IMT hidraulika

Nisam bas razumeo za sraf i polugu ali opruga mora da bude citava.I dokle podizes rucicu za podizanje jer tu ima sraf za ogranicenje pa ta gornja granica nije kod svih ista(nije svako isto ogranicio svoj hidraulik).Tesko je to ovako pomoci bez koje slike ili uzivo.
polugu podizem do kraja, nemam sraf za ogranicenje, imam samo sraf kroz rucicu koji je drzi da se ne vraca,kad njega skinem mogu da je povucem jos malo i tada malo jos podigne...ali tda rucica sama pada, znam da tako ne ide samo sam probao...dakle nemam sraf za ogranicenje uvek povucem do kraja... bio sam kod majstora, rekao mi da mora zamena opruge i kad to uradimo,onda da se otvori poklopac sa meracem ulja na menjacu pa da se vidi stelovanje nekih polugica ako bude potrebno...hvala u svakom slucaju

pazi da ti nepukne ploča kada kipuješ jer taj šraf nije za đabe stavljen to je graničnik da se delje nekipuje .meni je pukla opruga i nije lepo dizao zbog toga .

Ako imaš u blizini nekog ko dobro to poznaje pokušaj to popraviti, ako nemaš nemoj sa tim eksperimentisati jer ti eksperimenti mogu da koštaju dosta para, onda ti je moj predlog skineš poklopac i pumpu i pravac Mikron Čačak, ljudi to odrade kako valja i mirne glave spavaš.

Ti isti ljudi iz cacka su mi zeznuli bugarski orbitrol,vratili neispravan uz obrazlozenje da neznaju da ga uzupce i naravno nisu vratili 3000 dinara sto su mi predhodno uzeli.Odneo kod drugog majstora samo uzupcio i radi.Izvinite na :off_topic:

Jel' zna neko mjeru za visinu dizanja poluga na 539. Od zgloba na poteznicama, do lomljivog klina za vucu.

Za Sovu: Visina od lomljivog klina do bolcna na poteznicama treba da je 300 mm, tako kaže knjiga.
Nosio sam dosta puta kod njih pumpe i poklopce i sve su uradili bez greške, tako da nisam imao problema sa njima.

Kompletan remont je negde oko 12000-13000 rsd, daš tvoju i uzmeš remontovanu, a možeš ako hoćeš i tvoju da izremontuju pa da ti je vrate. Najbolje kontaktiraj ih telefonom pa se raspitaj detaljno.

Kompletan remont je negde oko 12000-13000 rsd, daš tvoju i uzmeš remontovanu, a možeš ako hoćeš i tvoju da izremontuju pa da ti je vrate. Najbolje kontaktiraj ih telefonom pa se raspitaj detaljno.
Nisam mislio da je toliko skupo ali cu se raspitati u svakom slucaju.
Malo cu skrenuti sa teme ali mi samo treba savet, do sl godine treba da nadjem i ugradim vitlo za izvlacenje drva...zna li neko ko kvalitetno izradjuje vitla po porudzbini s obzirom da cena ne prelazi 300e

Ako imaš u blizini nekog ko dobro to poznaje pokušaj to popraviti, ako nemaš nemoj sa tim eksperimentisati jer ti eksperimenti mogu da koštaju dosta para, onda ti je moj predlog skineš poklopac i pumpu i pravac Mikron Čačak, ljudi to odrade kako valja i mirne glave spavaš.
imam majstora u blizini, jako dobar, sto je najbitnije imam poverenja u njega,radi samo traktore i radi perfektno,necu ja tu nista dirati to je posao za njega,on mi je rekao da stelovanje tih polugica ide samo ako bas bude trebalo,a opruga je prva i obavezna na spisku... hvala na savetima

imam jedno pitanje, hidraulika na 560 stari tip mi sve teze radi...prvo je sporo dizala, sa ili bez tereta isto, kad dam gas brze je dizala...odneo sam kod najstora, on je promenio gumice kod sipke one dugacke i kao sve je ok, vozi i dizi sa gasom, medjutim sad je doslo do toga da i sa punim gasom treba joj dooobrih par sekundi da pocne da dize uopste a neverovatno sporo dize :( a pri tezim teretima sama i pusta, iako zategnem onaj tockic ako to uopste vredi nesto....je l to znaci da moram da menjam pumpu celu?? ako treba kolika je cena otprilike i ko radi dobro remonte? bojim se da mi ne crkne u sred njive, pa hocu da sredim to do proleca.... p.s. nisam uspeo da nadjem da je pisano o ovome konretno, ako jeste izvinjavam se :)

И мени се то дешавало на 577. Пумпа је у питању. Покушај да је однесеш код неког ко ради пумпе, можда успе да је сервисира. Ја сам моју био сервисирао и нисам имао више тих проблема.

ja imam problem na 539 kad seje ceo dan , ili ceo dan nosi tanjiracu pocne da lupa, tj da pucka pumpa hidroulike, a inace i dize i spusta bez problema, sta je problem, pumpa ili ulje?

Пумпа је и ту у питању. Мени рецимо кад је била оштећена на 577, дизала је споро, чак некад није ни хтела да дигне полуге уопште, био трактор хладан или врућ. Чим сам носио рецимо плуг, кад бих угасио трактор одмах би почео да спушта исти. Често ми се дешавало да рецимо ја спустим плуг и да кад поново упалим трактор, више нисам могао да дигнем исти.

Taj podhvat zahtjeva zamejenu gumica,radnog ventila i sigurnosnog ventila.To je minimum ulaganja za bolju hidrauliku na IMT traktorima.

Ako je ovo iznad upučeno meni, problem nastaje jer neznam čitati čirilicu:

Ja po navici pisem cirilicu.

Pumpa je i tu u pitanju. Meni recimo kad je bila oštećena na 577, dizala je sporo, čak nekad nije ni htjela da digne poluge uopće, bio traktor hladan ili vruć. Čim sam nosio recimo plug, kad bih ugasio traktor odmah bi počeo spušta isti. Često mi se dešavalo da recimo ja spustim plug i da kad ponovo upalim traktor, više nisam mogao dignem isti.

sa google translate...:ppozdrav:

Nazad
Vrh