IMT 577 vs. Mtz 82 vs. Rakovica 76

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma ne samo kocenju!npr:kod imt traktora,skinite dizne,izvadite hidraulicnu pumpu,promenite semeringe na radilici,uradite kocnice,uradite rukavce prednjeg trapa pa i kupite nove rukavce ako su pojedeni,osetlivost na gorivo PVP,luft u zadnjim tockovima(trkaci)kod starog tipa,e sad to sve poredite sa belarusom 820(govorim o samom poslu i ceni rez delova).Gospodjice Danijela ja sam odvrnuo i zavrnuo svaki sraf na imtu a ako vi znate sta je imt treba da znate i to da se ovo za kocnice odnosilo na stari tip kocnica.Pa da ,svi su kupili za 22,000e belarusa e sad zasto to i sami znate zar ne:haha:

spasoje@ to je 5 spora dere se strasno sve usisava,izbegavam ja da orem sa njom...mozda je brazda malo sira bila... :ppozdrav:

@grunt

Kad dodje vreme da se sve to radi na IMT-u Ruja je sa isto toliko radnih sati odavno prosao vec 2 rasklapanja motora, zamenu bar 2 lamele, jedan remont menjaca.......ali kad ti kazes da su delovi jeftini ti popravljaj i servisiraj Rusa a ja cu da sipam goriva u IMT-a i da teram...

Ma ne samo kocenju!npr:kod imt traktora,skinite dizne,izvadite hidraulicnu pumpu,promenite semeringe na radilici,uradite kocnice,uradite rukavce prednjeg trapa pa i kupite nove rukavce ako su pojedeni,osetlivost na gorivo PVP,luft u zadnjim tockovima(trkaci)kod starog tipa,e sad to sve poredite sa belarusom 820(govorim o samom poslu i ceni rez delova).Gospodjice Danijela ja sam odvrnuo i zavrnuo svaki sraf na imtu a ako vi znate sta je imt treba da znate i to da se ovo za kocnice odnosilo na stari tip kocnica.Pa da ,svi su kupili za 22,000e belarusa e sad zasto to i sami znate zar ne:haha:
Tužno je kad ljudi počnu sami sebe da lažu,to je stvarno dno dna i jadni su ti traktori na kojim ste vi zavrtali sve šrafove.

Pa neka je zato i sluzi da odradjuje posao i da je odrzavanje jeftino,ali cinjenica je to svi koji su prodali imt kupili su belaruse eto navedite mi koliko novih imt traktora ima u vasoj okolini?Pa naravno da su jadni on treba da ore a ne da pisa ulje posle 5 6 dana dubokog oranja i kad dodjem kuci posle oranja u imt-mogu samo da odem u banju da bi bio spreman sa sutra,A oni imt koji oru bastice oni su suvi sala naravno:cvetic:

Zato sto je imt 577 skuplji od belorusa zato nema mnogo novih a da su cene priblizne snazi kao sto je ruja 10 ks jaci po knjigama tako da je i cena svi bi kupovali imt.

Bubu baaba je orao prvom brzom bez prednje vuče jer nije bila u funkciji.Motor mu nije u punoj kondiciji pa verujem da je tu izgubio na brzini.

Stare 82-ke su imale problem sa blokiracem i ugradjivali su mehanicki blokirac sa starih 52-ki, ne znam kakav je slucaj sa novim tipom tih traktora.

Pa neka je zato i sluzi da odradjuje posao i da je odrzavanje jeftino,ali cinjenica je to svi koji su prodali imt kupili su belaruse eto navedite mi koliko novih imt traktora ima u vasoj okolini?Pa naravno da su jadni on treba da ore a ne da pisa ulje posle 5 6 dana dubokog oranja i kad dodjem kuci posle oranja u imt-mogu samo da odem u banju da bi bio spreman sa sutra,A oni imt koji oru bastice oni su suvi sala naravno:cvetic:
Nema mnogo novih IMT traktora mnogo je više MTZ,zapravo skoro svi kupuju MTZ,al to po meni neznači da su oni najbolji.

Bubu baaba je orao prvom brzom bez prednje vuče jer nije bila u funkciji.Motor mu nije u punoj kondiciji pa verujem da je tu izgubio na brzini.

Bez prednje vuce nemoj ni da probas da se trkas.

577 DV ispravan i 52 super ispravan da su u dobrom stanju oba sa istim plugom Sedmica 1. brza a Ruja 5. idu priblizno isto. Probao sam ja i bez prednje vuce ali se gubi korak.

Mislim da MTZ nije jaci samo po knjigama, kako kaze kolega u prethodnom postu, vec i na delu. Kod mene u selu je jedan stari MTZ 82, godinama vukao adutovu V tanjiracu od 32 diska sa podignutim tockovima. Kada je jedan komsija pokusao istu tanjiracu da vuce sa 577(bez DV) nije izasao ni do kraja duzi, podigao je i vratio. isti taj MTZ je stalno orao sa trobraznim plugom 3x35, sto ni jedan 577 nije nikada u nasem selu ( ima samo jedan DV koji ore sa 3x30 kada su uslovi solidni). I pored svega toga u mojim ocima je MTZ jedna obicna skloporcija i uvek bih se pre odlucio za 577. Rakovicu necu ni da komentarisem, ona je po meni samo nuzno zlo. Znaci IMT-MTZ-IMR.

Zato sto je imt 577 skuplji od belorusa zato nema mnogo novih a da su cene priblizne snazi kao sto je ruja 10 ks jaci po knjigama tako da je i cena svi bi kupovali imt.
Pa zasto onda i poredite ta dva traktora!ma nece niko da se bakce sa imt-om pogotovo sto se ugradjuju delovi od losih materijala.Nema vise imt-a iz 80ih ne ne.Ne kazem ni da su delovi u mtz-u kvalitetni ali jeftiniji i sluze svrsi::novac::

pazite ja ne navijam ni za imt 577 ni za 820 svako vozi ko sta ima,ali znam da su zadrugari nasi uvek pozeleli imt 577 nov nego 820mtz,izolacije su resavali na 577 i normalno su mogli da voze da im ne otpadaju bubrezi kao u 820,i prednost im je bila blokada u odnosu na rusa,posto rus nije mogao da ore pod blokadom,a 577 mozes drzati koliko hoces...s njima su radili 6i7 klasu zemlje,2 brazde im je bilo mnogo koliko je teska zemlja,uvek su isli jedan s drugim u oranje samo sto je rus trosio malo vise...tako mi je 5 ljudi potvrdilo.... i gledate poredjenje treaktora iz 2005-10 god i 85-tog... ali rekao sam juce da bih se sve dileme resile dajte rusa 82-jku 90-to god 577-90god,rusa 820-2005 577 isto godiste...plugove tanjirace i u potes,zabeleziti snimke i na you tube,i jedno 50-tak ljudi da vide koliko koji trosi i sta je bolje... :ppozdrav:

Da ne bude zamene kod kupovine MTZ-a je pre nekih 5 godina u selu bilo presudno sto su ga davali preko repe tad je to bilo dosta povoljno,pre nekako su ga davali na kredit bez kamate.

Drugari ove godine je kupljeno oko 900 novih MTZ i koliko je jos kupljeno iz raznih firmi ,a koliko IMT sama cifra govori gde smo mi po kvalitetu i udobnosti i ceni a gde su belorusi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh