IMT hidraulika

Pogledaj sliku

Mislim da je neko vec ovo ovde postavljao.
Nije problem ovo napraviti, samo kakvu pomocnu pumpu staviti da pogoni ulje.

Moran ja to malo lepse odraditi.... Kao sto je Bobo malopre napisao PH moze da se pogoni preko razvodnika koji moram ugraditi, i stavim kornjacu da preusmerava ulje u prednji hidraulik kada ga koristim...

Znam, nece ni ici neki preteski prikljucci napred... Samo da mi je nekako da dodjem do nekog koje pravio PH na 560, 577, da mi kaze dimenzije ida vidim slike kako izgleda...

Samo prskalica od 600 lzapremine. :osmeh:

Sta raditi za kardansko vratilo za napred?
Ima li resenja

Slaba je remenica od radilice da bi na nju zakačio izvod za kardan, a i morao bi da uskladiš broj obrtaja motora i kardana jer bi se brzo okretao. Morao bi da staviš neki reduktor otprilike 1:3, ali je to malo veći posao i da li bi imalo mesta sve to skockati napred, smeta hladnjak.

ako treba za prskalicu napravis postolje nazad za pumpu i spojis sa crijevima do prskalice

Ovo je kolega iz primorja napravio na 533... ima razvodnik s tri rucke od kojih je jedna jednoradna i poreko nje podize i spusta poluge hidraulika ali nema fini, tj ne radi na ovaj nacin rada. Ostale dvije rucke su dvoradni hidraulik.

Ako zeli koristiti normalan hidraulik bez razvodnika i da ima koristenje fine hidraulike tad prebacije ovaj preklopni ventil sa slike u drugi polozaj i ulje se preusmjerava na normalan rad hidraulika.

Evo, to je taj traktor na kojem je taj preklopni ventil:
Primjetite kako u pocetku "kuglicom" daje protok razvodniku...

Ljudi ,imam 539 i trenutno je rasklopljen,skinut je menjac,pa sam hteo da pitam dal treba oko hidraulike da promenim nesto preventivno kad je vec razdvojen,dal ima neki filter,gumice .Inace hidraulik je radio dobroem sto se je nekad culo kuckanje neko kad je podignuto neko teze orudje ?

nemoj puno da cackas naces neki kvar ako je radilo nediraj tu nema preventivno ili remontuj pumpu ili ne diraj

Interesuju me vasa iskustva(ne misljenja), oko kvaliteta seta za remont hidraulika Indiskih proizvodjaca RTD i TAFE ?
Dali je ko od vas ugradjivao njihove sklopove i kakva su dosadasnja iskustva sto se tice kvaliteta?
Koji je od ova dva pomenuta bolji?
Unapred, hvala!

Ja sam stavljao u pumpu od 560 klizne kamenove, kulise, jedno kuciste i tako dosta toga posto sam sasuo svoju pumpu. Ne sjecam se ko je bio proizvodjac ali znam da su pakovanja bila nekakve zelene kutijice sa hologramom,( dal' Tafe ili neko drugo ime jbmg ne sjecam se, znam da nije RTD, ali je Indijac) i nisam imao problema. Ovaj RTD nikako to ti je moja preporuka, i da zaboravio sam njihov set gumica (Indijski) mi napravio problem pa sam morao ponovo vaditi pumpu zbog jedne puknute.Posle sam stavio "Higum".

Nazad
Vrh