IMT

Pa to je prijatelju bilo 1968. a sada je 2015. i svi svude u svetu zele samo sto vise da zarade novac....

Pa zar imt imr motori nisu rađeni po lincenci perkinsa ako se zna da je imt kopija mf a mf traktori su sa prekinsonovim motorom ,a sad što se kod nas ne održava i ugrađuju kvalitetni to jst orginalni delovi to je druga stvar .

imam problem za zadno desno trkalo na imt 539 se sluza nekoj zvuk ne konstanten a ponekad se blokira i celo trkalo sto bi mozelo da bide

proveri lezajeve ili ti lagere,drugu pre neki dan zakovao i rasuo se u oranju,nategao negde nije mogao da mrden napred pa u rikverc dosao do kuce,mada ti se mozda cuju i paknovi,svakako ces morati rasturii tu stranu pa ces lako videti gde je problem

Kod mene na novom fergi (178 r/h) desni točak kad traktor duže stoji škripi kočnica kad je stisnem.Čim malo provožem oslonjene noge prestane škripati.U startu kad idem u rikverc i stisnem kočnicu kao da mi ostane malo blokiran ali blago.Nakon malo vremena radi normalno.Malo sam je otpuštao ali opet zeza.Lijeva se ne čuje i ne zeza.Treba li otvarati?

- - - - - - - - - -

I ovo je izraženije ako sam ga prao predhodno.

deneska rasturena desna truba i lagerot otiden skros
img20150222130221.jpg
img20150222130208.jpg

Kad se samo sjetim održavanja lagera na 533 .
Po knjizi je pisalo zamjeniti mast a moj od 77 godina nikad taknut.

Derane manje da gledaš te ženske po NS, sve ćeš oči upropastiti, :osmeh: ja koliko vidim tu piše 42,6, malo više šargarepe da jedeš.:osmeh:

Donese mi drugar poluosovinu od 539 da mu zagrejem onu biksnu ispred lagera...stavimo nov lager i biksnu,on mene lepo pita jel treba da to podmazemo pre ugradnje,ja njemu ma nikako jer se on garant kupa od ulja u menjacu,poslusao me covek,ali ponovo dolazi za nekih 15-estak dana sa poluosovinom u rukama i ja gledam i cudim se kako je lager suv kao barut i raznizao se pa cak kako zaribavao ostetio i kuciste,ma haos napravilo i ja sad dan danas ne znam da li on to nije imao dovoljno ulja u menjacu pa nije zbog toga doprlo do nivoa poluosovina ili se on mora bar pri ugradnji namazati mascu.

Uvek ga namazes i nemislis dal se kupa ili ne. Kvalitet lezajeva je upitan. Ja na turbinu stavio 2 nova i jedan nije izdrzao ni pola sata i cici ko da ga kolju

Nazad
Vrh