IMT

Ma ja vise necu nikakvu kinesku napravu u svoje dvoriste i kucu da vidim dok sam ja ziv.I zeni sam zabranio da kupuje igracke detetu kod njih,ali ko ce sa zenama na kraj da izadje.
Kad god sam nesto njihovo kupio moralo je debelo da me kosta.

Kinezi prave odlične stvari, samo nisu u onom cjenovnom rangu koji se kod nas najviše traži.
Pokupovali su mnoge poznate firme koje imaju višedecenijsku tradiciju i preuzeli vlasništvo nad svim patentima, sad samo u nekoliko klasa kvaliteta isporučuju na tržište. E sad, što naši trgovci uzimaju ono najjeftinije, a prodaju po cijeni evropskih proizvoda nije do Kineza. :)

Evo što pominjete agregate. Na pločici motora jasno piše da je snaga 3.5 ili 4 kW, a naši u prodavnici kažu da je 7-8 konjskih snaga.

Ja se izvinjavam za :off_topic:.Ovim zavrsavam.
Kad mislim kinez ne mislim na robnu marku koja ima vekovnu tradiciju i sada se samo sklapa u Kini.Vec mislim na robnu marku koja je tamo nastala kao proizvod.Moj slucaj,prvo kupim perac pod pritiskom Pover plus kao npr 160 bara,mislim valjace za moje male potrebe.On se skoro pa odmah pokvari.Posle ajde opet da budem budala pa kupim perac Springer-on je puno veci i ozbiljniji i mnogo tezi.I on je trajao neko vreme i pokvario se a u servisu su rekli da nemaju taj neki ventil za njega a ne mogu ni da mi daju opet drugi nov-a i stace mi.Onda ja kupim Vilager makaze za grane ali idiot kineski je napravio plocu kna koju reze noz od aluminijuma pa se ona posle 2 dana pohaba i mozes da ih bacis,komsija kupio Vilager trimer i odmah mu se pohaba rucka za paljenje,jedva su mu zamenili,drugi komsija kupi motornu testeru da milion puta je isla u servis i opet cim vidi drvo ona se ugasi.Pa bezi bre,cim ih vidim odmah se najezim.

Kinezi prave odlične stvari, samo nisu u onom cjenovnom rangu koji se kod nas najviše traži.
Pokupovali su mnoge poznate firme koje imaju višedecenijsku tradiciju i preuzeli vlasništvo nad svim patentima, sad samo u nekoliko klasa kvaliteta isporučuju na tržište. E sad, što naši trgovci uzimaju ono najjeftinije, a prodaju po cijeni evropskih proizvoda nije do Kineza. :)

Evo što pominjete agregate. Na pločici motora jasno piše da je snaga 3.5 ili 4 kW, a naši u prodavnici kažu da je 7-8 konjskih snaga.

Ja bas o tome i pricam. Na plocici pise 5000W, a ono nema ni 1.5kW. Snaga pogonskog motora je drugo, nisam o tom pricao, tek tu je igranka..

sto se kineza tice,od njih posedujem motor kipor ugradjen na Benasi frezu 8 hp tu je vec 7-8 god,pali extra,radi ehtra,primera radi generalka za italijanski motor kosta oko 400e i vek trajanaj generalne je oko 2-3 god,za iste pare moze se kupiti 2 motora i da ostane neki dinar preko toga i stvarno se isplati i sto se kvaliteta tice realno,takodje posedujem i 2 motora za polivanje jedan je oko 7 god kod mene i radi od maja do oktobra svakog drugog dana po 10-12h bez prekida,problema za sada nema,drugi je star 2 god,bolje se isplati kupiti tog kineza pa neak traje i 2 god nego na svake 2 god raditi generalne i remonte na tomosovim ili dmb motorima koje traju do 2 god,vazno je odrzavanje motora,blagovremena promena ulja i sl. Sto se mog iskustva tice sa kineskim motorima to je to

Ja sam čuo da ima neka grupa poljoprivrednika koji će da otkupe IMT i da pokrenu proizvodnju, onda će da nam svane. IMT je poznat po kvalitetu i čak su u jednom trenutku hteli da ukinu servisnu mrežu, jer nije bilo potrebe za popravkama.

Hoces li mi reci gde si to cuo,ako nije tajna.???

