IMT

Nemoj tako druze.Ti umesto da kazes nesto optimisticno ti odmah pokopa 2 metara ispod zemlje fabriku koja mnogo znaci ovoj zemlji a uz malo mozga znacila bi i mnogo vise.E jbg sad...
Znas li ti da se danas u Pakistanu proizvodi IMT 577 koji je jos daleko staromodniji od nasega,nesto kao stari tip 577 .Pa nije ceo svet Evropa i Amerika sa svojim inovacijama koje glave kostaju svoje vlasnike.Ima jos toliko trzista na ovoj planeti na kojima je mogao nekada a moze i sada da plasira svoje proizvode.U fabrici postoje resenja za starije traktore kojima su reseni problemi diferencijala i menjaca a imaju i dosta novih modela koje bi mogli da proizvode ali ne zeli se pokretanje proizvodnje vec 15 godina.Zeli se samo gradjevinsko zemljiste.
Clan 577,sliku cega zelis,pogona,kruga....?

Isto tako se salta lako i sa malim razmacima i kad se uspori menjac i tada razlika izmedju 4. u 5. bude kao kod 577. Traktor sa svojih 6 tona i 110 konja nikako ne bi trebao biti namenjen samo povrsinskim radovima jer je za te operacije ugrubo dovoljno i bezmalo 2 tone manje na tu snagu i na te gume.

Nisam samo napomenuo Bobi da je Tesinov 5136 dobro usporen i 1. ne bas pun gas ide oko 7km/h po satu od mog Claasa.
Moj bez tegova ima 5100-5200kg
Tešinog je baš mnogo usporen oko 30%,mislim da bi 5106 u mojim uslovima potaman bilo 20%

Malo pogona kako izrađuju tako...
Ako ti nije teško ubaci koju.
A sad su taman i kabine rješili udobnije i sve .
Ako ima od 577 koja gdje se kabine rade i to.

Nemoj tako druze.Ti umesto da kazes nesto optimisticno ti odmah pokopa 2 metara ispod zemlje fabriku koja mnogo znaci ovoj zemlji a uz malo mozga znacila bi i mnogo vise.E jbg sad...
Znas li ti da se danas u Pakistanu proizvodi IMT 577 koji je jos daleko staromodniji od nasega,nesto kao stari tip 577 .Pa nije ceo svet Evropa i Amerika sa svojim inovacijama koje glave kostaju svoje vlasnike.Ima jos toliko trzista na ovoj planeti na kojima je mogao nekada a moze i sada da plasira svoje proizvode.U fabrici postoje resenja za starije traktore kojima su reseni problemi diferencijala i menjaca a imaju i dosta novih modela koje bi mogli da proizvode ali ne zeli se pokretanje proizvodnje vec 15 godina.Zeli se samo gradjevinsko zemljiste.
U neka ranija vremena su bili pouzdani,skoro pratili korak s vremenom i bili dostupni prosecnom seljaku. Pogledaj koliko je MTZ jeftiniji u Belorusiji i pristupacan njihovim seljacima sto IMT NIJE bio zadnju deceniju a mozda i duze... A sad da tezimo povratku u istoriju i u buducnost gledati sa Pakistancima mi nije ni realno ni optimisticno.

Ne trazim elektroniku ali traktor kom se ne moraju raditi kocnice svake prestupne(mada novi imaju mokre),traktor kom ne piste diferencijali,trube i ostalo,traktor koji ne lomi kicmu i traktor koji kad platis znas da ces dobiti mislim da nije previse u 21 veku traziti.
Da ne govorim o spoju 3u1 da si kupac,uterivac za dobijanje traktora i kockar da ne dobijes traktor koji ima protektirane gume,radilicu na 3 specijali ili tako neki kvar.
To sto je on negde 12 500e nista ne znaci kad ga nema,a i kad ga ima kosta jos bar upola vise.

Neko je spomenuo da je 5136 nov 30 hiljada.
Pa da se proizvodi sada I da dobijem neki povoljan kredit, kupio bih ga. Za 80ha, koliko obradjujem, bio bi idealan. Verovatno bi sluzio jedno 20 godina bez vecih kvarova.

