IMR - Rakovica

sinisa1979 je napisao(la):
joj sad vidim da sam napravio propust. metalni originalni izolatori prenose toplotu ali u stvari ne bi smeli zato se modifikuje kvacilo. da ponovim; izolatori od metala nisu dobri jer prenose toplotu na opruge,koje se usled toplote skupljaju i ne pritiskaju dovoljno lamelu. dalje shvatate sta se desi. jesam sad jasniji? vidi se da sam imao 2 iz srpskog,zar ne?
bas interesuje to oko kvacila zanmljivo,okacicu neki dan slike kako sam na r60 ubaco s44 sa 101mmklipove h volan i jos neke gluposti :cao:

kurkela ne kontam sta moze sta je provereno? igore vek lamele je sigurno duzi nego obicno ali zavisi od mnogo toga koliko ce trajati. najvise od vozacevog silovanja!

kurkela ne kontam sta moze sta je provereno? igore vek lamele je sigurno duzi nego obicno ali zavisi od mnogo toga koliko ce trajati. najvise od vozacevog silovanja!
Svaka rakovica pali lamelu u rikverc brzi
Post je spojen: [time]1291761839[/time]

Siniša, pojasni malo. Tvrdiš da ako se stavi izolacija izmedju opruge i ploče onda se neće prenositi toplota na opruge?

Rodjak ima R 76 i sredjivao je kvacilo tj, lamelu.
Ubacivao je jace opruge od LADE. :cao:

rale ok slazem se pali je jer je u rikvercu brza skoro kao u 2 napred,ali mi nije jasno dali ti tvoju osetis da smrdi ili sta? sta si hteo da kazes,da imas problema sa njom? lamela na 60 i 65 je ista a na 76 je drukcija prijatelju. konsultuj udzbenik! Zorancile pa naravno! sigurno ce manje prenositi u odnosu na limove koje fabrika stavlja. dali si ikad video rastavljeno kvacilo od naprimer nekog imt-a ili starijeg rusa 82-ke? Kurkela to verovatno jeste bolje ali nije to to. i te opruge ce biti sprzene bez bolje izolacije. popricaj sa rodjakom o ovome sto ti pricam i videces da ce ti reci da sam u pravu! tvoj rodjo i ja otprilike isto razmisljamo-vidim po njegovom budzenju. drago mi je da nas ima vise koji modifikujemo. kad bi se skupili na jedno mesto uzeli alat i znanje i to primenili na rajku pa mi bi stvorili LAMBORDZINI DIABLO! Ljudi tolko od mene za veceras!

Rale 83 je napisao(la):
francuz je napisao(la):
A sta mu je to "plivajuci hod"? :sta: :sta: :sta:
Kod mtz ima polozaj plivajuci hod kad je hidraulika oslobodjena , na rakovici to nema neko se pogresno izrazio

Mozda niste razumeli ili sam se ja pogresno izrazio, plivajuci hod ili automatska regulacija dubine, to regulise ona poluga koja stoji iza poteznice gde se kaci topling, u zavisnosti od opterecenja plugova, poluga se pomera napred i nazad, kada je topling gura napred tada poluga unutar hidraulika reaguje dirktno na ventil, e sad sto vise zavijate onaj sraf na plugi M10(17 kljuc) poluga ce pre da reaguje na ventil, a sto vise razvijate obrnuto. Cim plug naidje na vece opterecenje on ce pogurati polugu, ali plug ce mozda da se podigne neprimetno za nekih 2cm, i poluga ce se vratiti nazad u prvobitni plozaj, traktor ce i dalje ici bez proklizavanja istom brzinom i posle par sekundi plug se vraca na zadatu dubinu, tako da ja to zovem plivajuci hod ili automatska regulacija dubine.
Kad orem ja stalno cujem pumpu kako zuji na momente za hiudraulik i stalno odrzava istu dubinu, cim plug krene malo na dole od zadate dubine optertice se vise i pogurace polugu i plug ce se vratiti na zadatu dubinu, Tako da ja tu regulisem dubinu oranja i zbog toga nikada mi nije bio potreban tocak i motor je rastereceniji i traktor ide bez proklizavanja.
E sad mnogo zavisi u kakvom zemljistu orete i koje plugove imate.
Ja sam godinama radio uporedo sa r65 i imt 560, na rajki leskovacki 14 cola, na 560 imt 12 cola( ne secam se tacno koja oznaka) i nije mogao da radi isto kao moja rajka i ako je bio dosta noviji, uvek sam ga ostavljao. Nadam se da sam se sada lepse izrazio :D

borko jagodinac je napisao(la):
Rale 83 je napisao(la):
francuz je napisao(la):
A sta mu je to "plivajuci hod"? :sta: :sta: :sta:
Kod mtz ima polozaj plivajuci hod kad je hidraulika oslobodjena , na rakovici to nema neko se pogresno izrazio

