IMT hidraulika

Evo slika od radnog ventila koji je bio "problematican" na 558. Nadjoh u telefonu a stoji vec odavno. Nikad da postavim

Jel može na 558 , sigurnosni ventil da se izvadi kroz desni dekl ? Novi se zavrće ključem 19 , a kako sam malo pipao , čini mi se da je stari ključ 17 ? Dal bi moglo krivim okastim ključem ?

Ljudi pumpa hidraulike mi je lupala na 533 i malo mi se spuštala hidraulika pod opterećenjem. Majstor kad je rastavio, sito pumpe je bilo dosta začepljeno. Inače majstor kaže da je pumpa u redu, a zamenio je sigurnosni ventil, razvodni ventil i gumice. Sad ništa ne lupa ali i dalje mi se pod opterećenjem spušta hidraulika sa priključkom. čak i više pre popravke. Jel može biti zato što fali malo ulja?

konačno je došla na red i hidraulika da se sredi.klip i cilandar očaj živi kao u pesku da su radili. nisam mogao lepo da uslikam stanje je mnogo gore nego na slikama

sa pumpom je stanje malo bolje rekao bih da je neko sredjivao već ali ipak ima i ovoga
jedan kamen je orunjen na zubu a drugi malo zamlaćen neznam kako.a šteta nemaju baš nimalo lufta na osovini mogli su još da guraju ovako moraju da se zamene.
pošto je već sve rasklopljeno zameniću i radni i sigurnosni ventil.a moraću da komplet isperem celo kućiste svejedno otvaram i menjač ko zna čega ima po dnu
malo se premišljam oko kulisa.na oko deluju dobre,stavio je neko sa karikama pa se razmišljam samo karike da zamenim pošto su i kućišta ventila dobra

imam problem na 577 sa hidraulikom... kad rucicu za podizanje povucem do kraja poluge se podignu na visinu od recimo 80cm od zemlje!ugasim i upalim traktor one se podignu do 60cm i tako u krug!sta to moze biti?

Po meni je nešto oko samog mehanizma.... Dal ti je kvadrant utegnut? Kakvo je kompletno polužje unutra? Eventualno opruga treće tačke da je pukla al sumnjam. Ispusti malo ulja iz menjača,jedno 10lit max,skini ploču sa ručicom za kardan sa desne strane i prati šta se dešava kad dižeš,spustaš,pališ i gasiš trak.

danas sam gledao,malo je otpustena ona matica sto drzi trecu tacku,ima lufta pa se topling stalno pomera!moram je dotegnuti pa cu onda videti kako se ponasa.

Ajmo hidrauličari.mali savet.
noćas sam sklopio konačno pumpu i vratio sve na svoje mesto.sve što nije valjalo zamenjeno je.regulacioni,sigurnosni i radni ventili, nove karike komplet gumice. novi cilindar, novi klip, nova nazubljena(izbrazdana) čaura.sve uglavnom tafe sam uzimao valjda su to malo kvalitetniji indijanci.
sve sklopljeno po onom radioničkom priručniku i sve radi.
uvek ima ali.kada sam ga upalio poluge su počele vrlo polako da se dižu same na gore.reaguje na okruglu ručicu ide brže na gore uvek kad ga cimnem.ali na dole ne ide nikako.čak ni kad ga ugasim posto na klipu sad imam i gumicu.

jel problem u pretegnutoj dvokrakoj poluzi? Bilo je noćas već 2 i nisam imao volje više da čačkam ostavio sam za neki drugi dan.

Da,ili nije dobro podešeno polužje ili je pretegnuta matica dvokrake poluge. Gde počinje da reaguje kada vučeš "glavnu" ručicu? Iz skroz donjeg položaja ili negde sa sredine?

dobro sam pretpostavio dovoljno je bilo popustiti jedan krug maticu na dvokrakoj poluzi i poluge odose dole.sada radi sve ok.eno ga drži tanjiraču gore već drugi dan ne popusta.remont uspešno obavljen i sa ove tačke gledišta nema ništa prostije od pumpe hidraulika.zadnji kamen je bio malo širi nego što treba pa je stezao bregastu pa sam ga malo obradjivao bas kao na onom videu što je postavljen.sklopio sam je i rasklopio jedno 20-30 puta sad bih umeo i vezanih očiju::sramota::

Ma radionički priručnik je zakon.u jednom trenutku ni sam nisam verovao da ću uspeti da sklopim pumpu i menjač komplet.a mnogi još uvek ne veruju.
kao da si znao baš tako me u selu i zezaju "lako je tebi kad imaš knjigu" :haha:

Bez iskustva knjiga nekad zna napraviti havariju.Tacnije knjiga zna dobro pomoci,al treba malo i logike i nadarenosti u poslu.Iz tvog primjera se vidi nadarenost.Zato svaka cast na odradjenom poslu,jer bez nje dzaba knjiga.Uz malo iskustva bice od tebe veliki majstor.

Ma najveću havariju mi naprave pomoćnici koji se do pola razumeju u mehaniku a od pola nabadaju.najbolji pomoćnik treba samo da zna da se srafovi u levo odvijaju u desno zavijaju i da moze dobro da podigne a da ne filozofira mnogo.za filozofiranje sam ja zadužen:ideja:.problem kod priručnika je što ti sve lepo objasni da rasklopiš.i onda kaže sklapanje obrnutim redosledom.ako neznaš da čitaš unazad ili nisi zapamtio kako si rasturao dodje do problema
videcemo kako će sve raditi kad krene sezona i kad mu prikačim obrtač.a do tad ima nekih novih inovacija slike uskoro:cool:

Ne može sve nedostatke u znanju da nadomesti knjiga. Ona je nekih 20% znanja, ostalo je sve samo razmišljanje o problemu i samom načinu funkcionisanja stvari koje popravljaš.
Dosta njih se trudi da popravi neke sklopove a ne znaju uopšte ni kako ti sklopovi funkcionišu.
Lično, šta god da radim, prvi put ili stoti put - uvek u glavi zamišljam način na koji to nešto funkcioniše i skoro da vidim kako to radi u mislima, kao da stojim pored te stvari. Ništa na silu i ništa napamet i rekla kazala.

Nazad
Vrh