- - - - - - - - - -

Ako si citao pazljivo par strana ranije,mislim da nije trebalo da dajes ovakve komentare.Ne valja ti IMT idi pravo kog dilera traktora FENDT i resen ti je problem.Oni imaju i servis i rezervne delove.
Fabrika,tj. drzava koja je u vlasnistvu 100% fabrike nije platila radnicima 12 plata.Prosecna plata im je 30.000 dinara.Ko je ziveo ili zivi u Beogradu zna koliko mu para treba da sastavi mesec.
Da su hteli da ukinu servis nisam cuo ali znam da trenutno hoce da ukinu celu fabriku.E onda ce nam svima svanuti.

254zvhi.jpg

I naravno nozni gas ugradjen
Pozdrav druže možeš li mi poslati slike kako si rešio poluge gasa ispod volana, inače svaka čast za masku i haubu mnogo je praktičnije ovako nego stari sistem haube

LJudi moji sto toliko kudite te kineze,a opet neki hvalospevi o IMT-u,a u stvari i kod jednih i kod drugih princip je isti,sve su ostalo nijanse.Koliko para,toliko muzike i u principu je kod svih tako.Ja kupio trimer Villager prosle godine i u principu sam zadovoljan,a napisao sam i podosta postova u temi za to da svako vidi kako stvari stoje.Imam dosta iskustva i sa Stihl masinama,a opet eto odlucim da kupim kineza.I da se ne zavaravamo ako neko ne zna da radi sa masinama,nema osecaj,dzaba mu onda i nemacka masina ili japanska.:ppozdrav:

Pa dobro bre Aco,razmisli malo.Ti na jugu ne kupujes traktor za godinu dana.To se kod nas cuva decenijama.Pa gde ces za 10g da KUPIS DEO OD KINEZA MOLIM TE???
IMT sada na zalost ugradjuje vecinom delove koji su indijski,hladnjaci turski.Zato je i gomila reklamacija.
Nema sanse da neko kupi nov traktor u tom cenovnom rangu a da ima boljih uslova nego sto to moze da pruzi IMT,ako se uzme u celosti.Ja prosto ne mogu da verujem da postoje ljudi koji su spremni da pohvale bilo sta kinesko sto se na nasim prostorima prodaje.Za njihove prostore ne znam.Ili sam ja postao nenormalan ili je ovom narodu kriterijum srozan na nulu.

Jeste da ne kupujemo traktor za jednu sezonu,cak ni druge masine koje kupujemo gledamo da duze traju.Medjutim eto gledam u zadnjih 10 godina vidim ljudi kupuju trimere i testere od tog Villiger-a i vidim ima delova.Raspitam se za cenu,cena povoljna i eto i ja ga kupim.Nije nista posebno,da ne pomisli neko da hvalim kineze ili nesto da ih branim,ali za tu klasu i te pare stvarno je dobar(BC 1900 XC).Tako da delova za njega ima,dosta dobro sljaka i nije skupo placen,a jos dobro znam da baratam sa masinama...Eto IMT cak nemam,ali znam ljude koji su ih nove kupovali i ovde na forumu citam da i kod njega ima dosta kvarova i reklamacija,a nije bas najjeftiniji pa razmisljam da je to sve manje vise isto,a kinez,a IMT.Ne znam,mozda i gresim.

Ma odmah cu da porucim preko inretneta i da dobijem tri krompira u kutiji....
Ljudi moji.Ja koji imam tri IMT fergusona.Ako mi nesto zatreba odem u prvu varosicu ili prvi vasar i kupim sve sto god moze da mi zatreba.Znaci opravka se vrsi odmah,pa cak i na njivi ako zatreba.Slicno je i sa Ursusom pa i sa Univerzalom.
Eno u firmi Mehanizacija Nis ima jedan kinez,stoji godinama,niko nece ni da ga pogleda.Kad sam se priblizio on sve pobeleo od sunca i poceo da korodira.U Nisu ni Aleksincu niko ni da cuje za delove za Fotona.I hvala bogu sto ih niko ne kupuje.Nadam se da ce jednom u ovoj zemlji da se svest gradjana okrene i da kupuju bar malo vise domace.I time spomognu svojoj zemlji.I sebi.

