IMR - Rakovica

Ja sipam sae 30 mogu sipati i vodu i naftu i sta vec sto je u tecnom agregatnom stanju ali dzaba sve :udri:
molim one koji su popravljali hidraulik da mi kazu sta jos moze da bude uzrok moje muke
idem sistemom eliminacije
1=filter nije posto je nov
2=ulje nije sigurno jer se isto desava i kad je hladno i kad je toplo mislim na ulje
3=manzeta na klipu zamjenjena klip i stublina su kao staklo znaci bez riseva
4=pumpa je provjerena kod hidraulicara ima pritisak blizu 190bara
5=sasjecu je u komadice

Kad sam kupio ulje covek je imao i sae-90 i 70...ne bi me lagao za sae 30.SIGURNO!A,sad naravno svako ima svoju pricu da isprica zato i jesmo na foru7mu.Sta ustanovi vecina slozicu se sa tim :ppozdrav:
Post je spojen: [time]понедељак, 14. фебруар 2011. 12:03:47 CST[/time]
idem sistemom eliminacije
1=filter nije posto je nov
2=ulje nije sigurno jer se isto desava i kad je hladno i kad je toplo mislim na ulje
Da nije mnogo 190 bara??Mozda je to uzrok?Ona fabricki treba da ima 170.
3=manzeta na klipu zamjenjena klip i stublina su kao staklo znaci bez riseva
4=pumpa je provjerena kod hidraulicara ima pritisak blizu 190bara
5=sasjecu je u komadice
Da nije mnogo 190??Mozda je to uzrok-preveliki pritisak?Fabricki je 170.

2yv1d77.jpg

wj6f42.jpg

Post je spojen: [time]1297656785[/time]
a max pritisak je 215 bari.
Post je spojen: [time]1297707331[/time]

БАТОНИ,
пријатељу, изгледа да ти нема помоћи од савета на овом форуму, него ти лепо нађи неког мајстора. Није немогуће да ти је нека од гумица попустила на неком од регулаторних вентила.
Међутим , не заборави да се НИКАД не уздај у квалитет мале привреде. Ја лично имам Р-60, 79*годиште , купљена пре 6 година и пре 3 године сам дао 50-так еврића мајстору за сат времена посла. Није хтела да диже, па је отворио хидраулик и видео да су страдале гумице у пумпи и у регулатору. Те гумице су биле оригиналне (фабричке), значи старе 30год. Од тада, до сада сам (додуше то сам научио и сам да радим) још 3 (!!!) пута мењао те исте гумице. Јеноставно ниок други се ХИГУМа их не прави , а оне нису ни за ону ствар. Пази кад на пумпи има две гумице - она која је фабричка стоји, а нове сам већ 3 променио !
На страну то што купим комплет црева за воду, по декларацији Р-60, а пасују само 2.

rastavio sam hidraulik skinuo razvodnu plocu sa ventilima i nasao sam da je rupa gdje se usadjuje
onaj ventil sto prebacuje na spoljnu hidrauliku u katastrofalnom stanju :udri:
kao da je brusilica u njoj bila sve nekakve brazde i risevi ::lose::

Vec sam pitao kosta 220eura ovde kod nas :udri:
jos uvjek pokusavam nesto da popravim ako nebude nista od toga zna se ::novac::

jer ima neko na rakovici zadnje gume 16.9-28 i kako se traktor ponasa s njima,mogu ih dobit za male pare..a s ovim gumama 14.9-28 mi djeluje kao da nemoze prenest snagu na zemlju samo šlajdra...

blaz je napisao(la):
jer ima neko na rakovici zadnje gume 16.9-28 i kako se traktor ponasa s njima,mogu ih dobit za male pare..a s ovim gumama 14.9-28 mi djeluje kao da nemoze prenest snagu na zemlju samo šlajdra...
Ja imam Rakovicu 65 sa tim gumama.Mnogo manje proklizava nego sa 14.9 mnogo brze ide u transportu.E,sad je problem je u oranju malo gazi brazdu,gume su siroke pa dolaze blizo do blatobrana pa oce ponekad tu nagomilati blato da NEMA SANSE da je izvadis.Neki kazu da su to gume za Rakovicu75 :sta: i da ove opterecuju puno motor.Sta znam??Ja sam skoro kupio moju Rakovicu ima oko 2600 radnih casova i u extra je stanju i kompresiji.

Kod mene su tako fabricki.JBG te lude 90'',tj pocetak 90'' stavljali su sta su imali na traktore samo da se ne zaustaviproizvodnja!!A,danas u mirodopsko vreme propada IMR :udri: :udri:

Te gume se fabricki ugradjuju na IMT 560,a vrlo je moguce da ih ima i na Rakovici,zavisi sta su tad imali na lageru.Ako obim gume nije veci ne bi trebalo da opterecuju motor,mada su neki stavljali na R 65 gume od R 76 i vise nisu mogli da oru 1 brzom bas zbog veceg precnika gume.

@CVEJA Po
Odakle ti slika ove Rajke 95. :ppozdrav:

14,9-28 su fabričke i nema potrebe stavljati veće,ide brzo i ovako,a i dobro vuče,a ako proklizava znači da joj je teško,nemoj te rešenje tražiti u većem prečniku guma,spalićete lamelu i motor :nono:.

Kod mene u selu ima jedna 65-ca sa 16.9-30 fabricki stavljena, radio sam sa njom dosta i uporedjivao je sa mojom, burazer vozi moju na 1800obrtaja , a ja ga pratim sa ovom na 1600, dosta manje proklizava, ali u oranju gde je teska zemlja hoce dobro da se zamuci, ali zato brzina manje i teraj ne staje nigde.
Da je samo malo sporiji menjac i da se stave te vece gume, to bi bio pravi pogodak

Nazad
Vrh