IMT hidraulika

Ja sam zbog toga morao da dolivam u 577 1-2L više ulja zbog kipovanja zmaja 224...na 222 nije bilo problema
nije uvek problem al desi se da traktor bude malo nagnut i kad treba da izruči koš on stane

Hvala tako sam nesto i mislio.
Sto se tice dvosmernog cilindra valjda ulje ide ovako:pumpa-kockica- razvodnik(komanda)i kroz dva creva do cilindra zavisno koje radi, uvlacenje ili izvlacenje.i iz razvodnika povratni vod u kuciste. logicno mi je da ako jedna strana klipa radi da iz druge strane treba ulje preko razvodnika da se vrati u kuciste.

E druže, nisi napisao da imaš na kockucu spojen razvodnik!
Ako imaš razvodnik onda naravno da treba povratni vod u svakom slučaju!!
Ja sam mislio da imaš samo kockicu s dva izlaza preko koje se može upravljati s dvoradnim cilindrom, ali ako radiš preko razvodnika još bolje za tebe!

Povrat ubaci na onaj čep na poklopcu ispod sjedišta s leve strane i ima da radi.

Ja koliko sam shvatio misli se na onaj imbuš šraf sa strane ploče. Samo mi to deluje blizu onog voda za kipanje pa neznam da tu nema pritiska slučajno nisam detaljno zagledao skinutu ploču.
A inače dobro rešenje sam video na imt-u za povrat je napravljen dupli-nipli i ušrafljen na mesto gde se ispušta ulje iz kućišta i na njeda povratno crevo. I ispunjen je uslov da je povrat uronjen i ulje se odmah vraća pozadi u kućište. Mislim da je traktor radio sa nekim riko utovarivačem

Na IMT-549 već dosta dugo imamo zadnji viljuškar i povrat ulja nam je spojen na čep na mjenjaču. Do sada nismo imali problema sa uljem zbog sporog preljevanja iz mjenjača u diferencijal. Siniša je svakako u pravu, ako se može bilo bi dobro povrat stavit direkt u diferencijal. E sad i to smo probali i stavili smo povrat bočno na mjesto onog imbusa, al onda nam je balio ulje na onaj odušak uslijed udaranja povratnog mlaza ulja pa smo ga onda vratili na čep za sipanje ulja. A ovako je to tvornica zamislila što se tiče povrata ulja na fergusonu (i viljuškaru) i to je najbolje rješenje zbog u prethodnim postovima navedenih razloga.

2lik4dl.jpg

Koliko se ja razumem povrat ulja se ne može staviti umesto imbus šrafa na poklopcu kao ni na onom čepu odgore jer je to paralelni kanal sa cilindrom hidraulike. Odnosno kanal koji nije "slobodan". Jedno od mesta za ugradnju povratnog kanala je ono što su Bećarina i Pešut okačili sliku.

Koliko se ja razumem povrat ulja se ne može staviti umesto imbus šrafa na poklopcu kao ni na onom čepu odgore jer je to paralelni kanal sa cilindrom hidraulike. Odnosno kanal koji nije "slobodan". Jedno od mesta za ugradnju povratnog kanala je ono što su Bećarina i Pešut okačili sliku.

Nemoze povrat biti na tom imbus vijku,ali moze biti na ovom imbus vijku.Ovo je sam cep koji se skida kad rastavljas poluzje hidraulika.

Tafe Indijski delovi su ok! Dobro su se pokazali. Jedino radni ventil u 90% slučajeva ne može da se ugradi jer je suviše precizan. A sigurnosni isto ima nekih bubica....

Nazad
Vrh