IMR - Rakovica

Ako budeš u mogućnosti, napravi što više slika i to onako postupno kako ide posao (rasklapanje pa skalpanje), kao neku fotoreportažu tog posla. Živo me zanima kako to sve izgleda unutra, pa da uporedim sa onim šematskim prikazom koji je Borko kačio na forum.

@proka azanja, @Kosjerac,
nece da se skine, odvijao sam ga ali nece skroz jbmtr evo slike
1z2lis2.jpg

A cemu sluzi zica i ona rupa kroz sraf? Da nije negde tamo spojeno?

Ako dobro vidim to je sraf m14 ili m16.Malo ga popravis brusilicom.Stavis na njega navrtku m10 ili m12 i zavaris co2 aparatom kroz rupu na matici za taj sraf.Tad mozes raditi gidorom.

evo ja imam jednu sliku rastavljene hidraulike,dok kolega CVEJA Po ne postavi njegove. ako nekog zanima. btw @ lisnik dao si dobar predlog ali jos jace je kad zavaris produzenu maticu-navrtku i zavaris je spolja. obavezno docekati da se var ohladi sam po sebi. nikako ga ne treba hladiti! sraf zalivati vodom ukoliko je oksidiran,a jeste. voda najbolje iznosi hrdju.
o0nzk.jpg

Gospodine Sinisa 1979 da li ove caure(biksne)od osovine poluga hidraulika su menjene??Posto ja bih rekao da treba da budu iste duzine leva i desna,ili gresim??Ova kraca mi lici na cauru Rakovice 60??
30tkrwi.jpg

@cveja po kao prvo molim te nemoj(ne moras)koristiti rec gospodin. barem ne za mene. daleeko smo mi od gospode! hvala. e sad sto se tice caura koliko se ja secam to je tako u originalu tj tako mora biti. leva duza desna kraca. mogu jos da proverim u katalogu ali 99% sam siguran da tako mora biti. ustvari kad malo bolje razmislim i pogledam u sliku... vidi se da je leva strana osovine duza a desna kraca. :cao:

jedna je kraca,druga duza...tako je na sve i jednoj fabricki.(pa i kod mene)i ne mogu se zameniti.

E vis' tako je vec bolje bez g. nego znas zasto je duza leva? zato sto je klip i stublina vise na levoj strani pa na tu stranu vrsi vecu silu. a kad vrsi vecu silu pozeljno bi bilo da bude i veca povrsina naleganja caure tj duza ide levo. tako nekako ja razmisljam ali ne moram biti u pravu. zaboravih reci.... @francuz nije tako komplikovana hidraulika kako izgleda. jos gora je! :osmeh:

@Francuz
Jel si odvio onaj sraf? Plug,setvospremac i ta orudja za teze poslove i idu uvek u gornju rupu da bi hidraulik bolje reagovao na opterecenje.Jos nisam video da se na nekoj Rakovici to desi.

u bog te ni ja nisam video da se to nekom desilo. ako se ne desi pod ovakvim teretom tesko da moze plug,spremac ili sl da to prouzrokuje. po meni je nesto drugo uzrocnik pucanja.
2z4eb78.jpg

Ihhh... zaboravih da slika sraf iznutra, ima glavu k'o pecurka na kraj navoja i kad zavijas , pecurka napinje/zbija oprugu, a nisam uspeo da ga skinem, moram prvo da zvrkom oborim ivice glave gde ide kljuc.

Sad mi je lako, jer sam video kako ide...skinucu ga za 5 min..
Pozdravi caleta za informaciju.Sraf se zavija i treba da ispadne unutra! i dalje mi nije jasno gde se veze zica oja ide kroz sraf?

Pozdrav narode.....
E ovako interesuje me gdje bi mogo da nadjem zadnju felgu od rakovice mislim dali znate imali gdje rashodovana rakovica......

Moze li objasnjenje gde se i kako kaci crevo za pumpanje guma na rakovici 60 , i ako moze slika kako sve to izgleda. Hvala unapred....

Nazad
Vrh