IMT

Ovi dw prazni u rikverc idu uz zid ako treba.To mnogo olakšava da se do drva dođe.Teži su neznatno u odnosu na ove bez prednje što opet nije loše kada su pod teretom.

Vedrane, nadam se da nisi tako stalno upropašćavao put.
ja nisam ali ima ko jeste i u mom selu pa sam imao jako zustru raspravu sa tim momkom i zvao sam policiju pa je nakraju morao da ocisti put:osmeh:

a ovo sam postavio tu pa jel moguce da tom momku netreba mnjenjac koliko krci kad salta

mozda je trebalo u nikad ovako neka majstori prebace

Sad je znači bolje što nema prednju vuču?

Duže ce durat lako se pokrši prva vuča po šumi.
Ionako je lagan odmah ga diže pogotovo s kopitarima.

- - - - - - - - - -

Ovi dw prazni u rikverc idu uz zid ako treba.To mnogo olakšava da se do drva dođe.Teži su neznatno u odnosu na ove bez prednje što opet nije loše kada su pod teretom.

Je al kad ima kopitare nema kud ne ide.
Prva vuča znači pogotovo ako nema lanaca.

izvini 577, ali baljezgas previse. prednja vuca je skoro sav poso u sumi. pusti ravnicarske predjele i snimke po yutubu gdje drva rade a nagib terena maximalno 3%. da samo znas koliko je upravljivi traktor sa prednjom vucom gdje su kolotrazi dubine preko 30cm.
kremator: ferkic je nesto drugo. kratak,lagan. sve ima prednosti i mane. ali prosla godina kako je kisna bila to je ne daj boze. traktori sa prednjom vucom nisu smjeli voziti vise od 3 metra drva na malim prikolicama jer potjera traktor niz sumske puteve. ode ko na sankama.

izvini 577, ali baljezgas previse. prednja vuca je skoro sav poso u sumi. pusti ravnicarske predjele i snimke po yutubu gdje drva rade a nagib terena maximalno 3%. da samo znas koliko je upravljivi traktor sa prednjom vucom gdje su kolotrazi dubine preko 30cm.
kremator: ferkic je nesto drugo. kratak,lagan. sve ima prednosti i mane. ali prosla godina kako je kisna bila to je ne daj boze. traktori sa prednjom vucom nisu smjeli voziti vise od 3 metra drva na malim prikolicama jer potjera traktor niz sumske puteve. ode ko na sankama.

Slažem se potpuno.prošla godina ne ponovila se.Ono malo puteva je toliko devastirano da je to staršno.Za moj 533 90% neprohodno a i ovi veći ako nemaju prednju slaba vajda.

Ne baljezgam ja niš .
Ja prvu vuču ni ne koristim za napred niti treba .
Jedino po blatu a luđak ide po takvom u šumu pa nastrada kad nije sila.
A kopitari zamjene dve prve vuče i prevrnu traktor.

prednja vuca u sumi je bitnija za nazad nego za naprijed. a kopitari su napravljeni za sumske traktore a ne poljoprivredne. da samo znas kako pukne poluosovina kad kopitar zapne na kamen ili zilu nekog drveta. sto je u sumi normalno da je ima na svakom cosku.
a sto se tice blata. neka domacinstva zive od sume. a posla godina nije dala nikakvog lufta da se radi po suvome. tako da nevolja natjera na svasta. ali ti to ne razumijes, predpostavljam da to nikad nisi radio niti bio u tom radnom okruzenju duzi period.

jel netko ugrađivao u imt 533/539 nove turske klipnjače iz jusela????

kakvi su bepco sklopovi motora i ležajevi radilice??

Za oranje sa gumama 12.4-28 ferguson nema dovoljno snage.Možda u nekoj lakoj zemlji i može da ore sa tim gumama.Za tanjiranje oranog zemljišta je bolje.Imao sam par godina te gume na 539 ali sam vratio na standard 11.2-28.Tafe nosi standardno 12.4-28 ali on ima činimi se drugačiji menjač i malo jači motor.

jel netko ugrađivao u imt 533/539 nove turske klipnjače iz jusela????

kakvi su bepco sklopovi motora i ležajevi radilice??

Ja nisam menjao klipnjače a inače sam kupovao indiske klipove i karike-one skuplje.Indiska pumpa za ulje,kotor ležajevi.košuljice nisam menjao ostavio sam moje samo razbušio za klipove od 539.Ja nisam smeo da kupujem turske delove jer sam se naslušao svega i svačega.

Za oranje sa gumama 12.4-28 ferguson nema dovoljno snage.Možda u nekoj lakoj zemlji i može da ore sa tim gumama.Za tanjiranje oranog zemljišta je bolje.Imao sam par godina te gume na 539 ali sam vratio na standard 11.2-28.Tafe nosi standardno 12.4-28 ali on ima činimi se drugačiji menjač i malo jači motor.

Meni ide manje vise isto gde je isla prva pre ide i sad, ali ne moze da se uporedi koliko bolje ide kada se ide uzbrdo 3. spora sa 12.4, traktor jednostavno ide nema zastajkivanja...

Ja nisam menjao klipnjače a inače sam kupovao indiske klipove i karike-one skuplje.Indiska pumpa za ulje,kotor ležajevi.košuljice nisam menjao ostavio sam moje samo razbušio za klipove od 539.Ja nisam smeo da kupujem turske delove jer sam se naslušao svega i svačega.

ma i ja sam se naslušao svega, samo se bojim da nenapravim generalku, pa da nešto pukne i da sve ode u vjetar........opcija je napraviti generalku, sa novom kabinom orašje, ili prodati traktor, ništa neraditi na njemu i kupiti tafe 42 sa oko 1000 sati......uzeo bi prije svega noviji 539, al nitko ga nažalost nehvali.......pa je i to rizik kupovati

Danas treći put jubilarno mijenjao semering na osovini gdje se kopča sajla obrtaja u imt 539.Kupovo sam i skf kad sam ga otpakovao on tvrd kao da je pečen.Sve odradim kako treba,namažem kućište mašću,ravno ga utisnem,namažem malo unutarnju stranu i polako umetnem i opet prokapa.normalno stranu sa federom okrenem prema glavi,do ulja i svedno.Jedinokontam možda ga treba utisnuti skroz u kućište a ne samo da poravna ali onda će zatvorit onu rupicu đe kapa.Svaki savjet dobro došao.

Danas treći put jubilarno mijenjao semering na osovini gdje se kopča sajla obrtaja u imt 539.Kupovo sam i skf kad sam ga otpakovao on tvrd kao da je pečen.Sve odradim kako treba,namažem kućište mašću,ravno ga utisnem,namažem malo unutarnju stranu i polako umetnem i opet prokapa.normalno stranu sa federom okrenem prema glavi,do ulja i svedno.Jedinokontam možda ga treba utisnuti skroz u kućište a ne samo da poravna ali onda će zatvorit onu rupicu đe kapa.Svaki savjet dobro došao.

Imaš veliki aksijalni zazor bregaste osovine,bregasta ti mnogo šeta napred-nazat.Da bi to sredio moraš otvoriti poklopac razvoda, skinuti zupčanik bregaste i podmetati limove da se izgubi aksijalni zazor bregaste osovine.Prilično veliki posao.

Nazad
Vrh