U fabrici se trenutno mrljavo rade dva traktora oba mali.I u pocetnoj su tek fazi.Radi se jedna sejalica i jedan plug 756.3Nista nisam vido od vecih traktora.577 trenutno nema uslova da se radi.Nazalost a primili su potraznju za 30 komada.Kabina moze da se uradi i kosta oko 2000e za 577.Komplet.
p2100046.jpg
[/IMG]
p2100050.jpg
[/IMG]
p2100057.jpg
[/IMG]
p2100064.jpg
[/IMG]
p2100105.jpg
[/IMG]
p2100107.jpg
[/IMG]

Ma da,,loš je IMT''bolji su kineski,indijski,pakistanski i traktori koji se proizvode u pola sveta.IMT traktori do 100ks su sasvim pristojni traktori sa malo mana,i mogli su da se izvoze bukvalno u pola sveta,bili su konkurentni sa cenom i kvalitetom.Šteta što je fabrika propala,nekom je to odgovaralo,našlo bi se tržite i za njih.Nisu svi poljoprivrednici na svetu toliko bogati da kupuju zapadne traktore,a i oni nisu baš bez mana.

Ako je radilica na 3. specijali to nije kriv IMT nego IMR,gume opet zna se ko proizvodi.Nekada su to i rekli u IMT-u krivac za visoku cenu su dileri i mala proizvodnja.Kada bi kupovao direktno kod njih cena bi bila dosta manja.MTZ ima ogromnu serijsku proizvodnju pa zato ima i nisku cenu.Zasto su toliko trazeni nasi traktori iako toliko stari u Africi?Zar ne mogu tamo i novi da se prodaju,naravno da mogu ali bio je jedan radnik iz fabrike odavno na sajmu i ja ga pitam zasto fabrika nesto ne uradi konacno a on kaze PA NEDAJU NAM.
North,sve sto si pisao o neudobnosti misli da vazi za starije modele,dolaskom modela P se to prilicno menja.A kada bi se radili oni 2090 onda bi to bilo daleko jos bolje.

Bubu, vracam se na komentar da svaki nije dobro nastelan u tvornici, dzabe se prepires kad je tvornicki svaki 5106 koji sam vidio i vozio jednak po pitanju primanja gasa... Nema tu neke mudrolije. Jedna sedmica je dosta ostrija na gasu od 5106. Da se razumijemo, meni to pase, ja se ne zurim nikud, ne moram ici 40 na sat cestom, ne treba mi klima, udobnost je zadovoljavajuca posto nisam "mekan" ko vecina danasnje mladje generacije pa vecini smeta prasina, vrucina i imaju razne alergije. Jasna stvar da bi mi bilo ugodniej raditi u udobnijem traktoru ali mi nije odlucujuca stavka.

Tesinov 5136 je onda pravo usporen i sad vjerujem da je zemlja zbilja teska. za moj pojam to je previse usporenja, kao sto kolega MONTOYA rece, nekih 20% bi bilo potaman za moje uvjete rada. Meni treba na punom gasu 8 km/h, mozda i malko brze.

Za pitanje koji je bolji 5135 ili 5136 po meni svakako5135 posto je noviji model nego 5136, ima perkins motor novije generacije i ima bolji mjenjac ugradjen. Trebalo bi biti da su na njemu popravljene neke vece greske s 5136. Kazem, imao je na sajmu dvije rucke mjenjaca s desne strane sjedista (12+12) i drugacije prednje tockove (to sam tad uspio vidjeti, vise me zanimao 5170).

Svaka roba ima svog kupca ja samo skrecem paznju da to nije traktor za sjesti u njega i "perjati" s njim dan i noc. Njega ne smijes dati nekom radniku "mlatimudanu" bez nadzora inace slijedi sarafanje. Gorenavedeni kolega je imao 5106 i 5136. Kad su orali on i radnik, kolega je prvi terao 5106 i odredjivao tempo rada a radnik je pratio u 5136 da ovaj bude siguran da ga ovaj ne ganja i trga. Iako je pazio na traktore, i on je uspio otkinuti zupcanik 2. brzine nepazljivim ubacivanjem u brzinu...

Opet ovisi i o terenu gdje se i kako se radi. Isto tako se i brene u nepazljivim rukama trgaju i kad su kolege culi da kupujem 5106 SVI su me od toga odgovaral i vikali da je to krs nevidjen i da se toga klonim. Da cu s njim biti sretan samo kad ga prodam dalje i slicno.

