuvsi od kocionog, crijeva, sisica do najsitnijeg sarafa. jer ja ovom traktor nikad vise ne mogu vjerovat da nece iskocit iz bilo koje. a sve oko mene brdo, brdo i brdo.
Prijatelju korodirali su ti kontakti u automatu on udari ali nece da okrece a kada okreca(kad ga spojis ona dva velika srafa)nece da uzubi koliko sam shvatio a uglavnom se taj problem i javlja uzrok je korozija ili savijena plocica u automatu koja treba da spoji te srafove(neznam dali si nekad otvarao automat,inace je on zapertlovan uglavnom kod imt-a dok je kod rusa sastavljen srafovima pa se to lako sredi)Desava se jos i da kontakti nagore ako nemas zivaca ni volje da ga otvaras i malo lemis preporucio bih ti da uzmes novi.Jedino ako kada spojis veliki(gdeje spojen kabel sa +kleme)i mali saraf nista se ne desava nece da uzubi onda je otisao namotaj u automatu i kao takvom samo sledi zamena.Nadam se da sam pomogao ako sam svatio sta se desava prilikom paljenja.Pozdrav.Nebitno za temu vec samo piso u temi akumulator to je Optimin akumulator? Kod mene je doso na zetiru kad sam kupovo i taj akumulator je kad izdaju svi akumulatori palio sve traktore Zetora koji je tezee palio. Rakovicu koja je palila kad je hladno odlicno i 539 koji zbog svog nakaradnog alnasera barem ovog mog jedva palio
KAd sam vec spomeno 539 traktor je pred zimu ostavljen normalno ispravan. Neki dan probam da upalim alnaser ni da cuje. Drugi akumulator kontam prazan nista. Direktno na ona dva velika sarafa zavarnici malo a na onaj mali srafic i veliki nista. Kucakam po automatu nece, kad jednom zavergla pa opet nista. Skinem alnaser da vidim da nije sta onako mehanicki otislo. Kad sve ispravno onaj zupcanik solidan, feder vraca, skinem automat vratim, namontiram sve naizgled noramlano i ovaj put poce verglat duze al posto je hladan i nema kompresije naravno da ne bi spalio alnaser stanem. Opet zaverglam al nece da uklopi samo ga upali al udari prije paljenja jer ga spajam direktno jer nece na kljuc. Kasnije probam opet zaverglam nece kad pogleda pusi se nesto kroz rupu dole na suhoj komori. Darnem automat vrel skinem klemu brzo. Da napomenem fabricki automat je zamijenjen nekim zlatne boje. Nisam siguran dal je automat crko a pretpostavljam da jest jer nisam ostao kuci da to mogu proverit a oca nisam zvao. Preporuka za neki novi automat? ili ima neko rejsenje ovoj mojo muci?
Ovo dok se sredi sve izacice sigurno 500e bar bi kod mene toliko izsla da se zastakli ofarba, naprave krila, signalizacija, nosaci kabine, gazista, ma mozda i to nebi okrpilo. pricam za cene kod mene na kosovu i metohiji
Direktno na ona dva velika sarafa zavarnici malo a na onaj mali srafic i veliki nista.
Ovo dok se sredi sve izacice sigurno 500e bar bi kod mene toliko izsla da se zastakli ofarba, naprave krila, signalizacija, nosaci kabine, gazista, ma mozda i to nebi okrpilo. pricam za cene kod mene na kosovu i metohiji