IMR - Rakovica

Pozdrav svima. Nov sam na forumu. video sam ovde svakakvih komentara u vezi sa rakovicom , pa reko da i ja nesto napisem iz licnog ikustva sa''r 60'' dakle 2001.g kupili smo polovnu r 60 do 2007.g obradjivala je 34 k.j. zemlje orala je sa leopard plugom 2*14'' na 25cm dubine , radila je sve povrsinske radove nismo imali drugi traktor, 2005 je dobila heston rol balirku da tegli i prednji utovarivac za stajnjak i nije bas ni malo odmarala :) ali smo je za dve godine skroz ''zaklali'' znci radila je kao ''crnac'' :) slabiji je orac ali za sve ostalo je odlicna i veoma pouzdana. to je moje licno ikustvo :) veliki pozdrav

Da moze i na to crevo ali ne na ono mesto gde si ti postavio cekrtaljku. Sto se tice cake,prosto je tako da i nije neka caka. Samo skupis gurtnu po obimu i uz malo cimanja izlazi napolje. Tesko je ovako objasniti lakse je pokazati u praksi... E a za centriranje bez vodjica svaka cast! Jednom sam rizikovao,poslo je po zlu i vise ne rizikujem! Btw, dobro uradjen posao!
Razumem te za paknove.ako bude sledeci put probacu to.:ppozdrav:
Evo sta mi je pomoglo da iznivelisem cizmu
91j41i.jpg

Више ми је досадило да сваке друге године носим бош пумпу на чишћење и штеловање и све остало што иде са тим због нафте која је таква-каква је (увек са пумпе, али катастрофа квалитет).
Да ли је неко ставио ЛИНИЈСКУ бош пумпу уместо ротационе на Р60 и каква су искуства?

Ne razumem se u pumpe ali imam obe (linijsku na IMT560 i rotacionu na R65), i mnogo manje problema imam sa linijskom. Čak kad sipam gorivo, poslednja kanta iz bureta (gde uvek bude po malo prljavštine), obavezno ide u IMT i nikad nije bilo problema.

Gde god mogu stavljam unico filtere i nemam nikakvih problema. A sve rotacione pumpe... Frad-ovi filteri su losi a o ostalima da i ne pricam. Bar je moje iskustvo tako.

Користим ФРАД филтере. Додуше никад нисам инсистирао на њима, већ су ми њих продавали. Искрен да будем нисам ни знао за друге. Фрад не ваљају? Додуше, заиста ми се дешавало да су филтери чисти, а сито у пумпи просто запечаћено прљавштином.
Проблем је и у гориву. Пре две године сам носио пумпу код бошисте, ремонтовао је, и све је радило као сат. Наравно послушао сам га и нисам сипао гориво из буради, већ увек директно на пумпи у резервоар. Када сам летос почео да правим силажу, трактор почео да губи снагу, скинем филтере,а у њима МУЉ. И то у оба. Како сам их скинуо тако је почела да зеза са паљењем, и даље мале снаге, ја опет скинем пумпу, п аопет код бошисте. Опет је он прочистио, каже ослабио федер који враћа клапну довода горива, и опет ми је рекао да водим рачуна о гориву. Више ми дојадило, па рекох да можда ставим линијску. Бошиста каже да може, али ми се сада не исплати јер сам ову управо средио, али када следежи пут буде била зрела за поправку д аму се јавим.
Зато и питам да ли неко има искуства са тим.

@ivanm predji na unico filtere i bices zadovoljan sigurno! Bolje ustvari najbolje filtriraju gorivo. Ako slucajno kroz prvi filter prodje neka prljavstina kroz drugi nece. I obavezno menjaj gumice u kucistu sa svakom zamenom filtera.

Nazad
Vrh