IMT hidraulika

Da li su ovi cilindri na slici kod IMT 577 jednosmerni ili dvosmerni, iz koje se pumpe napajaju?
dsc00196iu4.jpg

nesto mi moj imt 577 sporo dize,sporo kipuje preko poluga....ulje nije menjano od kad ga je fabrika sipala...jel to moze biti problem?:haha:

a da ni to nije skidano...jos ja kontam da su imt traktori spori kiperi...posto imam torpeda i kipuje ko rus

Uglavnom ljudi izbace taj cilindar jer procuri a nije preko potreban.... Ali uglavnom ne žele ni da ga prodaju..... Pokušaj na vašarima.

ovako na 577 sam stavio novu pomocnu pumpu i sada kad kipam ne dize od ŠUSA nego nacukava,u razvodniku promijenje gumice,jeli moguce da su spojnce problematicne?

Gde bih mogao da nabavim izvod za hidrauliku za imt 539? Vidjao sam da je na nekim fergusonima umesto cevi da im je crevo_Ovako nesto:
prednja-hidraulika-imt-5.jpg

Ja mislim da ovo imaš u svim malo bolje snabdevenim radnjama za traktorske delove i na vašarima.a u krajnjem slučaju može da ti napravi po meri neko ko radi sa hidrauličnim crevima i samo nabaciš onu brzu spojku na kraj.mada se meni više svidja onaj priključak sa rupom u šrafom, neznam tačno kako se zove, nego ova krivina na gore reko bih da više smeta

ako ti neko pravi crevo onda možeš da biraš krajeve kakve želiš.najbolje skineš cev odneseš i pokažeš mu šta ti treba mada verujem da i oni svi znaju kako ide samo vidi kolika ti dužina treba.ali opet siguran sam da ima toga i po radnjama gotovo odradjeno

pozdrav ljudi, imam problem sa hidraulikom na 533, ne podize dovoljno, kad povucem kuglicu do kraja poluge idu gore ali ne dovoljno visoko. Sta moze biti problem? primetio sam da je pukla opruga na trecoj tacki,da li je zbog toga ili moze biti jos nesto? ulja ima i sve radi,kad skinem sraf na polugi sa kuglicom,poluga ima malo prostora da se povuce jos nazad,probao sam i onda podigne jos malo,ali bez tog srafa poluga nece da stoji. sta mogu biti kvarovi u mom slucaju? hvala unapred

Nisam bas razumeo za sraf i polugu ali opruga mora da bude citava.I dokle podizes rucicu za podizanje jer tu ima sraf za ogranicenje pa ta gornja granica nije kod svih ista(nije svako isto ogranicio svoj hidraulik).Tesko je to ovako pomoci bez koje slike ili uzivo.

Pozdrav svima...
Imam problem sa pumpom hidraulike na IMT (3), godiste: 1962-1965, problem je sto pumpa nema snage da podigne praznu prikolicu, s obzirom da nivo ulja je u normali. Da li je neko imao slicnih iskustva sa takvim kvarom, da li treba zameniti pumpu ili se moze remontovati?
Realno trenutno i nije veliki problem ali s obozirom da sl godine se montira vitlo za izvlacenje drva vreme je da se ukloni taj kvar.
U napred Hvala.

Najbolje rešenje je skini poklopac i pumpu i pravac Mikron Čačak, ljudi odrade sve što treba daju garanciju i miran si, a vidim po upisanoj lokaciji nisi daleko od njih, a možeš poslati i sitijem.

hm hidraulika i meni je davala problema na imt 549 dok nisam odvojio sa ventilom pa kipujem preko posebnog ventila poluge se ni nedižu nego samo okrenem ručku ventila i ide prikolica bez problema naravno da je pumpa uredu tjs.gumice i to ,dok to nisam uradio svake godine me zezalo te pukne opruga ona debela zadnja pa neće da kipuje iskočile ručice unutra ..strašno.:sta:

Nazad
Vrh