IMT

Ja imam automatksu tu ali polomit ju nemože niš koliko je jaka.
Mana šta je niska jako na fergiću

Cek malo... Koliko ja znam da za 539 ne postoji automatska kuka, samo poluautomatska, tj "kuka s krizem"

MONTOYA: Sta da ti kazem... Opet se vracam na neupucenost naroda samo zato sto se nikome nije dalo otvoriti i prolistati knjuzicu koja je dosla s novim traktorom. tamo se vidi sta je poluautomatska a sta je automatska bez greske al ajde. Kod nas poluautomatsku zovu "kuka s krizem" a automatsku "kuka s lancima"

Kolega pešut ovde u temi pisao o sporom i brzom menjacu i dao brojeve koji je koji za 558 brzi bi bio 558.03.000 a spori 556.03.00 a kod mene na menjacu piše 555.03.901 koji je to menjac brzi - spori ako neko zna ili od kojeg je ti imt traktora

Mi smo je kupili s prikolicom i jednosovinka 3 do 4 tone i pjeksa i svega nije nikad popustila.
Mana najviše što je niska ovako nemam zamjerke jaka je.

Kazem, svaka cast ako sarafi duraju. Kad smo kupili 549 dobili smo na njemu klatecu poteznicu. Poceo traziti poluautomstsku kuku za njega i u medjuvremenu trebao prevesti 2 tone kreca na sumskoj prikolici i zakopcam ju na tu klatecu poteznici, sta ce joj biti, ljudi godinama vuku kojekakve terete pa dura... Tura 15km trokut poteznice je propao 2cm a ploca koja je zasarafljena na trup se pocela motati tako da se na sastavu ploce i traktora pojavio zazor od 1-2mm. traktor je bio jos nov i vidjelo se da je to frisko...

Nudio mi jedan poznanik ganc novu nekoristenu automatsku sa sajlom, lancima, nikad prikolicu vukla. Nisam htio jer je na 549 kuka skoro jednako isturena kao i klateca poteznica, pre velika je to poluga da se na njoj vuku takvi tereti i otisli smo u BiH po novu poluautomatsku i zadovoljan sam, imam ju na obadva manja traktora i nema greske.

Moguće šarafi su mi orginal.
Kuka stare proizvodnje a mozda novije ne valjaju.
Danas je tesko i kuke naci dobre.

Ma ne kolega, nije uopce problem u kuki, kuku su ovdje kidali kad su kopcali prikolice koje su rucni rad i imaju "oko" na knap i ides preko vagasa i otkines ju.

Problem je u ploci koja drzi automatsku kuku i na nacin na koji je pricvrscena na traktor. sarafi su dosta daleko od klina i kod mene se ploca pocela motati od tereta. Kod automatske kuke sav teret drze dva zadnja sarafa koji drze plocu i zadnji klin koji kroz plocu prolazi i drzi kuku na ploci. Kod poluautomatske teret trpe kosi flahovi koji su u originalu od takvog materijala da ga moze probusiti samo dobra stupna busilica s vidija borerom. Jednom smo busili takav flah i nikad vise ;)

Kazem, ti si prvi od kog sam cuo da je zadovoljan automatskom kukom. ovdje su ih prepravljali u poluautomatske bas zbog problema sa sarafima...

Da ja jedini ovdje i imam takvu kuku al eto nikad problem bio bi ju prebacio na 577 a ne može od reduktora kardana.

Cek malo... Koliko ja znam da za 539 ne postoji automatska kuka, samo poluautomatska, tj "kuka s krizem"

MONTOYA: Sta da ti kazem... Opet se vracam na neupucenost naroda samo zato sto se nikome nije dalo otvoriti i prolistati knjuzicu koja je dosla s novim traktorom. tamo se vidi sta je poluautomatska a sta je automatska bez greske al ajde. Kod nas poluautomatsku zovu "kuka s krizem" a automatsku "kuka s lancima"
Pa izgleda da sam ti prije godinu_dvije dzaba objasnjavao da postoji, kod nas ih je bilo dosta na onim fergama sto su uzimani u kompletu sa osnovnom propratnom mehanizacijom na kredit, posle rata par godina, preko neke strane donatorske organizacije.
Ovo ostalo sto si objasnjavao za obje vrste kuka si apsolutno u pravu, automatska nema sta traziti pored polu_automatske, sto se tice tereta.

Pa izgleda da sam ti prije godinu_dvije dzaba objasnjavao da postoji, kod nas ih je bilo dosta na onim fergama sto su uzimani u kompletu sa osnovnom propratnom mehanizacijom na kredit, posle rata par godina, preko neke strane donatorske organizacije.
Ovo ostalo sto si objasnjavao za obje vrste kuka si apsolutno u pravu, automatska nema sta traziti pored polu_automatske, sto se tice tereta.

Kolega ja se ispricavam ako si mi ovo pricao, ja se toga zbilja ne sjecam... Starim a nemam ni 30 godina, bem ti zivot...

kod mene svi koriste automatske kuke i naravno jednoosovinke prikolicemnije tesko pogoditi i zasto,brdsko ravnicarski teren,mali posedi jednoosovinka i automatska kuka, najbezbednije i najednostavnije resenje

Automatska:

automatska-vuca-kuka-ursus-imt-traktore-slika-17525866.jpg

Poluautomatska:

automatska-kuka-imt-slika-44566982.jpg
momci evo bobo je okacio i napisao koja je koja kuka i tako pise i u uputstvu za rukovanje i odrzavanje ko je to uputstvo pregledao bar jedan put to je morao primjetiti a ko nije netreba dzaba da lupa,znanje je majka a zlato je cuti kad neznas

A sta se to lupa, mi smo rekli kako je kod nas zovu, a na ovom forumu vise covek nesme nista da kaze ako je to pogresno. i ja iskreno ovu prvu koja je automatska sa ovim lancima nisam video nikad, a ni kod nekog drugog.

Automatska:

automatska-vuca-kuka-ursus-imt-traktore-slika-17525866.jpg

Poluautomatska:

automatska-kuka-imt-slika-44566982.jpg

kod mene je varijanta sa druge slike. kod nas se zove automatska. to sto na uputstvu pise nisam znao da se zove polu-automatska. ali vjerujem. sto se tice polu-automatske ja zamjerke nemam. kod mene je nova. 125eura platio. krst je od punog zeljeza. tu poteznicu na donju plocu imam ali nisam smjeo da koristim bas iz tog razloga sto sam se bojao trganja sarafa iz trupa traktora. pa sam cisto onako informativno priupito koliko poluautomatska nosi tereta jer kod nas ljudi voze po 5 kubika sljunka na njoj. tockovi prikolice na samom kraju sanduka. ipak je to ogroman teret. pa zato pitam jer ne bih da prekinem traktor ili slicno.

Nazad
Vrh