Rakovica ima 540 obrtaja na 2000 danas sam pogledao sat koji meri brzinu obrta motora na mojoj rakovici i lepo pise za brzinu kardana,pise da 540 obrtaja ima na nekh 1750 obrtaja motora,kada se lepo proracuna neki maksimum na 2250obrtaja motora rakovica ima negde oko 720 ob. a imt 560 ima 750 na 2250 znaci mala razlika bar na mom traktoru mozda su oni u fabrici pravili vise verzija rakovice60 ja to neznam. danas sam imao prilike da testiram brzinu,ja vozio Rajku a Rodjak 542 i nisam mogao da mu pobegnem,bili smo egal. sto se tice brzine i uticaja pumpe visokog pritiska,svakako da to ima uticaj ali brzina traktora se meri na istom broju obrtaja,znaci neka bude 2000ob. znaci vozis ti na 2000 i kolega na 2000 i ko bude brzi znaci da mu je menjac brzi a motor naravno moze da se nasteluje da ima malo veci broj obrtaja.mislim da je suludo voziti traktor na 2200 obrt da bi postigao neku brzinu,to nikada nebih uradio. da ne zaboravim nisam napisao to da gume imaju veliki uticaj na brzinu traktor i ako su iste velicine jer postoji nova guma i stara guma a razlika moze da bude 2-5cm a to moze da utice na brzinu i to ne malo.sve mora biti isto da bi se vrsili eksperimenti.ja licno nikada nebih kupio Rakovicu zbog transporta jer ona nije brza od imt,mozda jeste na 2300 obrtaja za kilometar ili dva ali to nije resenje,jer ako rakovica nemoze da ore dobro,nevalja joj menjac,los hidraulik,uske su joj gume,laka je napred,laka pozadi,los deferncijal zasto onda kupiti Rajku?to je promasaj. ja imam Rakovicu 60 77godiste ima 5500radnih sati i nikada nisam imao nikakv problem vezan za ovo sto sam nabrojao,jednostavno sve radi veoma kvaliteno i nebih je menjao za imt nikada i ako je imt bolji.