IMT

Ja se tu nesto posebno ne razumem.Vise semeringa je bilo od njih.Ti verovatno mislis na polumesec i on je kompletan,sa metalom.Kupio sam u Agrogasu.Mislim da ih u Nisu nema.

Ja se tu nesto posebno ne razumem.Vise semeringa je bilo od njih.Ti verovatno mislis na polumesec i on je kompletan,sa metalom.Kupio sam u Agrogasu.Mislim da ih u Nisu nema.
Rasturio sam da zamenim kocnice na 558 pa trebam da zamenim sve semeringe a u ponudi jusela ima ovih dalmik i nekih drugih pa da priupitam jer ima svakakvih u ponudi pa ipak reko da pitam možda je ko imao da ih je ugrađivao da znam šta da kupujem

Mislim da je najbolje kupiti silikonski. Trebalo bi da ih pravi Inis Nis. Ja sam kupio silikonski (Inis) i obocan gumeni za DMB motor. Ovaj silikonski je mnogo bolje uradjen od ovog gumenog, meksi je i elasticniji ali je vise nego duplo skuplji.

Isto kao 5136 trebo bi imat i mjenjač sastrane ali se niš ne vidi na slikama

Ovaj traktor znam kao sto mu poznam i vlasnika. Rijec je o 5136 sklapanom od tri razlicite brene i ako koji dio nije bio uredan, mjenjan je novim, u traktor je ulozeno jako puno novca i vremena da na kraju nije ni radio nista na zemlji kod kolege posto mu je jeftino naisao case puma 155 a jos pride je imao ursusa 1634 s prednjim hidraulikom i kardanom isto u super stanju. Ovaj traktor (brena) je neko vrijeme prevlacio prikolice u zetvi i nisam ga toliko puno ni vidjao u radu. Dal su ovo slike od sredjivanja ili ga dodatno sredjuje ne znam.

traktor bi trebao biti 5136, osim ako ga nije pojacavao na PVP i ako mu ova zakretna turbina ne daje nesto vecu snagu, u to ne ulazim. traktor kad je bio sklopljen je bio u stanju bar duplo boljem nego sto je iz tvornice izasao. Auspuh od kamiona izvucen uz kabinu, kabina zatvorena sa svih strana, radijalne sve 4 gume nove, crni trup, bijele felge i crvena lak boja na ostatku. Nesto prelijepo kad ga vidis u zivo.

Al da se ne varamo, to je i dalje IMT ;)

Pa zato i je stroj jer je imt ma da imam para kupio bi ga samo radi sela da ga gleda...:haha:

Poslednja izmena od urednika:
Ja ne verujem u Perkins vise uopste jer su mnogi 580 ako ne i svi radjeni a nisu tako stari traktori i nisu bili po kombinatima.Mozda je samo ta serija losa a mozda je i kod njih opao kvalitet kao i kod nas.Kako god IMT vise nema snage da bilo sta napravi a pogotovo nema para da ugradjuje strane komponente.Bio sam u fabrici pre 10 dana i to je zavrsena prica ako se ovim tempom nastavi i to jako brzo.

To sa linka nije original perkins već iranska kopija, na kraju krajeva i piše - built in a Perkins cooperation factory.

Mogao je IMT u 539 da stavlja DM-33 motore ...
Kako TAFE može da izvozi na tržište EU, a IMT nemože, a ništa napredniji nije ... motor sa TAFE-a S-325 je isti ko IMR DM-33, ako ovaj zadovoljava EU norme mora i ovaj samo je trebalo certificirat ga ... al jbg to treba upregnit vijuge ... lakše to kupit strani motor pa ugradit ...

a ne ne,uopste nije tako,treba prodati fabriku,isparcelisati i graditi neko naselje,kakva proizvodnja traktora,na takvoj relaciji da se prave traktori to je ruglo Beograda, e na taj nacin razmisljaju oni koji su vodili,koji vode koji ce voditi ovu drzavu,jednostavno drzava je nezainteresovana za proizvodnju traktora,a sto se tice motora za izvoz,znaju oni sve to ali jednostavno je tako kako je,ko jos pita radnike i one koji mogu da proizvode,i to nije samo sa IMT i IMR to je i sa IMK PPT ........itd......

Ti ne mislis da je taj svaki 580 pravio izmedju 500 i 1000 sati godisnje a svaki koji je radjen ima 20 godina? Malo li je?
Zvao sam jednog 2000. godiste i on je takodje radjen.Siguran sam da ima gomila 577 koji nisu radjeni sa s44 motorom.I opet mi se cini da perkins,barem ovak koji je kod nas u ponudi n ije nimalo bolji od rakovice.Sumnjam da ima tih 580 sto sam ja zvao da imaju 20.000 radnih sati.Dosta lepo svi izgledaju a prva je boja.Nigde nista krivljeno ni vareno a motor radjen.Pre bih rekao da imaju samo nekoliko hiljada.Ja nisam strucnjak ali ipak tako mislim.

- - - - - - - - - -

Miroljube i u IMK sam bio ali u onaj pogon u Brusu.To je jedan gigant i tamo ali totalno sve prazno.Kad me je direktor proveo i pokazao sta je sve nekad radilo zamalo u nesvest nisam pao.Tada se samo jedan utovarivac sklapao.I to onako bez veze.Kao u mojoj garazi a hala je gigantska.

Perkins motor po meni je mnogo bolji od rakovice.Posedujem jedan traktor MF 165 koji nosi Perkins motor AD4.204 koji je skoro identičan IMR motoru DM 34.Kod mene je taj traktor napravio preko 4000 radnih sati bez i jednog kvara.Na satu sad ima oko 9000 radnih sati.Koliko ima pravih sati neznam pošto nisam prvi vlasnik a traktor je 1968.godište,verujem da ima mnogo više.Motor još ne pokazuje znake istrošenosti,pali na dodir,ne troši ulje,dobro vuče,ne dimi na auspuh.Viđao sam Rakovice 65 i IMT 565 koje su na 4000 sati crkavale i mislim da je ovaj Perkins motor mnogo bolji od IMR.Za IMR S 44 se slažem da može da prođe skoro kao perkins.

Nazad
Vrh