IMR - Rakovica

na koju dubinu ore na 15cm bar se tako vidi da je do pola točka
naš ne ide ni 40km na sat na asfaltu da ide prazan
sa rusom na 25cm da oreš iz 3 čista ide oko 6.5-7km na sat a nije mu lako

lucky je napisao(la):
Ja imam plug 757 i vuce ga R-65 i moze da ide prvom brzom do 25cm ali joj nije svejedno.
Ove godine sam pozajmljivao ovaj plug bratu i on ga vukao sa IMT 542 isto na 25cm i ide prvom brzom. Njegov traktor je stvarno ekstra ali da ide kao i R-65 stvarno mi nije jasno kako?
Proka Azanja je napisao(la):
IMT 542 ima 5 brzina,njegova 1 brza je sporija nego kod Rakovice i zato moze da vuce taj plug.Inace poredjenje ta dva traktora je kao sabiranje baba i zaba.R65 je u svakom pogledu jaca i superiornija od 542.IMT 542 je dobra masina ali jednostavno nije ista klasa.Njega treba porediti sa R 47. :cao:
imt 542 i R65 su nebo i zemlja.Tanjiracu 24 diska- lemind 542 mozda moze da donese do njive ali da radi :nono: a R65 prvi prohod 1 a drugi prohod 2 i to jos da peva.

mmb je napisao(la):
lucky je napisao(la):
Ja imam plug 757 i vuce ga R-65 i moze da ide prvom brzom do 25cm ali joj nije svejedno.
Ove godine sam pozajmljivao ovaj plug bratu i on ga vukao sa IMT 542 isto na 25cm i ide prvom brzom. Njegov traktor je stvarno ekstra ali da ide kao i R-65 stvarno mi nije jasno kako?
Proka Azanja je napisao(la):
IMT 542 ima 5 brzina,njegova 1 brza je sporija nego kod Rakovice i zato moze da vuce taj plug.Inace poredjenje ta dva traktora je kao sabiranje baba i zaba.R65 je u svakom pogledu jaca i superiornija od 542.IMT 542 je dobra masina ali jednostavno nije ista klasa.Njega treba porediti sa R 47. :cao:
imt 542 i R65 su nebo i zemlja.Tanjiracu 24 diska- lemind 542 mozda moze da donese do njive ali da radi :nono: a R65 prvi prohod 1 a drugi prohod 2 i to jos da peva.
Ćale nosi oltovu tanjiraču od 24 diska sa 539 malo se muči ali radi

Da se razumemo , cvejapo radi u istom ataru samnom , ja rusom orem na 25cm sa 3x33 plugom 6 brzinom , rajka moze vuci zahvat 70-75cm na 25cm 1brzinom ne vise .
Oranicni sloj u tom delu atara je oko 25 cm ispod je zuta mrtva zemlja , plug 755 ima zahvat od 50cm 2x25 , ako zahvata 100cm prva brazda bi bila 75cm a raonik je duzine oko 35cm i jos ukosen tako da :nono: :nono:
@Cvejapo
slobodno kupi IMT 757 bez problema na normalnoj dubini ici ce 1 bez problema sa potrosnjom od 20 litara po hektaru i ako si spretan vozac i nesparas traktor mocices da uzores za 3,5 sata nikako brze

Rale 83 je napisao(la):
Da se razumemo , cvejapo radi u istom ataru samnom , ja rusom orem na 25cm sa 3x33 plugom 6 brzinom , rajka moze vuci zahvat 70-75cm na 25cm 1brzinom ne vise .
Oranicni sloj u tom delu atara je oko 25 cm ispod je zuta mrtva zemlja , plug 755 ima zahvat od 50cm 2x25 , ako zahvata 100cm prva brazda bi bila 75cm a raonik je duzine oko 35cm i jos ukosen tako da :nono: :nono:
@Cvejapo
slobodno kupi IMT 757 bez problema na normalnoj dubini ici ce 1 bez problema sa potrosnjom od 20 litara po hektaru i ako si spretan vozac i nesparas traktor mocices da uzores za 3,5 sata nikako brze

Tako je već skroz drugačije
ali na 35cm dubine da nosi 1m to je nemoguće
kod nas max bi mogao da ore sa 2x30 max 25cm dubine

Rale 83 je napisao(la):
@Cvejapo
Hvala druze :bravo:Dugujem pice kad se nadjemo na njivi(duplo ako kupim plug :haha:)
:ppozdrav: :ppozdrav: :bravo:

MILE je napisao(la):
Vi ste sretni ljudi, kod nas rakovica na 30 cm dubine ore jednu brazdu.
Blago tebi , vi sa 1h ovrsete 7/8 tona psenice i 8/9 tona kukuruza i vise , a mi kad dobijemo 5 mi vicemo odlicno , jednom rukom ti da drugom uzima .
Tvoje jutro i moj hektar skoro isto , i vreme obrade i utrosak nafte i casova rada :udri: :udri: :udri:

Kod nas se rakovica uglavnom koristi za lakse poslove od oranja,spremanja i tanjiranja.

I ove su bile prave Rakovice , ja je i dan danas držim neću da je prodam

zasto je rakovica uklasi sa imt-om jeftinija. moze li to neko strucno da mi objasni??

Parnjak popularnoj Rakovici 65 je IMT 565.
Prednosti IMT-a u odnosu na Rakovicu su kabina odvojena od menjaca, hidraulik i kvacilo. Prednji trap tj. ajnslag tockova je na novom 565 da kazem skoro isti kao i na Rakovici sto znaci da se IMT tu popravio, kompletan traktor je malko masivniji i kocnice su na novom modelu kvalitetnije i efikasnije od Rakovicinih. Za IMT-a postoji vise kombinacija felni i odgovarajucih guma (da ne kazem strucno: pneumatika) cime se Rakovica bas i ne moze pohvaliti.

Isto poredjenje vazi i za R76 i 577 da ne duzim dalje posto ljubiteljima Rakovice bas i nece biti pravo.

:D

Prica motora i menjaca je otprilike ista meta, isto odstojanje!

Motor je bukvalno identican a menjac je ista varijanta 6+2 sa skoro istim prenosnim odnosima za pojedinacne stepene prenosa kada se gleda u globalu sa diferencijalom i bocnim reduktorima. IMT-ov menjac se lakse salta. Oba menjaca su podjednako kvalitetna i dugotrajna.

Hvala Bubu..Ja nemam nijedan.. Planiram da kupim jedan nase domace tvorevine.. Pa me cisto interesuje koji je pouzdanijii.. Neki manji! . Vidim da mnogi pominju to da je rakovica slabiji orac, predpidstavljam da je prenos u pitanju ili velicina tockova..

Nazad
Vrh