IMT hidraulika

Moguće da ti lupa ti sigurnosni ventil ako dižeš do kraja ručicu a graničnik ti nije podešen a možda je pumpa dobila luft na osiguračima sa strane pa ona lupa to je bio kod mene slučaj. Pisano je o tome prelistaj temu.

Ja sam prosle godine mijenjao karike i gumice na pumpi, sporo dizala i odmah spustala poluge. Kad sam zamijenio radila je jednu godinu odlicno, brzo dizala, drzala poluge.. Ove zime sam opet zamijenio karike i gumice, ali joj je izgleda dosao kraj, sporo dize, odmah spusta poluge i lupa unutra kao da udaras cekicem.. Inace traktor je nov kupljen 2005 god i ima oko 4000rs mozda i vise.. Na zimu ce vjerovatno remont i motora i nova hidraulicna pumpa..

Od pocetka s vama se ne moze na zelenu granu, pitam sta bi moglo biti da znam jer sad je sezona i ne rastavljas se.

Od pocetka s vama se ne moze na zelenu granu, pitam sta bi moglo biti da znam jer sad je sezona i ne rastavljas se.

Ljudi su dali dobre prijedloge... Ti mozda mislis da ti ne lupa u atomizeru ali kuciste mjenjaca na IMT-u JAKO DOBRO prenosi zvukove pa mislis da ti nesto lupa unutra a moze biti da ti se jednostavno kardan pokidao ili pumpa na prskalici pravi nekakve kontra udare koji se prenose na traktor...

Ako nije hidraulicna pumpa na nosacima i ako si siguran da nije u atomizeru onda, brate mili, otvaraj i trazi sta je...

Ti kao nisi vidio kakva pitanja su postavili? Kao nekome tko nikad traktor nije vozio, drugo da siguran sam u ono sto pricam ali da nitko onako odprilike se nije susreo s necim slicnim cisto ne vjerujem. Misli osa da vidim ako tko zna jer ne bi gga sad rastavljao. Eto hvala svima na tome sto ipak mi nije nista pomoglo.

Znas i sam da tu nema sta puno lupkati... Ne rastavljaj nista, koristi ga i ako nekad nesto i ode tek onda ga rastavljaj... Ako je u ostalim poslovima sve uredno, samo teraj.

Danijele ako sam dobro razumeo tebi lupa pod vecim opterecenjem na hidrauliku? Posto kazes da je prestalo kad se otpraznio atomizer. jesi li kacio sejalicu ili neki drugi tezi prikljucak?kako se tada ponasa

ako lupa pod opterecenjem nezavisno od kardana onda ti pumpa ima lufta u kliznim kamenovima i kulisama pa na to treba odratiti paznju prilikom remonta. Klasicno za te pumpe kome ne smeta to tako tera godinama

Danijele ako sam dobro razumeo tebi lupa pod vecim opterecenjem na hidrauliku? Posto kazes da je prestalo kad se otpraznio atomizer. jesi li kacio sejalicu ili neki drugi tezi prikljucak?kako se tada ponasa

ako lupa pod opterecenjem nezavisno od kardana onda ti pumpa ima lufta u kliznim kamenovima i kulisama pa na to treba odratiti paznju prilikom remonta. Klasicno za te pumpe kome ne smeta to tako tera godinama

Čupa iance pod opterecenjem, da to je klasika za IMT , ali meni sada je lupalo kad je atomizer pun i kardan radi malo vise onako po tri udarca jedan za drugim ( klasicno lupanje je po jedan svakih 5 sekundi recimo) Zato pitam jer puno vise lupa i onako gusce lupa, kad je u atomizeru pala voda (kad je bio laksi ) do pola recimo prestalo je to cudno lupanje. tjerat cu ga i dalej pa cemo vidjeti.

Jedan udarac u 5 sekundi je nista... Da cujes moj 549 kad dignem sjetvospremac 2.4 u zrak, na ler gasu lupa 3 u sekundi a kad se vozim cestom gadno u kabini bit... Gledali smo nosace pumpe i nisu oni u pitanju. Zvali majstora i on rekao da se to unutra klima neki zupcanik i da je to sasvim OK da se ne brinemo. Evo, ove godine mu je 10 godina kod nas i vec 8 nosi taj sjetvospremac bez ikakvih problema.

Zato sam ti i rekao da vozis dok ide a kad se potrga, onda popravljaj...

Da li neko zna gde bih mogao da pronađem gumicu pogona boš pumpe za Imt 533? Kataloški broj je 03404029. Zvao sam na više mesta i nigde je nema u prodaji. U svim radnjama me upućuju na bošiste.

Kakve ovo ima veze s hidraulikom?

Postavio si pitanje u krivoj temi al ti najvjerovatnije trazis gumenu spojnicu da zamjenis fiber spojku na 533 da vise ne klepece u radu? Mislim da Jusel drzi te gumene spojnice nedavno se o tome pisalo na forumu...

Ako uopce mislimo na istu stvar:

slika-701337-54ba48898f807-default.jpg

Jeste, u pogrešnoj temi je postavljeno pitanje. Mislio sam da je tema IMT. Pronašao sam u B.Palanci. Ali nije ovo Bobo što si postavio.

Pozdrav IMT-ovci
Imam jedno pitanje na 539 mi hidraulila popusta kad ju dignem skroz gore dakle zakacio sam roto kosu i mor dat gasa da digne hidraulila i kad vratim u ler onda popušta
Dali je to sigurnosni ventil ili nesto drugo?

Nazad
Vrh