IMR - Rakovica

Imam i ja problem sa hidraulikom rakovica 65 :udri:
Hidrulik titra oce crtala i daske sa pluga pospadati,
nemoze podignuti nigdje osim do kraja i onda samo titra
znaci moze spustiti i dignuti maksimalno :zli: :zli:
sta da radim svaki savjet i sugestija bi mi dobro dosla unaprijed se puno zahvaljujem drugari :ppozdrav:

BATONI je napisao(la):
sta da radim svaki savjet i sugestija bi mi dobro dosla unaprijed se puno zahvaljujem drugari :ppozdrav:

ja sam imao takav problem i morao sam promjeniti cjelu razvodnu plocu s ventilima!! (prvo sam mjenjo gumice i mandzetu i ventile ali to nista nije vrijedilo).

zombie_666 je napisao(la):
Jel ima neko ovakvu Rakovicu, kakve su? Nisam do sad nijednu vidio uzivo na mom kraju.

http://www.pik.ba/artikal/532854/rakovica-65-4x4/
Ima kod mene 3 komada, jednoj neradi prednja vuča jer je pukla poluosovina, te diferencijale je radila firma soko iz Mostara, i imaju dve vrste digerencijala, sa debljim i tanjim poluosovinama, naravno ove sa tanjim poluosovinama su se pokazale jako loše jer pucaju i problem je naći.

blaz je napisao(la):
BATONI je napisao(la):

ja sam imao takav problem i morao sam promjeniti cjelu razvodnu plocu s ventilima!! (prvo sam mjenjo gumice i mandzetu i ventile ali to nista nije vrijedilo).
Proveri i ocisti/zameni filter...Kakvo ti je ulje?Da li koristis neki prikljucak(tipa prikolica itd..) sa vise razlicitih traktora,jer ne koriste svi ista ulja...
hidrol-menjacko :nono:
ako je sve to u redu,probaj na srafu za stelovanje.Najlakse je skinuti plocu...ali 90% nije ona.

mmb je napisao(la):
BATONI je napisao(la):
A kad je ulje zamjenjeno sipam sae30 modrica
:nono: u hidraulik ne ide sae 30 vec hidraulik hd 70 ili 68 a leti moze i hidraulik hd 90
Ne slazem se sa ovim :nono:.I ja imam isti problem i svi su mi rekli da su otisle gumice.gumice sam kupio ali,nisam jos zamenio.U ovlascenom servisu IMR-a su mi rekli da sipam u hidraulik SAE 30.Tako sipaju i na novim rakovicama

sto se mene tice sipajte sta god...ali u moju rakovicu ja sipam hd 68/70 i za 25god.,nikakvih problema sa hidraulikom.

Ovo su gumice Za Rakovicu 65! Pogledajte koje ulje se koristi.
http://i51.tinypic.com/2hq46ps.jpg[/I

[img]http://i55.tinypic.com/1emjvl.jpg
1emjvl.jpg

samo vi sipajte sae30 :nono: daleko ce da dogurate ima da vam se greje hidraulik i da vam nagriza gumice 3 puta brze od hidrola i sporije dize i vecu snagu trosi dok dize, vise opterecuje pumpu ::lose:: ::lose:: ::lose::

CVEJA Po je napisao(la):
Zasto onda ovo pise na kutiji?I,zasto to ulje sipaju u fabrici??
Zato jer je to mala privreda,lupaju ko maksim po diviziji!uzeo sam dva kompleta tih gumica,i mere nisu ni slicne originalnim! :zli: ::lose:: :udri:

Nasto je napisao(la):
samo vi sipajte sae30 :nono: daleko ce da dogurate ima da vam se greje hidraulik i da vam nagriza gumice 3 puta brze od hidrola i sporije dize i vecu snagu trosi dok dize, vise opterecuje pumpu ::lose:: ::lose:: ::lose::
Da ti nisi ros s @kombanerom ili Caricem , ja sam kupio rakovicu od karajmana 73 godiste , pa je karajman 76 s njome dosao zet u kucu u kobilje sa njom , ja sam je prodao u makce i jos uvek radi sa sae30 , a sa sae 80 tesko ce nesto da spusti na -10 , H-pumpe se vise opterecuju guscim uljem
neznam sto

...
9b8x94.jpg

Post je spojen: [time]1297706203[/time]

Ma mi sipamo sta pise po knjizi...nije lud onaj sto je pisao to pre 20 godina tako :sta:...a i na burencetu od ulja lepo pise za sta se koristi,a i navedena je R 65. :cao: evo pocelo spremanje oltarice,skinuti tockovi nagazni,dobili lufta,idu na strug ,menjanje lanaca i sta se nadje jos...
izc94z.jpg

tako je mmb! :ppozdrav:

Nazad
Vrh