IMR - Rakovica

Francuz probaj nazovi na ove brojeve i pitaj, ljude sam video u Rumi i prodavali su izlazno vreteno i zupčanikod landina i tražili su 180 savremenih, a ima u Valjevu prodavnica gde nabavljaju vretena koja su 27% ubrzana od fabričkog i cena je oko 300 savremenih.( nije reklama)
062/875-53-87 Sava i
063/87-90-355 Miroljub momci su iz Dolova.

Francuz na rakovici je prenosni odnos 1:3.6,veliki zupčanik 47 a mali (vratilo) 13, a ovo vreteno je ubrzano 27% u odnosu na fabričko pa izračunaj kolko dođe.

Narode veliki pozdrav,jel zna neko kako se pokazala ova rakovica 47,gledao sam cenu na placu oko 8000 eura sa subvencijom,ali imam malo podataka iz prakse kako se pokazala i u cemu je razlika u zadnjem mostu i menjacu ili je sve isto kao na R65.Mislim da nije skupa ako prodam moj 540 i dodam jos parica i imam nov traktor,cak malo jaci.Ipak je rajka masina.

Odprilike da je to ista za koju i ja znam,posto smo u komsiluku.Neznam ko je vlasnik a vidjao sam je.

Evo ovo čudo sam našao na otpadu, ima IMR motor, mislim da je ovo Landin o kojem se ovdje nekad govorilo.

2uohu75.jpg

2hyyl2d.jpg

34qoe9l.jpg

26096c8.jpg

2a45e9.jpg

Ovo je zadrugar(IMR Rakovica),odlicno se drzi,mogao bi u muzej a ne na otpad.Ako nije tajna,koji je ovo otpad,posto vidim Bogatic table.

Ovo je zadrugar(IMR Rakovica),odlicno se drzi,mogao bi u muzej a ne na otpad.Ako nije tajna,koji je ovo otpad,posto vidim Bogatic table.

Ahaa, mislio sam je to taj neki Landin, sad bar znam šta je u pitanju. Otpad je u Bijeljini, a otkud traktor tamo nemam pojma. On inače nije "staro željezo", vlasnik otpada se voza s njim i nije na prodaju valjda.

Nije mi jasno na koji princip funkcionise upravljac na ovom zadrugaru,gde su mu spone ili mozda ima hidro volan:haha:

Evo malo moje modifikacije.Posto Rakovicina kutija za alat je suvise mala i uska a duboka ja sam resio da napravim drugu.Evo kako izgleda.
2zee0dd.jpg

Kada idemo u sumu za drva ne krecemo bez lanca za vucu drva i traktora ako se zaglavi,a on je u ovoj kaseti nasao stalno mesto jer cesto treba i kad se ne ide u sumu.Takodje su tu i kljucevi ako zatvori nafta..i nista bez srpske alatke CEKICA! :osmeh:
op8uo7.jpg

k2k0uu.jpg

Nazad
Vrh