IMT hidraulika

Pozdrav IMT-ovci
Imam jedno pitanje na 539 mi hidraulila popusta kad ju dignem skroz gore dakle zakacio sam roto kosu i mor dat gasa da digne hidraulila i kad vratim u ler onda popušta
Dali je to sigurnosni ventil ili nesto drugo?

Najprije pogledaj gumice na usponskoj cjevi...

Onda otvaras i pregledas i pumpu i sigurnosni i klip i gumice i sve.

Pitam dali bi to moglo bit zbog ventila jer ako nije do ventila onda ce sad ovako odradit sezonu pa cu raskapat

Nista dalje ne mozes pokvarit. Sto je pokvareno, pokvareno je. Ako ti ne smeta tako da radis samo gas.

Pošto ti popušta na leru, najverovatnije ti negde propušta ulje, gumice, cilindar, sigurnosni ventil, radni ventil, ili sama pumpa. Nije na odmet proveriti i filter.

Dali bi pasala pumpa hidraulike od imt 558 na 539 i dali bi bila jača hidraulika?

Nas 533 je 1975. godiste i ima originalno ugradjenu indijsku pumpu sa filterom. Posto se filter nekim cudom sam odvrnuo i ostetio, od Tafea smo ugradili identican filter hidraulika.

Koliko je meni poznato ni 539 nema filter na pumpi(poluokrugli žičani).

Filter na te traktore je isao okrugli zicani. Nisu ga svi imali ugradjen, cesce ga ima na 533 nego na 539.

2190.jpg

Pokusacu postaviti pitanje u ovoj temi, jer nisam nasao odgovarajuću, nadam se da ćete imati razumevanja.
Naime, imam problem sa hidraulikom na Maseju, malo starije generacije. Kada se ulje zagreje, dakle traktor je u radu, orudje koje je podignuto(plug, rd) hoće malo da spusti i podigne, koriguje položaj, ceca. Takodje, pošto ima plivajuću hidrauliku, prilikom oranja regulacija dubine radi ali su cibanja prilično jaka. Hidraulika nema onu mekoću i preciznost kakvu treba da ima. Šta mislite u čemu je problem.
Sa strane imam veliku ručicu kojom dižem poluge, takodje i jednu manju koju ne upotrebljavam, nešto kao kod fergusona. Imam i razvodnik koji služi za kipanje medjutim pokušao sam jednom da iskipujem kiperku i nisam uspeo, pumpa se čuje da radi ali ne podiže. Na njemu mi i malo propušta ulje.
Unapred hvala!

Skidao sam plocu hidraulike i kad sam vracao , primetio sam da je poluga na pumpi izgubila otpor odjednom , kad je povucem prema nazad , ne vraca se vise prema pumpi. Sta tu moze biti problem ? Da li je izgubila otpor posto sam ispustio ulje ili je nesto otislo u samoj pumpi ?

558622b025ce0383b2620efc8c9ef561.jpg

Nazad
Vrh