IMT

svaka cast mirko,ja sam vidjao ove 559 po netu i svi su bili 80-o,zato sam i bio ubedjen da je radjena samo neka mala serija,jer iskreno redje ces naici na 559 nego na najnoviji BMW u Srbiji
Zivim u gradu koji ima 25 000 stanovnika. U siroj okolici znam za 3 komada 559 od kojih osobno poznam vlasnika jednog...

Jesu, rijetki su ali ne bas toliko kako pricas... Na HR oglasima se pojavi poneki na prodaju dosta cesto.

da li je neko sa foruma upucen u informaciju o dozvoljenoj masi za automatsku kuku na imt 560? ako je igdje deklarisana.

Automatska ili poluautomatska? Razlika je OGROMNA.

Automatska kuka je obicno sranje posto sav teret drze 4 sarafa koji ju drze za trup traktora a kod poluautomatske je druga prica posto ona ima i kriz i kosnike koji drze sav teret, sarafi na trupu samo sluze da kuku drze na mjestu te ne trpe gotovo nikakav teret.

U svakom slucaju po svim zakonima smijes vuci teret toliki da od cjelokupne mase traktora i tereta jedna trecina otpada na traktor. Kuka je dizajnirana da takve terete izdrzava. Pretovar je druga prica i za pretovar ti nitko nikad nece garantirati ni za kuku, ni za traktor ni za prikolicu. Dok god se koristi u normalnim uvjetima, nema problema.

Kaze da je za kuku kao takvu (neovisno o traktoru koji ju nosi) maksimalno vertikalno opterecenje dozvoljeno 1250 - 1500kg ovisi gdje sam nasao podatak...

Automatska na IMT traktoru kad se optereti s 1200kg ima da cupa sarafe iz trupa samo tako. Poluatumatska nosi bez brige ovaj teret.

Zavisi koje je godiste IMT i kako ko odrzava traktor.Tacnije ja imam dosta godina iskustva i jos niko na IMT-560 nije iscupao vijke na kuki(debeljina ploce 20mm..Inace bukva u planini Grmec je veoma teska.IMT-539 bez pregledanja vijaka sa vinklima na kuki (poluautomatska i materijal vinkla od dalekovoda) cupas bez problema.

Zavisi koje je godiste IMT i kako ko odrzava traktor.Tacnije ja imam dosta godina iskustva i jos niko na IMT-560 nije iscupao vijke na kuki(debeljina ploce 20mm..Inace bukva u planini Grmec je veoma teska.IMT-539 bez pregledanja vijaka sa vinklima na kuki (poluautomatska i materijal vinkla od dalekovoda) cupas bez problema.

Vijke iz trupa kod nas cupaju samo tako. Svi mahom na klatece poteznice kopcaju prikolice jednoosovinke s povisenjima i pune psenice, kukuruza i ostale robe voze na silos, da vidis kako se i poteznice motaju i kako ploce ispadaju. Poceli su praviti dodatne nosace i pojacanja za ploce dolje jer nitko nema novaca za poluautomatsku kuku.

Jos nikad nisam vidio da je netko s poluautomatskom kukom imao problema. Na 539 imam rucno radjen kriz i tvornicku kuku a na 549 sve komplet original IMT i vucem uvijek dobar teret s njima i samo gas. Sav teret je na kosnicima a sarafi dolje ne trpe ni u pola teret kao kad je montirana automatska kuka.

Svejedno, kuka kao kuka smije vertikalno biti opterecena 1250-1500kg nisam siguran ali nekako mislim da toliki teret nije zdravo nositi samo na donjim sarafima i da je tu poluautomatska kuka s krizem u velikoj prednosti nad automatskom.

Meni je dojadio rucno radjeni kriz i kosnici koji su znali cesto pucati i kupim za 70€polovnu kuku za 539 i slozim ju da bude sve original. poprecna osovina na tvornickom krizu je puno zeljezo i nema da puca.

za 549 je poluautomatska placena 150-160€ u Kobatovcima. Izgleda kao tvornicka ali ja bih rekao da nije. Isla je na traktor bez problema ali je falilo 1-2 cm da se zabravi kako treba pa sam ju, na zalost, morao malo prepravljati.

Ovdje je ljudima 100€ za novu kuku previse novaca... Sta da ti kazem vise.

Ja bez nje ne bih vise bio a ovdje se njih dosta sprda s takvom kukom, kazu da je pre komplicirana i da to nije sigurno. A nagledao sam se jako puno pomotanih klatecih poteznica al ne odustaje narod od njih ;)

Koja je automatska a koja polu-automatska?

Automatska:

automatska-vuca-kuka-ursus-imt-traktore-slika-17525866.jpg

Poluautomatska:

automatska-kuka-imt-slika-44566982.jpg

Ja imam automatksu tu ali polomit ju nemože niš koliko je jaka.
Mana šta je niska jako na fergiću

Nazad
Vrh