IMT hidraulika

On kaze dvostepeno:sta:. Meni malo cudno ali ajde. Voli da popije i onda dosta laze. Kaze da je to skontao pre 2-3 godine kad ga je rastavljao i radio generalnu. Inace i necuva nesto masinu. Koliko puta je mrtav pijan sedao i vozio taj traktor, sletao sa puta i sa njim i sa autom, vazda puta gledao smrti u oci a i dalje ziv covek:haha:

E taj je dobar kad nije znao jel dvostepeno ili jednostepeno.
Za 1970 godiste je standard jednostepeno,e sad sta se sve desavalo za 45 godina....

533 De Luxe ima dvostepeno kvačilo. Sad od kojeg godišta su počeli tu seriju, ne znam, treba proveriti...

pozdrav,zanima me da li je neko ugradio pomocne klipove hidraulike na imt 577 novi tip? imam problem uradio sam pumpu i sve stavio novo ,a nece da digne prskalicu od 1000 litara probija na sigurnosnom ventilu.700 litara dize bez problema ,a prosle godine je nosio 1000l

Ljudi kako vadite ventil hidrulicne pumpe na 577,ni jedan cjevasti 19 ne moze uci unutra a imam jos i nekih dubokih gedora i jos kojekakvih pravljenih kljuceva ali sve debelo i ne moze. morao sam iskasapiti jednu gedoru i nasao neku tanku cijev od ulja i nepravio kljuc i uspio ga skinuti.

fotografija0602.jpg

fotografija0381.jpg

Ma hajde par litara gore_dole IMT je to, nije to traktor od 50k evra pa kad mu fale 3 dcl ulja pocrka sve unutra.
Kad je otac otjerao 533 na prvi servis, prije 40g, ove budale naliju u dif. novo ulje citavih 28_30l koliko vec ide, a da staro nisu ispustili. I isao tako fergo dok otac nije prekontrolisao pa ispustio visak.

Pojavio mi se jedan problemcic sa hidraulikom na 539, pa bih volio cuti upucene o cemu se tu radi. Naime hidr. je najednom izgubio visinu dizanja poluga za par cm, kada povucem komandu za dizanje poluge idu skoro do tacke do koje su prije isle i onda pocne pumpa da lupa, iako rucica komande ima jos prostora da ide gore. Tih nekoliko cm sto fale su dovoljni da ne mogu da ubacim klin od polu_automatske kuke u onu rupu za zakopcavanje, neovisno da li kuka dize jednoosovinku ili je prazna. Prije toga se sa hidraulikom nije radilo nista vanserijski i nasilno, bukvalno je preko noci izgubio visinu.

Ulje je na max. Ma nije problem sto pumpa lupa, to je manje_vise normalno za imt, nego sto su poluge izgubile visinu dizanja.

Lakse otvoriti poklopac sa strane, onaj sto ima mjerac i pogledati da li rucice unutra dobro rade. Da nije koja iskocila iz lezista.

drug taj problem bi mogao da bude da su zategnuti španeri pa nedaju polugama do kraja da dižu i zato i lupa pumpa ili polužje za dizanje bočne kose ako je na traktoru U svakom slučaju po opisu smetnje nešto ti zateže poluge i neda im da dižu do kraja

Eto, vidis, ideja prava... Na 539 su spaneri lose rijeseni pa se utezu kad se prikljucak podize, sto na kasnijim modelima nije slucaj.

Nazad
Vrh