IMT hidraulika

Imam pitanje u vezi onog razvodnika za kipovanje na IMT sto se ugradjuje sa leve strane sedista.... Da li u isto vreme mogu da podizem poluge i da naprimer kipujem berac preko razvodnika ?

Imam pitanje u vezi onog razvodnika za kipovanje na IMT sto se ugradjuje sa leve strane sedista.... Da li u isto vreme mogu da podizem poluge i da naprimer kipujem berac preko razvodnika ?

Mozes ako imas u traktoru i zupcastu pumpu koja napaja taj razvodnik. onda mozes raditi npr sa okretnim plugom i sjetvospremacem/drljacom na rasklapanje...

I ja sam to mislio i receno mi je da od polovne nema srece. nije ju nitko vadio iz traktora ispravnu a mnoge stradaju od ne mjenjanja ulja u mjenjacu pa se najedu opiljaka i gube pritisak...

Novo je novo i ako imas potrebe za takvom pumpom isplatit ce se ugradnja jer treba i nosac za nju i busiti kuciste za izvod ulja za napajanje razvodnika i tako... Ima tu dosta posla a da stavljas polovnu pumpu pa da opet skidas poklopac hidraulika i da ju vadis i mjenjas novom... nema smisla.

Od polovnog jedino iz petoletke uzeti remontovanu jer znas sta kupujes, a ovako, nula bodova.

Za sto uopce mislis koristiti razvodnik?

@Pocerina

Mislim da covek iz Glusaca sredjuje pumpe hidraulika, raspitaj se mozda ima na prodaju zupcastu pumpu.

Hocu da radim prednji hidraulik na 560...

Ne trebas za to dodatnu pumpu. ugradi "kornjacu" na poklopac, prebaci ju na napajanje razvodnika i tad upravljas prednjim hidraulikom, kad nastimas sta ti treba prebacis kornjacu nazad i koristis zadnji hidraulik... za neke ozbiljnije radove s prednjim hidraulikom 560 ima pre slabe rukavce pa razmisli malo i o tom "problemu"

Ne bih ja sa prednjim hidraulikom nesto previse radio, imam podalekih njiva, da mogu na primer da ponesem rasipac do njive, setvospremac, cistac snega, zadnji utovarivac bi kacao na njega.... A reci mi kada podignem zadnje poluge, i prebacim kornjacu da koristim PH, da li zadnje poluge ostaju u polozaju u kom sam ih ostavio ili ce pasti ?

Ovisno o stanju cilindra i klipa... Kolega je stavio TAFE klip u hidrauliku s gumenom manzetom koju IMT nema i tad mu je hidraulik dosta drzao... Inace, razvodnik ce drzati prednju hidrauliku u visini ako je u dobrom stanju a hormalnim hidraulikom drzis zadnji prikljucak...

@ Pocerina

Covek je na 542 ugradio prednju hidrauliku. Odlicno odradjeno.
Na 560 bih stvarno dobro stajala.
Ukucaj na google

Nazad
Vrh