IMT

Najbolje rešenje je onaj ventil-razvodnik koji se dobije uz imt rotacionu kosačucu.On se isto montira na mali poklopac hidraulike,ima jednu malu ručicu tako da ne smeta,a deluje odvojeno na poluge hidraulike i na crevo za kipanje,tako da ne mora da se čeka da se podignu poluge da bi se iskipao bunker na beraču.Ja takav ventil imam na traktoru,ako budem mogao ću da ga slikam sutra.

Pa sto puta je bolja nego na Rakovicu.. Barem nemoram okretati onaj sraf svaki put,cas poluge cas kipovanje..
I na 539 barem nemoram da cekam da mi se poluge podignu skroz gore da bi poceo i bunker da podize...

Za mene je dovoljan razlog... To me mervira nemogu da smislim!!!!

Na IMT skidam kapu za preciznost poluga.. Vece IMT nisam imao od 539 ali znam da je na njega tako i nervira me to.. Ma mislim da je i na 560 isto tako prvo poluge u vis pa kipa...

Dok sam imao berac uvijek sam poluge drzao podignute gore da ne drljaju po stabljikama obranog kukuruza, stalno su mi izbijale civije na spanerima kad su bile spustene, kad su podignute ne smetaju da ce zapeti za rudu ili kardan i sto je naj bitnije, nema cekanja za podizanje poluga pri kipanju ili podizanju hedera na beracu.

kako drljaju , pa valjda su iznad kardana , ja posto dosta radim usluge branja ja skinem poluge radi lakseg manevra kipujem na finu

Pa zasto skidas poluge, pobogu, covjece? "kuglicom" ih podignem do kraja i tako stoje. Kad trebam kipati, s "kockicom" kipam kukuruze. Kad se kos iskipa, "kockicu" vratim dolje, kos se spusti i teraj dalje, poluge ne spustam.

Kad napisem drljaju, ne mislim po zemlji ali su dovoljno nisko da izbiju civiju sa spanera i da se spaner drlja po zemlji. kad ih podignem skroz gore, nemam tih problema.

Kasnije sam si zbog odrzavanja polozaja hedera ugradio dodatni razvodnik ali sam i s njim poluge uvijek drzao skroz gore podignute.

Evo, sve se vidi:

Dok sam imao berac uvijek sam poluge drzao podignute gore da ne drljaju po stabljikama obranog kukuruza, stalno su mi izbijale civije na spanerima kad su bile spustene, kad su podignute ne smetaju da ce zapeti za rudu ili kardan i sto je naj bitnije, nema cekanja za podizanje poluga pri kipanju ili podizanju hedera na beracu.

Ja sam to naveo samo kao primer.. A sta da radim kad imam neku masinu zakacenu na polugama i treba mi kip??? A masina nesme da se podigne sa zemlje??? Kad berem to nije problem i ja poluge drzim skroz gore i samo kipam... NE spustim ih dole da se vuku po zemlji...

Zato mi treba taj razvodnik...

Bobo u koju brzinu vuces berac, dosta ide brzo

4. ili 5. spora na 1600 okretaja motora.

Ja sam to naveo samo kao primer.. A sta da radim kad imam neku masinu zakacenu na polugama i treba mi kip??? A masina nesme da se podigne sa zemlje??? Kad berem to nije problem i ja poluge drzim skroz gore i samo kipam... NE spustim ih dole da se vuku po zemlji...

Zato mi treba taj razvodnik...

I ja sam razmisljao da pravim hidraulicno rasklapanje grana na prskalici, drljaci i tako jos kojecega i svacega ali sam odustao i ne fali mi... Pitanje je koliko je uopce upotrebljiv ovaj slovenski razvodnik, na IMT je ili jedno ili drugo, skupa ne ide.

Covjek u HR je napravio sistem da preko vanjskog razvodnika radi s podiznim polugama, ali tu nema finog hidraulika. Ugradio je preklopni ventil pakad mu treba obican hidrauli ks finom rehulacojom, preklopi ventil u taj polozaj i radi normalno, kad mu trebaju izvodi iza, ventil prebaci u drugi polozaj, onda gubi finu regulaciju i poluge podize kao npr. na vladimircu, preko vanjskog razvodnika i ugradio si je dva para prikljucnica i sistem funkcionira...

Ne, to su ubacene trube sa mokrim kocenjem redovne, IMT ili je cak taj 565 bio kadgod i sa pojacanim hidraulikom pa ga je neko ocerupao ili mu se nesto desilo pa je neko ugradio redovan hidraulik.

Vidim da je cudan a starije je godiste bice da su ugradili trube .
Inace je u sloveniji

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh