borko jagodinac
Član
To imaš i na rakoviciIma li negde da se kupi hidraulični razvodnik sa dva izlaza sa konstantnim pritiskom?Recimo kada na jedan gura pritisak na drugi da vraća i obrnuto?
Poslato sa PRA-LX1 pomoću Tapatoka
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To imaš i na rakoviciIma li negde da se kupi hidraulični razvodnik sa dva izlaza sa konstantnim pritiskom?Recimo kada na jedan gura pritisak na drugi da vraća i obrnuto?
13 i 14Mislim da su rakovici pumpe protoka oko 13-17lit.
I meni se cini tako...e sada jedno pitanje...r65 dosta sporo dize poluge...nebitno dal je toplo-hladno ulje...kupili smo drugu pumpu,navodno jacu(vrv ta 14)medjutim isti problem.hidraulik je remontovan,ne upusta,lepo radi-a ulje je novo.inace pre je dizala u sekundi.13 i 14
Jeste li proverili dovod ulja do pumpe. Veliki problem kpd svake rakovice je holender na kućištu hidraulika gdenizlazi ulje. Savet skinuti i odneti kod atrugara da se razbuši unutra na 18mm i one manje rupe da se prošire, tako sam ja uradio. Desilo mi se jednom da se parče farbe iznutra zalepilo na holenderu i protok je bio samanjen. Druga stvar može da bude i ventil sigurnosti da ne drži dobro, propušta po malo.I meni se cini tako...e sada jedno pitanje...r65 dosta sporo dize poluge...nebitno dal je toplo-hladno ulje...kupili smo drugu pumpu,navodno jacu(vrv ta 14)medjutim isti problem.hidraulik je remontovan,ne upusta,lepo radi-a ulje je novo.inace pre je dizala u sekundi.
Nisam nista dirao...muku smo mucili sa upustanjem orudja,i to smo sredili-i sad mi se ne rastura vise nista jer sve radi jako lepo,osim brzine dizanja poluga...spustanje je ok.Jeste li proverili dovod ulja do pumpe. Veliki problem kpd svake rakovice je holender na kućištu hidraulika gdenizlazi ulje. Savet skinuti i odneti kod atrugara da se razbuši unutra na 18mm i one manje rupe da se prošire, tako sam ja uradio. Desilo mi se jednom da se parče farbe iznutra zalepilo na holenderu i protok je bio samanjen. Druga stvar može da bude i ventil sigurnosti da ne drži dobro, propušta po malo.
Probaj sa holenderom. Sad sam ugrađivao duplu pumpu i pričao sam sa jednim inžinjerom u PPT kad sam bio po pumpu. On mi kaže da je to mana od samog starta, čak i cev bi trebala da je minimalno 18mm unutra a ona je 16mm.Pretpostavljam da obrtaji motora nisu čačkani.... Verovatno nešto oko ploče. I ja imam te simptome ali dok se malo ne zagreje ulje. Sa starom pumpom je bilo obrnuto. Ne diram ništa dokle god radi. U setvi, povučem ručicu malo ranije i okrenem se da vidim poluge. Ako prerano povučem onda malo popustim i opet povučem da digne. A ako zakasnim onda sačekam da digne, okrenem, u hodu spustim i gas!
Najveca mana,inace sem toga traktor sa najmanje ulaganja i popravki kod nas.sipaj i vozi.Ufff rakovicooo! Za 6 godina koliko kod je mene dva puta skidan komplet hidraulik i dva puta ploca. I opet ne radi dobro, stalno mi cupka kada podignem poluge gore.
Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
Kolenasti 17 ključ okreneš kontra od onoga kako se inače koristi, natakneš na onaj ventil za regulisanje protoka ulja, ograničiš ga da ne padne sa komadom lima savijenim u L i svaki put kada dignu poluge do kraja prebaciš ključ u desno. Tako radim već par godina, a još i sejem sa njom. Možda zvuči komplikovano ali nije. Navikne se ruka.Ufff rakovicooo! Za 6 godina koliko kod je mene dva puta skidan komplet hidraulik i dva puta ploca. I opet ne radi dobro, stalno mi cupka kada podignem poluge gore.