IMT

@CetojevicM

Oba ti se okrecu kad se traktor krece jer su u direktnoj sprezi sa pogonom zadnjeg mosta.

Znao sam da je tako, ali dodje komsija i poce da me ubjedjuje kako prednja vuca ne moze raditi ako nije ukljucen kardan preko mjenjaca.

Danas sam nabavio nov reduktor, uskoro bih trebao zavrsiti sa blokiranjem jednosmerne sponke, posle toga montaza i proba.

Odradio sam proracun za onaj duzi vucnik,ali na kracu meru od 35cm,posto ima i duzi i kraci reko da uzmem sredinu.Moze bez deformacija da trpi opterecenje do cca 1000kg.Naravno ako uzmemo i da uvek treba da se uracuna i neki stepen sigurnosti onda opterecenje na takav vucnik ne bi trebalo da bude ni 1000kg,recimo do 800kg.

A kada secne teret preko rupe? dinamika :osmeh:.

Znao sam da je tako, ali dodje komsija i poce da me ubjedjuje kako prednja vuca ne moze raditi ako nije ukljucen kardan preko mjenjaca.

Danas sam nabavio nov reduktor, uskoro bih trebao zavrsiti sa blokiranjem jednosmerne sponke, posle toga montaza i proba.

Blokiranje spojke nije neophodno ako ti nije potrebno da ti prednja vuca radi dok ides u rikverc. Ja se nakanjujem vec 5-6 godina da blokiram spojku ali posto slabo koristim taj traktor ne diram nista oko toga.

Ja sam uzeo co2 i lijepo ju povario i gotovo najlakši način.

Gde se mogu najpovoljnije naci ove poluautomatske kuke,kupio bih jednu,gde god nadjem jake su cijene
Kako su se pokazale indijske,koje su bolje kineske ili indijske?

Vidim da cijene dosta variraju od 65 - 130 eura,ustvari ja nesto i imam ali moram uzet komplet ko bi prodao pojedinacan deo,u pitanju je IMT 539

marko 69@.Imao si kuku na oglasima od foruma,postavi oglas mozda ima jos neko od forumasa.Ja sam takvu prodao za 55e i kupio doljnu kuku fiksnu za 35e sa postarinom.

Dali je neko koristio dalmik semerninge i kako su se pokazali u radu i delovu u juselu jesuli zadovoljavajuci spram drugih prodavaca delova. kakav je ovo oznaka na poluosovini dali je to kataloški broj 1756001331k

Nazad
Vrh