malaksalo
Član
Verujem da bi bilo vise prodatih 577 da IMT radi malo ozbiljnije i da su malo hitriji u sklapanju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dali ti uopste znas kako izgleda blokada diferencijala na MTZ sa stubom volana i kako funkcionise taj princip?pazite ja ne navijam ni za imt 577 ni za 820 svako vozi ko sta ima,ali znam da su zadrugari nasi uvek pozeleli imt 577 nov nego 820mtz,izolacije su resavali na 577 i normalno su mogli da voze da im ne otpadaju bubrezi kao u 820,i prednost im je bila blokada u odnosu na rusa,posto rus nije mogao da ore pod blokadom,a 577 mozes drzati koliko hoces...s njima su radili 6i7 klasu zemlje,2 brazde im je bilo mnogo koliko je teska zemlja,uvek su isli jedan s drugim u oranje samo sto je rus trosio malo vise...tako mi je 5 ljudi potvrdilo.... i gledate poredjenje treaktora iz 2005-10 god i 85-tog... ali rekao sam juce da bih se sve dileme resile dajte rusa 82-jku 90-to god 577-90god,rusa 820-2005 577 isto godiste...plugove tanjirace i u potes,zabeleziti snimke i na you tube,i jedno 50-tak ljudi da vide koliko koji trosi i sta je bolje...
Hocu da kazem da neznas o cemu pises . Procitaj jos par puta svoj postrale83@ hoces da kazes da im blokade traju vecno,da se ne kvare ?
rale znam sta pisem na brzinu sam otkucao bio,znam da 820,82.1 ima kod nas u selu trenutno oko 8 komada koji su od 2000 god pa nadalje , i da na 6 ne radi blokada,a ovima dvojici sto radi oni su je koristili 2 puta po 5min,a zadrugari kada su orali trebala im je blokada stalno i na 577,i na 820 posto je zemlja strasna ta sto su radili,a sto ih nisu popravljali ne znam....Hocu da kazem da neznas o cemu pises . Procitaj jos par puta svoj post
@matic
nema opcija zahvalise
Ja MTZ koristim iskljucivo za teske radove , transport ne radim sa njim. Blokada diferencijala ukljucujem kad udjem u njivu i iskjucujem kad izadjem iz njive sto znaci da je blokada iskljucena samo dok idem do njive i nazad i evo tek ove godine ne funkcionise kako treba jer mi iscurelo ulje iz stuba volana i ostetila se pumpa pa nepravi dovoljno veliki pritisak da uljuci blokadurale znam sta pisem na brzinu sam otkucao bio,znam da 820,82.1 ima kod nas u selu trenutno oko 8 komada koji su od 2000 god pa nadalje , i da na 6 ne radi blokada,a ovima dvojici sto radi oni su je koristili 2 puta po 5min,a zadrugari kada su orali trebala im je blokada stalno i na 577,i na 820 posto je zemlja strasna ta sto su radili,a sto ih nisu popravljali ne znam....
Jel ti to meni nešto staješ na muku?Jos jedna veoma bitna stvar koju sam primetio i kod 577 i kod Belarusa-cesto se desi da traktor koji izadje z kruga fabrike nema punjenje PVP i mozda cak i ugao predpaljenja propisan za taj model. Kada bi jos i to utanacili kod nekog bosiste onda bi bila prava trka!
Mtz sa stubom volana prilikom okretanja volana vise od 15% automatski iskljucuje blokadu diferencijala i prilikom ispravljanja tockova je ponovo iskljucuje i ima prinudni polozaj kad blokada radi bez obzira na polozaj prednjih tockova . Prinudno ukljucivanje blokade diferencijala se ukljucuje rukom i cim pustis polugu ona se vraca u prvobitni polozaj .Jel ti onda na uvratinama imas neku okretnicu kao zeleznice ??
Vama sam rekao da neznate o cemu pisete , da ste pitali ja bi vam objasniorale @ tebi ispada da traktor ceo dan ide pravo,da ne iskljucujes blokadu,dugacke te duzi tvoje