Mozda niste razumeli ili sam se ja pogresno izrazio, plivajuci hod ili automatska regulacija dubine, to regulise ona poluga koja stoji iza poteznice gde se kaci topling, u zavisnosti od opterecenja plugova, poluga se pomera napred i nazad, kada je topling gura napred tada poluga unutar hidraulika reaguje dirktno na ventil, e sad sto vise zavijate onaj sraf na plugi M10(17 kljuc) poluga ce pre da reaguje na ventil, a sto vise razvijate obrnuto. Cim plug naidje na vece opterecenje on ce pogurati polugu, ali plug ce mozda da se podigne neprimetno za nekih 2cm, i poluga ce se vratiti nazad u prvobitni plozaj, traktor ce i dalje ici bez proklizavanja istom brzinom i posle par sekundi plug se vraca na zadatu dubinu, tako da ja to zovem plivajuci hod ili automatska regulacija dubine.
Kad orem ja stalno cujem pumpu kako zuji na momente za hiudraulik i stalno odrzava istu dubinu, cim plug krene malo na dole od zadate dubine optertice se vise i pogurace polugu i plug ce se vratiti na zadatu dubinu, Tako da ja tu regulisem dubinu oranja i zbog toga nikada mi nije bio potreban tocak i motor je rastereceniji i traktor ide bez proklizavanja.
E sad mnogo zavisi u kakvom zemljistu orete i koje plugove imate.
Ja sam godinama radio uporedo sa r65 i imt 560, na rajki leskovacki 14 cola, na 560 imt 12 cola( ne secam se tacno koja oznaka) i nije mogao da radi isto kao moja rajka i ako je bio dosta noviji, uvek sam ga ostavljao. Nadam se da sam se sada lepse izrazio :D
Borko samo da ti kazem da je kod novih rakovica obrnut sistem sto vise zavrces saf onda plugovi idu dublje(pravis mu manju vagu ) a sto ga vise odvrces plugovi idu plice tj (pravis mu vecu vagu na ventil) znac o cemu pricam.

topalovic-
Razumemo se mi u potpunosti, znam kako je na novijim, znam kako je na r76, koliko sam samo sa njima radio i koljiko njih popravio, nego ne mogu sva ta iskustva da ispisem ovde, a i mnogi me ne razumeju. Pozzz druze :ppozdrav:

@borko jagodinac

Kod mene na R-65 plivajuci hod radi prilicno dobro. Medjutim imam problem da nece da digne plug na uvratinama. Kad malo dotegnem taj sraf sto ti pominjes onda dize jedno vreme pa opet moram da ga dotegnem. Sta li je ovde problem?
Sve se bojim da se nesto ne pokrive polugice unutar kucista hidraulika.

@ Sinisa 79

Kada budem video rodju, ispitacu sve do tancina.
Znam samo da nema problema sa lamelama.
Ima tri komada dve 65, jedna starija sa klasicnom poluokruglom haubom, jednu noviju
sa cetvrtastom haubom, i jednu 76.
Imao je 76 sa DV, nju je prodao za 5 000 e pre par god (ako ne laze :sta: )
Kasnije se pokajao i isao da vrati, ali kupac se nije slozio. :cao:

lucky je napisao(la):
@borko jagodinac

Kod mene na R-65 plivajuci hod radi prilicno dobro. Medjutim imam problem da nece da digne plug na uvratinama. Kad malo dotegnem taj sraf sto ti pominjes onda dize jedno vreme pa opet moram da ga dotegnem. Sta li je ovde problem?

Jesi li gledao da taj sraf nije dobio lufta u navoju pa se sam razvija od vibracija, jer nemoguce da nece da dize i da ga ti stalno dotezes i on tada dize. Pogledaj prvo to, ako nije icicemo dalje :cao:

lucky je napisao(la):
@borko jagodinac

Pozdrav.Da li ti je lenja hidraulika dok je traktor hladan narocito prvi put kad hoces dignuti poluge, moze biti problem u servo ventilu treba stavit oprugu ispod njega :cao:

igor-e koji je to ventil jer se kod mene to dešava kada je ladan, i prvo dizanje neće dugo da odradi, a posle nema problema.

igor74 je napisao(la):
lucky je napisao(la):
@borko jagodinac

Pozdrav.Da li ti je lenja hidraulika dok je traktor hladan narocito prvi put kad hoces dignuti poluge, moze biti problem u servo ventilu treba stavit oprugu ispod njega :cao:
Nije lenja kad je hladan.

@borko jagodinac

Sraf za podesavanje ne proklizava. Mogu ti reci da sam ga vec prilicno dotegao (polugice koje spaja ovaj sraf su se dosta priblizile)

Nazad
Vrh