Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
A како се манифестује пенушање уља? Знам да се чује звук док циркулише уље нпр. у и из хидрауличног цилиндра и слично, али не знам да препознам симптоме код полуга на трактору.
Аха, јасно - то тешко да не приметиш. Само нисам питао конкретно за "Рајку", него да ли постоји нека разлика у понашању полуга са ваздухом у систему. Рекох, чисто да питам како је то, када већ дискутујете о томе.
I mene je zezalo kada sam orao. Sporije diže i ako uđe malo dublje i zaustavi malo traktor, neće da izvadi plug, već moram malo unazad da spadne ona silna zemlja. Kao da ima manje snage da diže.
Ja bih prvo ispitao razvodnik na ploci, moze biti kao kod mene, oring gumica.
Drugi put kad je pocela da me njaka hidraulika, naljutim se i kupim novu pumpu ali kad sam zamenuo ono isto.
Kao što sam i sumLjao. Semering nije zaptivao. Nazivna mera za rupu je 18mm ali da bi dihtovao, rupa semeringa mora biti 16.5-17mm. Ovaj je bio na 17,4mm. Znači, 0,3mm po strani je pritiskao osovinu. Međutim kada oduzmem i blagu potrošenost osovine- urezani kanal, ispada da semering nije dihtovao ništa jer su se mere od osovine i semeringa poklopile....
Ne mogu da skontam sta je na slici?
Ja stavim uvek silikon oko semeringa i dekle sa cela kad se nabije semering, ne kosta nista a desava se i tuda da pusti...
Ploča od zupčaste pumpe i semering. Ovde nije bilo potrebe stavljati silikon oko semeringa jer fino ulazi. Jednostavno su ostavili oprugu semeringa malo dužu a samim tim je ispalo da semering ne pritiska dovoljno osovinu. Kada se semering malo potrošio a i osovina dobila blagi kanal, više nema ni d od dihtovanja i eto vazduha u sistemu. Skratio sam oprugu semeringa i to je to. Naručiću i nov semering, nije skup uopšte.
Ponekad i ja odmah skratim, ali konkretno u ovom slučaju nisam jer mi nije palo na pamet da takav zahvat treba novoj pumpi, tj semeringu. Pogotovo ne jer je petoletkina pumpa.
I ja uglavnom stavljam Dalmik-ove, ali vidim da se može naći i skf i fag (ako nije falš), pa ću vrv nešto od ta dva uzeti.
Dimenzije O-ring gumica (4kom) koje zaptivaju gorivo na polugama za gašenje i za gas 6,5 unutrašnji fi a spoljna mera je valjda 9,5. Ako nekome trebalo. A jbg nisam se setio da izmerim novu gumicu, a već sastavio pa sam merio staru koja je pukla.
Štelovo sam i ventile, mada možda malo prerano s obzirom da sam letos menjao glavu... Nema veze. Poznavajući sebe, neće uskoro dobiti ovakav servis opet.