IMT hidraulika

Poslednja izmena:
aaaa neka neka.ne bih da on meni posle "digne" sedište:osmeh:
Sedište će dići samo ako klipnjača nasloni na kućište diferencijala. Sad dal zbog zaglavljenog radnog ventila ili ne podešenog graničnika visine dizanja ali zbog dignutog pritiska-jok. Retko ko to radi jer nema potrebe forsirati hidrauliku toliko ali eto čisto da znaš da se može.

Pa da jeste ali u nekoj takvoj ne daj boze situaciji ako sigurnosni ventil ne odradi posao na vreme ode poklopac.bar sam ja tako shvatio ulogu sigurnosnog ventila da spreči previsok pritisak i nastanak havarije

Ploča ne puca tako lako.... Jedino ako ventil zariba skroz onda postoji opasnost da zvekne ploča ali i to samo pri nekom "nesretnom" rukovanju.... Dizanje sigurnosnog na veći pritisak nije toliko opasno koliko ne znanje pri rukovanju hidraulikom.

Kod nas je puko poklopac prilikom oranja zaglavila se igla kad se balansna opruga sabila hidraulik je podiga nekontrolisano i sve se desililo za 5 sekundi pukla je kod desnog ramena

Ma proverili smo, to se desilo na 539 inace bilo je hladno prva brazda u kucnom placu pretpostavljam zbog gustine ulja nije moglo doci do brzog isticanja ulja kroz sigurnosni ventil a mozda je poklopac i ranije napukao,kupili smo polovan.

Hm da moguće je da su se kocke posložile i rezultat je bilo pucanje ploče.... Aj sad lepo sledeći put kada budete skidali ploču hidraulike proveri veličinu rupa na sigurnosnom ventilu da ti se ne desi opet isto. Inače te rupe (6 komada) su na početku ventila većeg prečnika,ali ako se zagledaš videćeš u dubini da su rupe ustvari ,verovatno, manjeg prečnika. Ja sam tako "platio" školu što nisam znao pa sam dva puta skidao ploču jer je nov sigurnosni zaglavio u otvorenom položaju i naravno hidraulika više ne radi. A ostao je otvoren jer je šofer malkice agresivnije vozio 558 sa zakačenim spremačem i kad je popio rupu na letnjaku-leniji spremač je malo "poleteo" nabio pritisak u sistemu i ventil odreagovao-otvorio i ostao otvoren. E kad sam treći put stavio od drugog proizvodjača ventil,više nikakvih problema sa istim šoferom,traktorom i spremačem... Znači i nije bio problem do rupa na leniji,vozača nego u njesra od delova....

Ventil sada radi pretpotavljam da je i tada radio nego eto desilo se. Polovni poklopac je bio 90e , a imali smo problemi na 558 traktoru upravo to da je ventil cesto ostajao u otvorenom polozaju sa setvospremacem ali otkad je zamenjen pre par godina radi odlicno.

ljudiii desava mi se ponekad na 539 da se ona rucica okrugla za hidraulik spusti sama,i to se ne desava u transportu nego kad prvi put podizem nesto.a inace hidraulik sve normalno radi .sta bi moglo da bude problem ?

Otpustila ti se platna koja pritiska tu ručicu uz kvadrant. Malo je dotegni, toliko da ručica ne pada sama (pod teretom radila), ali ni toliko da ide teško po kvadrantu.

imt 577 nemože dic pikap od balirke preko razvodnika(oce na punom gasu),u leru se razvodnik oce iščupat iz šarafa ali ne dize,spojnice su ispravne,jeli do pumpe,ili da procackam razvodnik?

U imt 539 u hidraulicnom menjackom sklopu je optimino ulje pa treba malo da dolijem,pa sad dali bih smeo da dolijem ulje famovo(krusevac)dosta je povoljno 13oo din 5 lit

U imt 539 u hidraulicnom menjackom sklopu je optimino ulje pa treba malo da dolijem,pa sad dali bih smeo da dolijem ulje famovo(krusevac)dosta je povoljno 13oo din 5 lit
\

U 539 mozes i vode da dolijes on ce da radi.Inace ako si tako precizan u dolijevanjju ulja moras znati koja je vrsta ulja bila prije u mjenjacu.Znaci nije bitan proizvođac vec vrsta ulja.Inace u mjenjac 539 ide traktol 80 ili transhidrol 85.

Isao je optimin traktol 8o.a traktor je 2oo6 god na oko je kao da je iz fabrike danas izasao,nedam da stoji na suncu ni sekunde pod trem je..cuvam ga bolje nego auto

Danas pruzao foliju za bostan i kad sam zavrsio stao i ugasio traktor i kad sam hteo da spustim hidrulik nije hteo da ga spusti. Posle 5 min sam ga je spustio. Ali kad upalim traktor hidrulik se sam dize na maksimum i tu ostaje sve dok neugasim traktor i onda ga on sam polako spusta... E sad kad ugasim traktor u izvodu za kipi ima pritisak ulja. Sta to moze biti? U pitanju je traktor 539. :sta:

susreli se sipke od rucice koja dize poluge i sipke od fine regulacije
odvrni stafove sa strane gde se uklucuje kardan i rukom pomeri

Nisam imao problema dosad sa hidrulikom, ja sa tim rucicama ne radim nista on sam digne hidrulik cim traktor upalim i nabije pritisak u prikljucak za kipu. Videcu sad posle praznika pa cu javiti sta ga boli.:ppozdrav:

Nazad
Vrh