IMT hidraulika

imam problem sa hidraulikom na 558 za sada radi ali planiram u skorije vreme da sredim to.ovih dana sam dosta vozao razne sejače i primetno sporije mi diže hidraulik.na leru jedva kad je hladan, vruć nikako.digne priključak tek kad mu dodam gasa.e kad podigne onda drži i u leru ne pada.ulje sam prošle godine menjao traktol 80.
kad ga ugasim sa podignutim sejačem on pada i čuje se kao da cvrči-škripi.nisam siguran jel to klip ili pumpa?
ja pretpostavljam da to klip propušta ulje jel da?jel dovoljno samo da mu stavim nove karike i gumice ili ću morati da menjam ceo klip i cilindar.

takodje planiram da odradim remont pumpe.našao sam podatak da te stare pumpe nemaju karike na klipovima pa planiram da naručim onaj komplet za reparaciju(kulise,ventile,klizne kamenove,sigurnosni ventil,gumice)i da to sam odradim.
dajte neki savet i iskustvo::pomoc:;

Kadaskineš poklopac hidraulika sve ćeš videti, ako cilindar ima riseve nevredi ti menjati gumice jer će isto da pusta ulje, a pumpu možeš poslati u Mikron u Čačaki i zameniti za remontovanu uz garanciju, cena je negde oko 12000 din( bila prošle godine).

nisam bas planirao da je šaljem nigde više sam za to da da naručim onaj set za reparaciju i zamenim to sam.vukao sam neki kamen recimo i iskipujem punu prikolicu bez problema i to nazad tako je teže čini mi se.e nisam se setio da ugasim kad je podignuta prikolica da vidim koliko brzo tada pada i koliko pumpa pušta.veći problem imam na polugama pretpostavljam da je klip

Pumpe na 558 su slabe,fergusonova,ako nosis vece terete brzo crkne a od 540,542,560 nemozes da ugradis a ona je duplo jaca i bolja.Prvo proveri i promeni gumice(4kom) na cevi hidraulika,to je mala ploca ispod sedista,zna ona da zeza,a ako ne pomogne otvaraj plocu hidraulika.

znam druze menjao sam te gumice nije do njih.kad neka od njih crkne poluge padaju kad se podigne u radu.a ovo samo sporije diže a kad digne on drži,ali dok podigne...

Prvo skines poklopac sa strane.Onaj na kojem je mjerac za ulje.Tako ces moci vidjeti rad poluga.Mozes i rucno isprobavati rad ventila na pumpi.Mozes vidjeti propusta li cilindar kraj karika.Sve to radis sa zakacenim npr.sijacem ili nekim drugim oruđem.

Uploaded with ImageShack.us

Ja sam na stare klipove zakopao kanal na strugu i kupio nove karike zamenio ventil predihtovao pumpu i sada je kao nov.

Jesi li to sam radio ili ti je neki servis to sklapao?ima li nesto na sta treba posebno obratiti paznju?ima li tu nekog stelovanja(osim dvokrake poluge) kod sklapanja ili je samo srafljenje?

Mozes da narezes ''kanalice'' za karike, ali ako hoces da poslusas savet, repariraj svoju pumpu sa novim delovima.
Tj, zameni kulise.
Mala je to razlika, cak i Indijac veoma lepo odradjuje posao.

Jesi li to sam radio ili ti je neki servis to sklapao?ima li nesto na sta treba posebno obratiti paznju?ima li tu nekog stelovanja(osim dvokrake poluge) kod sklapanja ili je samo srafljenje?
Sve sam sam radio menjaj samo one delove koji su pohabani ili imaju veliki luft drug ima strugi ukopali smo kanale zakarike ventil sam stavio nov indiski ventil opterecenja nastelovao na 175 bara na hidraulickom klipu stavio nove karike i ispod nih na klipu iskopao kanal i ubacio oring prsten tanjiracu od 24 diska celu noc drzi nepusti na zemlju ja sam prezadovoljan .

Biće remonta samo da prodje ova prolećna gužva.
ja mislim da se ovi novi klipovi sada i rade sa 4 kanala i ima mesta i za gumicu.tako da ako budem menjao klip i cilindar tražiću takav

Dolovac na koji tačno ventil misliš? Sigurnosni, regulacioni ili na ona 4 radna?

Još jedno možda glupo pitanje. Jel nov sigurnosni ventil iz radnje naštelovan kako treba samo na se namontira ili bi trebalo da se to proveri na nekom stolu za ispitivanje?

Kad smo već kod 558 , kako najjednostavnije da napravim neki sistem da drži poluge u transportu da ne trpi pumpa . Čini mi se da je neko radio i stavljao slike sa nekim lancima , ali nemogu da nadjem. Inače sličan problem sa težim priključcima , npr prskalica kad sipam 600-700l a kad se ulje zagrije pada na manjem gasu.

Nazad
Vrh