Manjevicu, ako mislis da ces bolje proci, pitaj covjeka da se mjenjate na tjedan dana pa vidi jel ti se svidja ili ne i ako mislis da ces bolje proci, mjenjajte se za stalno. Sto da ti drugo kazem. Moze biti da su se ti traktori na vasem terenu pokazali kao dobri ali ne vjerujem da ce ti se svidjeti...

Ako je radilica na 3. specijali to nije kriv IMT nego IMR,gume opet zna se ko proizvodi.Nekada su to i rekli u IMT-u krivac za visoku cenu su dileri i mala proizvodnja.Kada bi kupovao direktno kod njih cena bi bila dosta manja.MTZ ima ogromnu serijsku proizvodnju pa zato ima i nisku cenu.Zasto su toliko trazeni nasi traktori iako toliko stari u Africi?Zar ne mogu tamo i novi da se prodaju,naravno da mogu ali bio je jedan radnik iz fabrike odavno na sajmu i ja ga pitam zasto fabrika nesto ne uradi konacno a on kaze PA NEDAJU NAM.
North,sve sto si pisao o neudobnosti misli da vazi za starije modele,dolaskom modela P se to prilicno menja.A kada bi se radili oni 2090 onda bi to bilo daleko jos bolje.

Hvala na slikama .
Šteta 7 je stroj ja ju imam pa znam šta pričam.
To ide gdje oće radiš kako oćeš.
A nema štednje koliko sati ima to niko nezna naradila se jako.
Da se ima kupio bi novu a sad više i nemože se.
Najradje bi da se fabrika oporavi i jednom da kupim njihov traktor.
A eto i država da potakne imaju potražnju i neće da dadu ljudima da rade.
A jel dođe samo kabina ili sve iznutra .

Kako drzavu nije sramota da oteraju Imt i IMR u propast? Tako su uradili i sad DMB. "USPESNA PRIVATIZACIJA". Prodali farmaceutskoj kompaniji i fabrika nestala.
Politicare zulja lokacija IMTa na N. Beogradu gde za zemljiste dobijaju ogromne pare, pa su resili da spoje IMT i IMR u jednu fabriku i presele je u Rakovicu da bi se neko ogreba za koje milionce. Ako bi drzava garantovala da ce fabrika raditi sa bar 50% kapaciteta i da ce pronaci plasman na nase a i trzista slabo razvijenih zemalja narednih 10 godina, neka je i presele. Nek se bar rade masine i traktori. IMR ima masine da radi motore, nek otkupi licence Euro 3 motora, nek zajedno konstruisu ili otkupe licencu za savremenije menjace, IMT ima odlicnu hidrauliku... Od svega toga mogao bi se napraviti solidan traktor. Ako bi drzava podrzala tu ideju, mozda bi jedinstvena fabrika i mogla da zazivi.
Ovako je pitanje kada ce obe fabrike otici u stecaj i kada ce neki "tajfun" posto zasto kupiti i unistiti IMT a zemljiste kao sto kolege kazu rasprodati za mnogo vece pare...