I ja bi voleo da se svest malo napokon okrene i da konacno pomognemo sebi.Na zalost kupovinom domacih proizvoda pa i IMT traktora ne znaci da pomazemo sebe i tu firmu i drzavu.Kupovao je Aca domace Black Horse akumulatore,a drzavi porez nije placan niti radnicima plate pa mi ti kazi koga sam ja pomagao?Ja znam koga,ali eto da pitam.Kupujem Tigar gume i nadam se da pomazem sebi i drzavi,daj Boze.Recimo kad je teca kupio nov 539 dok ga razradjivao sve ok,a cim ga uprego da ore on izbacio ulje gde god treba da bude neki zaptivac.Coveku krivo,jer uzeo nov IMT,a motor us.an od ulja.U to vreme kum kupio TAFE i mnogo vise radi sa njim i klinci ga teraju i jos suv kao barut i nema problema,a bio je jos i nesto jeftiniji.Eto cisto da se zna kako stvari stoje da neko ne zivi u iluziji.Nije sad da ubedjujem nekog kako i sta treba da radi vec samo pisem svoja iskustva i zapazanja i mislim da ce te se sloziti sa tim.:ppozdrav:

Svijest građana će se promijeniti kad se promijeni svijest proizvođača da čuju malo te iste građane od kojih žive. Nemogu jedan isti proizvod nuditi 30-50 godina i zanemarivati zahtjeve kupaca pravdajući se glupom rečenicom "za te pare je i više nego dobro".
Daj neka je skuplje 20-30 posto, ali neka bude kako treba. Promijeni neke sitnice, otkloni nedostatke na sklopovoma na kojima serviseri uoče najviše reklamacija, opremi kabinu bar kao kod konkurencije (Rusi, Turci, Kinezi), niko ne očekuje da će biti kao kod Fendta, Maseja ili JD.
Ako nešto ne proizvodiš ponudi kao dodatnu opremu od drugog proizvođača i na ugradnji boljeg gotovog sklopa ostvari zaradu.

Tamo je najveći problem princip razmišljanja, stav iz prethodnog sistema koga više nema i da se napravi neki veći korak naprijed. Sad i ako im je došlo iz dupeta u glavu kasno je jer je to trebalo raditi prije 10-15 godina dok je još bilo šanse za oporavak.

Брате та твоја запажања увек наопака и све обрнуто него што јесте...Купили смо до сад 4 нова имте из свих периода и пре рате и под санкицјама и сад 2006 исто и никад никакав проблем,а на тафе 42 комшији намотало траву на кардан и оде семеринг и не може да га нађе нигде код нас.мора да иде 50 км због обичног семеринга..ил да га чека поштом..И ти причаш о тракорима који ретко да је пребацио 1000 сати овде код нас,чекај ти синко да он дође до 12 -13 000 да причај о нечему шта је боље.Иди у тему Уто и па прочитај кварове или тафе,купио је члан из милановца тафе нов па је пропишао на свим местима...
Замолио бих чланове којима се не свиђа имт и немају ништа паметно да кажу нека не пишу у теми јер овакве **greška је стварно досадно и заморно читати.

Ne vredi vise da se raspravljam sa vama na tu temu.Ovo je nepopravljiva nacija kojoj je sudjeno da izumre.
Radite sta hocete i kupujte sta hocete.
Ja Aco imam jednu Huskvarnu staru 30 godina i jos ima delova za nju.Ti posle 30 godina zivo me zanima koji ces elemenat od tvog Forona da imas.Mozda ce to ostati neki molekul,proton ili jos manji elektron,mozda cak i svetlosna cestica foton.Ali traktor sigurno nece biti.Pozdrav i moja disklusija je ovde zavrsena.

Kineske stvari su smeće i bolje uzet polovan traktor nego taj kinez.
Pa samo da se poviri u onu temu koliko se kvare .
A kod nas u HR ko je kupio kineza kupio je vječan traktor to više se ne da prodati.
A i sjedio sam na sajmu u gudovcu u njemu i to je sramota .
Podni tapicirnug se sklize a ispod hrđa

Ako uzimaš proizvod iole poznatije kineske firme dijelova ima. Nema uvijek da kupiš istog trena u lokalnoj prodavnici, ali ima da poručiš preko interneta i izađe jeftinije.

u jeku baliranja komsiji stradala pumpa volana na dong fengu. nekoliko pumpi pase konstrukcijom ali je ova konta ili sta vec. 41 dan je ceko novu iz PM da dodje. i sezona je propala. a covjek usluzno radi. i ako koja masina zaradi onda je to balirka. msm tako se potrefilo. a svaku jacu marku nije problme kupiti. ne duvam ja samo imt. ima tu jos masina. samo dijelovi su skuplji dosta. neki dan covjek ispred mene u agro prodavnici kupuje neke pasne gumice za sameta. 8 gumica ispade 96 maraka. to ti dodje 50 eura. kad pogledas nisi nista kupio. ali same je same. isto tako i john dere i fendt i slicni. IMT je Bog sto se tice ulozenog dobivenog!!!!!

Nazad
Vrh