IMT hidraulika

Da li neko zna gde moze da se nabavi ploca od hidrulike za 542?

@Bunja95, ja sam sad narucio u JUSEL za 539.

Cuo sam da za indisku plocu treba i duza sipka, ova sto je bila u traktor je 34mm, kaze ovaj iz JUSEL-a da je naj duza sto oni imaju 34mm i da ce odgovarati stara, dal ce odgovarati videcemo sutra kad stigne ploca.

Hidraulika mi ne radi kod 558. Samo mi je u jednom momentu stala tj. nece nikako vise da digne. Dosuo sam ulja sto je falilo i opet ne radi. Ne klepece pumpa niti je puklo nesto u tom momentu. Jednostavno stala i ne dize vise. Traktor funkcionise, sve radi. Jel moguce da je sigurnosni ventil crkao pa stalno vrti ulje u krug?

Prvo skines pokolopac sa strane pa provjeris radi li ventil i poluge.Dvokraka poluga oznacena strelicom treba tvrdo da ide prema nazad i da se sama vraca.Vjerovatno je kod tebe zaribo radni ventil ili je pukao osigurac na klipnjaci .Probaj poluge hidraulika rucno da dignes do kraja.U svakom slucaju ce poklopac hidraulika da se skida.
dsc03874m.jpg

Ma sve je moguće,
Meni se dešavalo da se raspunktuje onaj valjčić na koga deluju poluge i onda ga poluga ne gura nego prolazi pored njega.
Dešava se i da pukne rascepka koja drži klipnjaču (ako se to tako zove) u onoj šolji, i da ova padne.
Ni u jednom od tih slučajeva nema dizanja, a oba se dešavaju "odjednom", tj nema znakova da nešto nije u redu pre nego što se dese.

Prvo skines pokolopac sa strane pa provjeris radi li ventil i poluge.Dvokraka poluga oznacena strelicom treba tvrdo da ide prema nazad i da se sama vraca.Vjerovatno je kod tebe zaribo radni ventil ili je pukao osigurac na klipnjaci .Probaj poluge hidraulika rucno da dignes do kraja.U svakom slucaju ce poklopac hidraulika da se skida.
Bravo! To je!
Skinuo sam plocu i izvadio pumpu. Sutra moram smisljati kako to da resim. Ima li ideja? Menja li se to celo ili imaju neke gumice da se promenu?

Menjaj komplet radni ventil. Možeš da biraš 'oćeš da staviš novi tip ili stari tip ventila. I jedan savet: Menjaj gumice pumpe kad je već rastavljaš da ne bi morao posle opet dizati ploču. Ustvari menjaj sve što vidiš da nije dobro. Žute ''kocke'' ako je pumpa lupala pri opterećenju. Igličast ležaj u osovini pumpe(mislim da mu je oznaka sce 228 )Proveri sigurnosni dal otvara i na koliko otvara......

Poslednja izmena:
Bravo! To je!
Skinuo sam plocu i izvadio pumpu. Sutra moram smisljati kako to da resim. Ima li ideja? Menja li se to celo ili imaju neke gumice da se promenu?

To je posao za strucnu osobu,ali ako vec zelis sam da mjenjas pomoci cemo.Trenutno nemogu naci slike ,al ako nisi odradio posao mogu sutra da ih postavim.

Legla Indiska ploca, ima malo nedostataka, na otvoru gde ulaze komandne rucice u plocu nema kanala za gumicu, debela i teska sto ne znaci da je i jaca od IMT-ovih, zbog toga idu duzi srafofi i cev.
attachment.php

produzena cev jel nisam nasao odgovarajucu.
attachment.php

Ja sa isto juce skinuo plucu i pumpu hidraulika. Meni je pumpa otkazala. Najverovatnije cu kupiti novu posto nije skupa. Kakva je Indijska pumpa?

Miodraže pošto je nova pumpa?
I mene čeka opravka hidraulika, pritisak je 60-100 ali nikako preko 100, menjao gumice na cevi ali nema razlike u pritisku.

Namestio sam. Kupio novi ventil i paket gumica. Sve to izmenjao i resio problem. Stari je bio pukao, kako je zasecen pa taj jedan krak je pukao i deo koji ulazi u taj ventil je usao ukrivo i tako zablokirao.. Opruga unutra iza njega se zguzvala ukrivo. Nisam nista vise dirao. Klipovi su dobri. Pumpa ne tandrce. Nije nista mnogo potroseno. Isprao sam celo kuciste, ulje procedio i to sve zadihtovao ccrvenim silikonom. Trosak cca 4000 sa sve gumicama koje idu u dizajuca ramena. Promenio sam i semering na kardanui sad se sve divim kako je sve spolja cisto i suvo. Eto jedino nisam zamenio taj iglicasti lezaj a bas sam ga zagledao. Hvala na pomoci

Nazad
Vrh