IMR - Rakovica

jel zna neko posto je ac pumpa za rakovicu danas samo odjednom stala kad ja ona zaglavila nemogu je ni pumpati rucno kanda crkla a vec sam jednu menjao dok je jos bila pod garancijom,,jel ih ima vise proizvodjaca ciju da uzmem koja je najbolja

Jedan off odgovor. Od sad će se opšta priča o traktorima voditi u opštim temama, a konkretni problemi će dobijati konkretne teme. Na taj način će se ubrzati snalaženje i pretraživanje foruma, jer je baš nezgodno kad je sve nabacano u jednoj temi, pa treba mnogo vremena dok se nađe konkretan odgovor. Trebaće malo vremena da s esistem uhoda, ali će se vremenom pokazati kao bolji.

Ja licno volim Rakovicu samo zato sto je okretna i ima dobre kocnice,a ostalo je katastrofa.Hidraulik je mozda dobar ali kakav je to hidraulik kad ti treba visemesecna obuka da bi umeo sa njim da radis,na kardanu uzas mora patos gas da bi dogurala na 540 obrtaja,menjac je krut i izdrzljiv ali nemoze da se salta kao IMT-ov iz brzine u brzinu a da ne krci uzasno,da ne pricamo o zadnjem mostu ili ti trubama koje se kod nas u brdskim radovima i u sumi razjebu pa oce tockovi da pospadaju,ukljucivanje kardana sa hidraulikom na 60-ki,i tako dalje da ne nabrajam.:ppozdrav:
Sve ostalo se kvari kao i na drugim traktorima ako nisam nesto zaboravio da spomenem.
Ja imam Rakovicu 65 i dobro sluzi, okretna je i ima super kocnice kao sto kazes. . . .Hidraulik ima dobar brzo se nauci rukovanje, a kardan kod mene radi super , to da treba patos gas da bi dogurala na 540 obrtaja to nije istina, menjac jeste krut i krci ponekad, ali samo ponekad, sa zadnjim mostom nemam nikakvich problem. . . . Traktor je prva liga 97. godiste nikakvich ozbiljnich popravki, palenje ima super odlicno pali, i u svim poslovima je odlicna :osmeh:

Rakovica u brdu i ravnici je dva razlicita sveta.Zaboravio sam i da spomenem lamelu koja se zapali cim malo duze zadrzis nogu na kvacilu.Radim traktore veoma dugo i veoma dobro znam sta je rakovica.
Ima i kod mene u selu rakovica starih 30 godina a kao nove su,ali obicno ih voze picajzle koje traktor nikad nisu opteretili:ppozdrav:

@ novii zahvaljujem. @ vlasto,@mirko je u pravu za sve sto je rekao! Malkice je samo pogresio kad kaze da rajka traje 30g ako je voze picajzle. Moze ona da se hajci i da traje. Ali umereno hajcenje! :osmeh: Resenja tih problema su: opruge lamela se malo friziraju i jos nesto doda da bi trajalo,menjac malo ukljucis osecaj i moze fino da se salta,hidraulik...... Beznadezan ali jak,kardan..... par zupcanika od landina i resen problem. Pozz! :ppozdrav:

Malo je cudno da rakovica i imt ne resavaju tehnicke promasaje na traktorima,i tako ih i dalje proizvode zadnjih 40 godina.Naravno Sinisa,moramo da budzimo,i ja sve sto mogu poboljsavam kao i lamelu,zubcanike kardana od landine......itd.:ppozdrav:

Ah sad vec vise nije ni cudno.... Vise je zalosno! Eee sta uradise "pametnjakovici" sa fabrikama... A samim tim i sa traktorima,pa ih sad jedan Mirko,Borko ili Proka i mnoooogi drugi za koje ni ne znamo moraju preopravljati(budziti,balkanisati kako god)

ej ljudi jel zna neko gde ima da se kupi onaj gumeni cep na onoj cevi za vazdsuni filter nekad bio jel sad na novima je suvi filter izgubio sam ga juce a ne bi trebalo da tu kisne jer pravo curi na taj suvi filter kad pada kisa

Ja sad necu da pametujem, ali stvarno sa mojom rakovicom radim dosta, cak u zadnjih par godina pravim godisnje po 500RS jer nemam drugi traktor i za sve koristim nju, i sto se tice baliranja, berbe kukuruza, prevoza, ama bas sve i desava se da ponekad zasmrdi lamela, ali sto kaze Topalovic to je samo u rikverc. Opet mislim da sve to zavisi i od traktora i od vozaca. Bio sam kod coveka koji je hteo da proda rakovicu jer je za 5 godina od kako je kupio novu dva puta menjao lamelu, a menjao je zato sto nije znao da ore sa njom, ona klapna pozadi iza sedista, sto blokira hidraulik mu je stajala spustena fabricki i on je nije pomerio i kad god je krenuo da ore, plug bi se zario do kraja ionda bi se on mucio podizao, spustao i tako je upalio dve lamele

ej ljudi jel zna neko gde ima da se kupi onaj gumeni cep na onoj cevi za vazdsuni filter nekad bio jel sad na novima je suvi filter izgubio sam ga juce a ne bi trebalo da tu kisne jer pravo curi na taj suvi filter kad pada kisa
Nedavno sam radio jednu rakovicu prebacivao sam je sa suvog na mokri filter i mislim da imam negde taj cep ali moram da ga potrazim...

Bogami kod mene u brdu guta rakovica 65 goriva samo tako.Tako je kod svih.Jeste da moze dobro da potegne,ali zna i da proguta.Rakovica 60 je mnogo ekonomicnija.

Ja sam se malo bavio potrosnjom R65 i to bas u branju i rezultati nisu ni blizu 10-15 l ,nisam nikad mogao sa rezervoarom da oberem vise od 3ha, sto znacci da je potrosnja od 20 pa navise i to su iskustva svih koji beru sa rakovicom na nasem terenu.

Ma ja sam rekao onako ofrlje neka potrosnja, e sad i zavisi kakav je teren, naravno da ce u brdskom vise trositi, i zavisi kojom brzinom, posto ove godine je barem kod mene berba isla prva direkt i treca spora, nije bila neka potrosnja. E sad ne mogu ni da kazem da je malo trosila kad sam ponekad vise vremena proveo vozajuci se od parcele do parcele nego sto sam radio

Evo nase masine,fale joj samo neke sitnice i bila bi ko nova:osmeh:
t0meeu.jpg

34ryagk.jpg

o7kpqb.jpg
2q84rq0.jpg

Nazad
Vrh