IMT

lager je odvojen od ulja sa semeringom u trubi i maze se obavezno kvalitetnijom masti

Nije odvojen od ulja semering je na spoljnoj tacki otkud tocka a iznutra je lager otvoren prema trubi.

kako da dotegnem kvadrant hidraulike. kompletan se pomjera oko svoje ose. ne pusta ulje. ali bih to dotego da ne dobije nekakav luft ili ulje pocne da curi.

pothitno rasturaj to,slicno je meni bilo na 533 ispostavilo se da je pukao safcic koji drzi kvadrant,koji s enalazi ispod dihtunga poklopca,moarces da dizes poklopcic,jer ako se desi da upadne nesto u zadnjak napravice mnogo stete i veliek probleme

vgjy9x.jpg
[/IMG]
Jel mislis na ovo?

Donese mi drugar poluosovinu od 539 da mu zagrejem onu biksnu ispred lagera...stavimo nov lager i biksnu,on mene lepo pita jel treba da to podmazemo pre ugradnje,ja njemu ma nikako jer se on garant kupa od ulja u menjacu,poslusao me covek,ali ponovo dolazi za nekih 15-estak dana sa poluosovinom u rukama i ja gledam i cudim se kako je lager suv kao barut i raznizao se pa cak kako zaribavao ostetio i kuciste,ma haos napravilo i ja sad dan danas ne znam da li on to nije imao dovoljno ulja u menjacu pa nije zbog toga doprlo do nivoa poluosovina ili se on mora bar pri ugradnji namazati mascu.

Dali otkako ke go stavis noviot lager ja vrakas staratA piksna

neam na cemu,tu smo da pomognemo jedni drugima,zato ovaj forum i postiji,sutra dizi poklopac i proveri onaj srafcic pa javlajj sta je bilo,voleo bih da je to i da prodjes sa 500 dinara :)

Dali otkako ke go stavis noviot lager ja vrakas staratA piksna

Ne stara,i drugi lager kad smo stavljali ponovo smo stavili novu biksnu,sta znam za svaki slucaj jer ona samo drzi tocak da ne ispadne iz trube.

- - - - - - - - - -

Juce dok sam u transportu isao sa 533 triput sam primetio da mi ojednom na sekundu-dve naglo sam oduzme gas bio je na nekih 1600 o/min,i sve posle normalno radi.Jel se to desavalo nekada nekom i sta je bilo u pitanju.

Najbolje na presi ali moze i rucno prvo gu vani necim zagrej slobodno do 100 C/mozes i na ringlu ele.sporeta/ i onda ce mozda i bez nabijanja proci ali za svaki slucaj spremi dva cekica i levo desno lagano udri,a najbolje je kada bi imao odgovaracu cev koja je malo duza od polu osovine i sa njom nabijati biksnu jer se tako ona nece ukosavati dok sa cekicem hoce.

Moze da se izmeri pomicnim merilom mera pri zagrevanju. Kada bude 0,1-0,2 mera veca od precnika na poluosovini, uzimas klestima i samo je spustis do lezaja.

Nazad
Vrh