sova
Član
Nemam spanere na 539, a bocnu kosu sam prodao daaaavno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jutros upalim traktor i onako u hodu podignem rucicu hidraulika do kraja, cisto da vidim sta se desava dok je ulje gusto i dok nije ''razbijeno''.
Pumpa nije lupala zbog gustine ulja, ali se pocne malo gusiti motor kao kad ga potjeram pod kocnicom.
Pronadjen kvar, skinuo poklopac hidraulike, i sapa oklizala na podiznom vratilu (preskocili nutovi). Ramena nisam uspio skinuti ni na presi sa 13 tona, pa je morala da radi brusilica, ionako sam morao uzeti i novu osovinu i sapu, usput i ramena, caure i gumice. Inace sex samo takav.Pojavio mi se jedan problemcic sa hidraulikom na 539, pa bih volio cuti upucene o cemu se tu radi. Naime hidr. je najednom izgubio visinu dizanja poluga za par cm, kada povucem komandu za dizanje poluge idu skoro do tacke do koje su prije isle i onda pocne pumpa da lupa, iako rucica komande ima jos prostora da ide gore. Tih nekoliko cm sto fale su dovoljni da ne mogu da ubacim klin od polu_automatske kuke u onu rupu za zakopcavanje, neovisno da li kuka dize jednoosovinku ili je prazna. Prije toga se sa hidraulikom nije radilo nista vanserijski i nasilno, bukvalno je preko noci izgubio visinu.