Не тера држава. Терају одређене стране интересне групе преко појединаца у нашој земљи. Да ИМТ и сличне фирме пропадну неко и новац улаже. Више није потребно војно окупирати неку државу, довољно је преко својих "стручњака" из те државе окупирати је економски. Ми свету и европи нисмо потребни као произвођачи већ као потрошачи. Циљ је уништити нечију производњу како би свој производ могли пласирати. Многи мисле да су овакве приче само теорије завере. Нека мисле шта хоће, ја бих им саветовао да само погледају у свој атар, за време жетве док се некад све црвенило од комбајна, сад се зелени, док се у пуном јеку радова углавном црвенило, плавило и зеленило од домаћих трактора, каква је слика сада. И не само то, нека погледају своју кућу, чији тв гледају, чији фрижидер отварају, чије телефоне користе, чија кола возе. Где су домаће банке, нама их. Где су домаће фирме, нема их. На томе је неко вредно радио све ове године. Сећам се када сам са факултетом ишао у обилазак једне фирме, да не помињем име, тада, а било је то пре десетак година били су увозници Клас трактора и још неких прикључних машина других произвођача. Домаћин нам је био један дипломирани инжењер, који је (он прича) за време свог школовања радио дипломски рад у Змај-у. У то време, када је он радио дипломски имао је увид у комплетну документацију новог житног комбајна који је требао да буде један од најсавременијих комбајна у Европи. Никада се није отишло даље од те документације. Зашто? Зато, и даље он прича, што је на овим нашим несретним просторима и целом балкану а вероватно и у одређеним другим деловима света постојала тржишна мафија којој је циљ био да опструише, гуши, па и уништи конкурентску производњу. То се није дешавало само после 2000-те већ још 80-их година. После 2000-те су дошле дуго очекиване инвестиције, радна места, фабрике, ево видимо после 15 година јесу ли, и где смо сад. И даље ми слушамо исту причи и што је још горе верујемо у њих, па нам се сад затварају и фабрике које су и ових 15 година само захваљујући појединцима и радницима колико толико опстајале. И ево занимљиве допуне, пре пар недеља нас посети представник светске банке, и шта је рекао. Ако хоћемо да добијемо КРЕДИТ ( позајмљена одређена количина новца која се у одређеном року мора вратати са каматом) од њих морамо да решимо питање преосалих (око 140 фирми) које су у реструктуирању, морају отићи под стечај. Да ја нисам добро чуо, па да је рекао да ће нам дати паре да те фирме опоравимо, да покренемо производњу, мислим да не.
И онда се сада питамо како то да ИМТ и други, ништа 30 година нису радили, ништа модернизовали, ништа побољшали.
То би метафорички било као када би неко дошао у неку паорску кућу, полупао и покрао му све и отишао, а онда се други питају и коментаришу, баш је овај паор рђав домаћин, 30 година ради а ништа у кући нема. А онда паору дође тај исти што га покрао и уништио и понуди му да све то што му треба има он на продају па може да купи.
Овде се тада ради мало и о достојанству човековом ако га још увек имамо.
Ја се са тим борим тако што, док још има, покушавам до купујем домаће, а свако нека се бори на свој начин.

Savle,svaka cast!Vidim da u tebi i meni ima mnogo slicnosti!!!
Rekli su mi da je cela kabina sa tom cenom,verovatno i sve unutra.Inace IMT ima konstruisane nove menjace i to bi moglo dobro da radi,mislim da su mi rekli da su nasli resenje i za diferencijale.
Toma,uopste nije dobro za IMT da se negde seli.To bi bilo katastrofa.Kazem ti tamo je preko 20ha pod halama.Svaka hala je u to doba nasjsavremenije opremljena a i sada izgledaju impozantno.Parkovi su im pod konac uradjeni ali sada zapusteni.To da se ponovo sve izgradi pa tu su samo potrebni milioni evra.Ti milioni ulozeni u proizvodnju na trziste odmah mogu da izbace gomilu 577,2070,2090 modela i gomilu originalnih rezervnih delova za kojima je velika potraznja.Zatim obezbedice opstanak mnogim kooperantima i njihovim radnicima.Fabrika bi trebalo da stane na noge pa onda nekada moze i preseljenje.Da se ja pitam ne bih je selio nikada.
Slika je iz fabrike IMT.
p2100081.jpg
[/IMG]

Da eh da ma meni se nova sedmica sviđa da mi je to imat niš bolje mi ne treba i utovarivač na njemu milina.
Šteta valjda će se krenut s proizvodnjom
Nažalost dokkupuju stranumehanizaciju za njih doslovno rade.
Zato švaba i ima sve .

Oni su bili pametni pa vrsili uticaj svim silama na nas i okolne zemlje,mi smo bili takvi kakvi smo i poklekli smo uticaju.Zato sada mislim da i milion ljudi ako izadju na ulice opet ce biti isto.IMT ce jako tesko proraditi.Pogotovo ne kao nekada gigant.Ma kakvi ja sada da dodjem sa milijardu evra i kazem hocu da to bude najbolja fabrika na svetu neko ce da me zaustavi.Jer nije interes da nekom pravimo konkurenciju,ipak mi smo namenjeni za stoku i tako treba i da se ponasamo.Nekada smo imali iluziju da smo veliki,sada moramo biti poslusni,mizarni crvi.!!

Nazad
Vrh