IMR - Rakovica

Ovaj kao fiksnim telefonom da je snimao.

Vidim da sada ima plastični rezervoar za gorivo za Rakovicu, ima li neko neka iskustva sa njima, meni treba za agregat za navodnjavanje, plašim se da će da pukne pošto agregat radi u mestu i dosta vibrira??

Nemam iskustva sa plasticnim ali ga ne bih ni uzeo. Metalnog mogu da varim, šta ću s plastičnim kad pukne a hoće vrv.
Postavi ga na gumene jastuke.

Evo, ovako to izgleda, agregat za vodu Agrostroj Ljubljana, u teoriji bi mogao da stavim neki rezervoar sa strane ali se često desi da moram da vučem agregat na neku drugu njivu.Toliko jako sve vibrira da rastrese i ležajeve na točkovima iako u veku nije presao više od 500 km. Na jednom rezervoaru mi je rastresao i pregrade unutra, pa sam morao da ih izvadim, one ionako nemaju nikakvu funkciju kod njega.
461574299_8658255387558034_6442453245073386004_n.jpg

Zdravo ljudi. Hteo bih da kupim prednju vucu za R65 pa mi treba pomoc oko pronalaska ako iko moze pomoci. Hvala lp

Pre tačno 2 godine mi se raspadne desna (skuplja) poluosovina prednje vuče na Rakovici 65. Soko Mostar. Kupim novu. Opet se shebala. Radila oko 200 sati, od toga oranje 30 sati, tanjiranje i prskanje oko 100 i vožnja oko 70! Jbm ti delove! A zabava 300 evra plus ruke, milina

Verovatno da imaju oni momci iz Opova (Aleksandar i .... zaboravih ime drugoga), imaš ih na KP. A mislim da ti može i član Mirosti rešiti problem.

Ponovio sam baba Rajku (neplanski) sa novim hladnjakom, remontovao joj pumpu vode, nova creva vode (top spajder) i antifriz joj turio.
Manžetna klipa hidraulike je bila u planu.

Ah, zaboravio sam da napišem da je manžetna bila jako loša (potrošila se skroz na meru klipa) i nadam se da je to uzrok cimanja poluga kada ih podigne do kraja. Moram i pumpu da proverim jer se pojavilo penušanje ulja. Verovatno semering vuče falš vazduh i ubacuje vazduh u sistem.

Kod mene je takav problem bio sa pumpom ali je unutra na hidraulicnoj ploci.
Zamenili gumicu i teflon, osmirglali vodenom smirglom poklopac i bez problema je radila hidraulika posle.
Ove godine problem opet, usporio hidraulik, kvar je bio na razvodniku, oring jedan pukao...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh