IMR - Rakovica

A u Rašo ,šalji je na pijac. Moja ovo proleće se jadna naradila pošteno .Od 1 marta đubriva oko 100 kj,voćnjak cc 30 sati rada,300 kj prskalica,150 kj sejačica,sad će na špartanje.Danas prvi kvar puklo crevo od pokazivača pritiska ulja,iscurilo pola litre dok nisam primetio.Dobio jednu šelnu i teraj dalje.
Zasto ne neki manji traktor za te poslove?

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Zasto ne neki manji traktor za te poslove?

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Kako sa manjim da nosim prsklicu 660 l,pneumatsku sejalicu 7 redi...?Rajko ,ne ore,ne sprema ,ne tanjira ima veći traktor za te poslove,malo u transport kad je neka manja parcela u pitanju pa završimo sa jednom prikolicom.
Meni je i on mali,ne znam šta podrazumevaš pod "mali traktor".
 
Svaka cast, meni i mali traktor veliki..
(Ferguson, 542....)

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Filter ulja motora stoji iza atelnatora uspravno, vidi se na slici...
a to dole ne bi znao sta je, mozda filter od hidraulike
Daj jos neku sliku masine
Skoro si je kupio?
 
Jel ima neko malu rakovicu 47?
Kakva je u radu, s' obzirom da je sve kao na 65 da nije malo preteska za taj motor?

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Drugari , ima li neko ideju ,kako da vratim tegove na traktor ,Rakovica 65 s 92 godina ,skinuti čim je uzeta nova i tako stoje do dan danas ,
meni se čini da se brezoni moraju odvrnuti i onda staviti matice sa unutrašnje i naravno vanjske strane tegova :whistle:
 
Jel ima neko malu rakovicu 47?
Kakva je u radu, s' obzirom da je sve kao na 65 da nije malo preteska za taj motor?

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Izvinjavam se što kasno odgovaram. Ne stižem više tako redovno da pratim ovaj forum...

Imam ja R47. Ne mogu reći da sam oduševljen njome ali nije ni skroz loša. Nije slab motor za nju u transportu i svakodnevnim poslovima. Velika moja zamerka je u oranju. Kod nas je teška zemlja, pa uz veliku muku ide trećom sporom. Ponekad i drugom. R47 je loš orač. Da li zbog slabijeg motora ili nečeg drugog ali nisam zadovoljan. Nikada nisam uspeo da orem prvom brzom, ni nizbrdo. Generalno, oranje je problem ako je nagib uzbrdo bar i malo. Šta još zameram je glupa hidraulika ali to nije samo kod nje. Ne može i poluge i kiper, a i dizanje je bezveze. Nema postepeno nego ili diže ili ne. Dalje, jako je loša ergonomija. Najbitnije kazaljke ne vidim od volana, ručica hidraulika je suviše nisko pa se saginjem, servo volan u levo pun mota se jedan krug, u desno dva kruga. Mada traktor je izuzetno okretan zahvaljujući tom volanu koji je veoma lak i točkovi se motaju pod velikim uglom, pa je lako voziti prikolicu u rikverc ili okrenuti traktor u vrlo malom prostoru.
Kvalitet izrade mog primerka R47 je jako loš. Puštao je ulje svuda i morao sam sve da pretežem. Ofarban je očajno. Motor je imao neki ružan rad od prvog dana do generalne, čak ni posle nije onakav kakav bih ja želeo. Pali lako, ne dimi ni malo, ima snage... Eto ne znam šta bih još dodao. Ako nekog zanima još nešto specijalno, neka pita slobodno.
Mene trenutno zanima gde da nađem komplet za remont kočione papuče za vazdušnu kočnicu. Pisao sam nekim firmama mail, niko nije odgovorio. Iz Petoletke su mi samo odgovorili da su ugrađivana dva tipa i da im kažem koji je. Slikao sam pločicu koja se nalazi na pedali i poslao im ali nisu me udostojili odgovora. Pukao je plastični poklopac i duva mi vazduh u lice, a plašim se da ne pukne načisto i da ne izleti neki deo... Ako neko zna gde ima da se kupi, neka mi javi molio bih vas.
Pozdrav svima i puno sreće u radu!
 
Bato hvala puno na odgovoru.
Misilo sam da je idealan kao mali traktor pri tom nije bas ni mali ali je kratak i ima veliki anslajg pa je samim tim i okretan.
Cene u oglasu su nedo Bog, valjda misle ljudi da su trazene kao 60-65 zbog arapa


Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Prvo sam koristio imt 756, pa onda 755 ali vrlo je slično. Probao sam i sa leskovačkim plugom od 533/539 ali ništa posebno. Koristim onaj točak koji seče brazdu, a dubinu podesim na hidrauliku.

@deks Nema na čemu bato ;)
 
Nemam nešto iskustva sa Rakovicama ali ona bi trebalo da se igra sa tim plugom, pa 539 ga vuče lagano. Ja mislim da ti zabada plug previše pa ne ide. Pogledaj ovaj video:
A ako ne pomogne nabavi točak za dubinu, Rakovica je dovoljno teška da joj nije previše bitno prenošenje tereta na sa pluga na traktor
 
Mislio sam ulje da promjenim ,u hidraulici , pa me zanima sledeća stvar.
U nekom od predhodnih postova sam čitao da je Borko i još neko spominjao da rakovica 65 ima dva filtera ,jedan magnetni što skuplja opiljke,
a drugi klasičan,e pitanje je gdje se oni nalaze , kako doći do njih, može li se odozgo ,dakle ispod sjedišta prići ili na koji način ?? 8-)
 
Nazad
Vrh