IMT

Ne znam sta bi moglo da se uradi po tom pitanju...Imam u planu da ugradim s44 u rakovicu,pa sam razmisljao da motor sa rakovice prebacim na 549 i to bi bila opasna kombinacija za frezu i silazni kombajn.Samo bi trebala druga kolevka,od 560dv i to bi resilo problem fabricki lose resene koja je sad na njemu.

Ovaj 549 u mom komsiluku sto ima ugradjen m34 odlicno radi sa silaznim kombajnom u pitanju je potinger 2 vec 4-5 godina bez problema

Ma nisi me razumeo ja sam mislio pumpu da zakrenes samo na ona tri srafa da probas samo hoce li lepse raditi bez otvaranja. Al ti vec dejstvovao:osmeh:
Koliko sam ja pohvatao varnice idu sa ranijim paljenjem a on je bio u ranije ceo zub
I kako radi sada jesi li palio?

upalio danas, lako pali, lakse vergla , ne cekica u motoru pri naglom dodavanju gasa, ne baca varnice u opste , mnogo lepse radi :D

juce mi 560 3 brzine iskocio iz prve direktne. nagib terena je oko 30% sa malom prikolicom na kojoj su bila drva. bruto tezina prikolice i tovara je bila oko 1 tone. nagib jeste veliki ali se traktor nije uklizo nego je jednostavno iskocio iz brzine. pokuso sam vratit ali uzalud pa sam moro napustit pomenuto vozilo i srokat sebe u kanalcinu punu plavog kamena a traktor u dracik. nisam nista slomio niti sta slicno, pa sam posliko desavanja.
koliko sam ja upoznat da imt sa 3 brzine tesko iskacu. identicni traktori ko moj voze 5 metara drva na kiperkama na malko manjem nagibu ali ne iskacu ni jedan. nisam mogo zamislit da ce moj da iskoci. pa svako misljenje dobro doslo.

Meni je 565 ispadao ali ne iz brzine nego iz reduktora iz sporih kada idem uz brdo.Inače gotovo nikakav otpor mu ne treba da se rukom izbaci samo malo poguraš ručicu a kažem da se dešavalo da ispadne i sama usled neravnog terena.Nekad loše upadne u neku brzinu pa oće da ispadne i to mi se dešavalo.Srećom ne vozim neki teret samo tarup pa nekako stanem.

Meni se na 560 desavalo da izbaci iz 2. kad je pod opterecenjem iz prve I trece nikad. Znam jos vlasnika kod kojih se isto desavalo samo sa drugom.

kod mene i mali i veliki mjenjac daju otpor i pri ubacivanju i pri izbacivanju iz brzina. iskocio mi je veliki mjenjac.

Konacno sam se latio posla da 567 pojacam na 577 :)

dsc0071.jpg

dsc2475.jpg
dsc2476.jpg

1.jpg
[/IMG]
2.jpg
[/IMG]
3.jpg
[/IMG]
3.jpg
[/IMG]
5.jpg
[/IMG]
evo rezultata iskakanja iz brzine. otkinut prednji lijevi tocak, rislag i limarija.

Landini isto se desilo ljetos kod mene jednom kolegi isto imt 560 nova limarija vozio jedno 3 metra drva u trecoj sporoj i iskoci mu reduktor jos velika nizbrdica i isao je jedno 300 metara i iscupao je par drveca i kad je naletijo na veliku bukvu tu se zaustavio a ovaj kolega bio u traktoru i kad je udario izbacilo ga napolje a inace ta vrata kroz koja je ispao se nisu htjela otvarati. Jos dvoje bilo na prikolici oni su nekako uspjeli iskociti cim je ispao reduktor. Jos prikolica bila na onoj polu atomackoj kuki i tako se poprijecila na traktor.Sreca nikom nije nista bilo malo se blatobar bio iskrivio kako je prikolica bila na njemu i pukao prvi most po varu ali se mogao nekako dovuci do kuce, i malo se bio kason od prikolice presukao posto je bila prikolica kiper loznica.

Nazad
Vrh