IMT hidraulika

pitanje. kad podignem hidrouliku dize tek nakon 5-6 sek i to moram da podignem rucicu do kraja, veoma mali hod ima izmedju podignute i spustene. drugi problem je kad su mi plugovi zakaceni i podignuti i onda ugasim traktor hidroulika polako pada nece da drzi. druga poluga za podesavanje dubine oranja kada se stavi u normalan polozaj za oranje izmedju one dve tacke ne mrda uopste hidrouliku tj ne podize je na predvidjenu visinu i tako plugovi oru maksimalnom dubinom, tek kada i drugu polugu podignem navise 5-6cm od kraja onda dobijem dubinu ali je toliko osetljiva da su milimetri u pitanju kada je podesavam ako odem 2-3m nagore ona izbaci plug :( inace traktor je 539 deluxe sa 1200r/h. nasledio od dede pa neznam da li je nesto bilo pokvareno pa on to tako radio. da napomenem i kvacilo mozda je i zbog njega ovaj problem sa hidraulikom, nemogu da ubacim u brzinu dok ne stisnem kvacilo do kraja tj na 2-gi stepen a i tad menjac krci moram na cimanje da ubacujem sad neznam da li je otisla lamela posto nikad nije radjeno sa izlaznim vretenom.

Danas sam ispustio ulje iz menjaca,pogledao filter koji nije bio prljav,i sve vratio nazad,ulje sam procedio.Na srafu gde se ispusta ulje nasao sam deo male neke opruge,jel moguce da je to mozda ispalo odnekud iz pumpe? Radi se o traktoru imt 560.

Predpostavljam da mi je pukla balansna opruga.Dali moze da se zameni bez skidanja poklopca menjaca. Radi se o IMT 539.
Imam i problem sa hidraulikom, kada dignem neki tezi teret u pocetku radi u redu ali kasnije kad se zagreje pocinje da se cuje neki zvuk kao neko lupanje. dali je do ulja ili pumpe.

Moze samo treba da odradis povrat ulja u plocu hidraulike, i tako bi mogao da pogoni samo u jednom smeru, sem ukoliko nebi ugradio ventil za preusmeravanje ulja i razvodnik za kontrolu hidro motora, i naravno opet povrat u plocu.

U rezimu hidromotora, ulje se dosta greje. Traktol ili SAE90 nije pogodno za tu namenu, pa bi najbolje bilo odraditi nezavisnu hidauliku sa hidraulicnim uljem HD46. Ako je pogon trajniji onda bi trebao neki hladnjak-postoje verzije sa ventilatorom 12Vili24V.

Desio mi se do sada nesvakidasnji problem na IMT 558,tacnije na hidrulici.Tokom oranja dok je ulje vruce na okretanje podignem plug okrenem i da ga spustim on nece.Porbao vise puta gore dole,pa polugicu za fino podesavanje i nista.Gasio nekoliko puta da se ohladi nista.Krenem kuci i kad sam stigao posle pola sata kuci kad ono ja ga spustih sasvim normalno tako vise puta dizao i spustao i radi.Kakav bi to mogao biti kvar???

Pozdrav kolege. Na 560 mi nekad pocne skroz sporo da dize poluge i onda nakon nekog vremena opet proradi normalno. nije bitno da li je tezi ili laksi prikljucak, jednostavno iz cista mira uspori sa dizanjem.
Do cega bi moglo bit?

Kakav ti je filter na pumpi i kad je zadnji put menjan? Možda je zaštopan pa pumpa ne može da povuče ulje koliko joj treba

prije pola godine je mijenjan filter i novo ulje nasutu. Jednostavno uspori sa dizanjem i nakon nekog vremena pocne opet normalno. Kontam da li nije do kakvog ventila da ga ne otvara skroz?

Nazad
Vrh