Bobo
Član
Milane, sta ti znaci potrosnja, pogotovo kod IMT traktora. Potrosnja goriva je zanemarljiv faktor. Necu gledati na litru-dvije goriva vise-manje, to je glupost uopce mjeriti. U redu je zagrijati traktor, probati ga pod teretom, bolje tanjuraca, nego plug, mozes i probati koju brzinu vise da vidis gubi li snagu sto s plugom ne mozes. da li gdje ulje curi, da li se pregrijava ili proizvodi cudne zvukove.
Meni je prije dvije godine 549 trosio kao nenormalan, sve od jednom, dva rezervoara na dan oranja kao od sale, ne moz ga natociti. Bila je sjetva pa nisam imao vremena da ga rastavljam, nego sam poslije sjetve povadio dizne napolje a one u neopisivo losem stanju. 50€ troska i traktor trosi kao nov a ako mi se svidja polovan traktor, na 50€ mi ne pada na pamet da se od njega rastajem.
Meni je prije dvije godine 549 trosio kao nenormalan, sve od jednom, dva rezervoara na dan oranja kao od sale, ne moz ga natociti. Bila je sjetva pa nisam imao vremena da ga rastavljam, nego sam poslije sjetve povadio dizne napolje a one u neopisivo losem stanju. 50€ troska i traktor trosi kao nov a ako mi se svidja polovan traktor, na 50€ mi ne pada na pamet da se od njega rastajem.