IMT hidraulika

Mitrovica ili Lacarak?? Rece mi rodjak da u Lacarku ima neki PRAVI majstor koji uzima staro za novo ili staro za remontovano, da nije skup i da jako puno ljudi ide kod njega...

Mislimo li na istog covjeka?

Ima tu kod vas u srbiji neki majstor što prodaje reparirane srpske pumpe hidraulike po sistemu: dones mu svoju neispravnu i on ti da repariranu s garancijom. Zna li netko nešto o tome??

I koliko košta u Srbiji pomoćna pumpa hidraulike za IMT 565, znaći ona druga manja šta se ubacuje pored ove glavne?? Ako može cena u € ili kn!?
Najbolje ako imas mogucnosti u Mikron Cacak odneses tvoju istog trena dobijes uradjenu sa garancijom od jedne godine.

gde se kaci povratni vod od spoljne hidraulike na imt 539 treba mi zbog dvosmernog cilindra potisni ide na kockicu ali gde ide povrat???

Bilo gdje u trup... Vecina sto sam vidjao uzmu veliki cep s mjenjaca gdje se sipa ulje u mjenjac napravi na njemu rupu, urezu navoj i crijevo spoje holenderom i tamo ide povrat... Radi bez greske.

Bolje je probušiti rupu na alu dekni merača ulja menjača jer iz tog dela se ulje crpi pa ga tu treba i vratiti. U slučaju nižeg nivoa ulja u menjaču pumpa će brzo potrošiti ulje iz zadnjeg a vratiće ga u prednji iz kojeg dosta sporo prelazi u zadnji. Još ako se spoljna hidraulika upotrebi par puta uzastpoce.... Ovo je moj savet a vi kako hoćete.

Pa jel neide povrat ne onaj imbus šeraf na poklopcu hidraulike ispod sedišta???

@rapaić....a i čemu če ti povrat za dvosmerni cilindar??

Povrat treba jedno zbog priključka u kojem stalno treba da kruži ulje, a dvosmerni cilindar mora imati ulaz u oba smera koja spajaš na kocku pod sedištem i njemu netreba povrat!

Ili si se ti krivo izrazio, ili nešto ne štima:osmeh:

Rrapic , na nekim kockama ima mjesto za povrat . druga opcija je čep na ljevoj strani poklopca hidraulike .
Tim čepom je blindirana tehnološka rupa koja služi za montažu poklopca .
Navoj u njoj je R 3/8 ' .

Po pravilu struke cijev povrata bi trebala biti uronjena u ulje .

A da ulje iz povrata padom ne stvara mjehurice...

Ja imam u 549 stavljen razvodnik kojim se sluzim samo za drzanje kljunova na beracu na odredjenoj visini. Povrat sam stavio s lijeve strane bas u tu rupu na poklopcu ispod sjediste kroz koju se ubacuje ona osovinica kad se sastavlja poklopac.

Kolega je imao vilicar na 560 proije nekih 5-6 godina i na cep mjenjaca je napravio brzi prikljucak a povrat a iz kipe kao i svi mi dobivao ulje pod pritiskom. na vilicar je bio namontiran razvodnik s tri komande i to je tako radilo godinama bez ikakvog problema da je nestajalo ulja u zadnjem kucistu zbog sporog preljeva...

Ja sam vam rekao kakvo je moje iskustvo a svako nek ugradjuje gde i kako hoće. Da nekog ubedjujem gde je bolje-neću.
U slučaju nižeg nivoa ulja u menjaču,ako podignete bunker od berača ili nekog drugog većeg "potrošača",zadnji deo menjača ostaje bez ulja sigurno. Provereno! A evo vam slika pa vi vidite-procenite kojom brzinom se ulje preliva iz prednjeg u zadnji deo. Na slici jedino nedostaje planetarni koji sigurno nikako ne olakšava prolaz ulja. http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/43/vgx2.jpg

Nazad
Vrh