IMR - Rakovica

Покупио сам негде да су склопови трактора, осим мотора, остали из старих залиха, док је фабрика још радила. Па колико тога има, када су одлучили да направе читав трактор, са свим својим склоповима и системима? Одакле им толики одливци, зупчаници, котачи и плекови?

Ако бих судио по "кабини", циљају да их продају у северној Африци.

Кабина ништа боља од ових последњих што су уграђивати. Са овалним блатобранима.

@putin Molim te.Traktor na nivou 70 ih godina prošlog veka.
Sve ok,al tanjiraca, Ram,nosaci diskova i diskovi. Uozbilji se molim te. Ako je traktor na nivou 70ih godina presmesno skup za 25000e, sta je onda tanjiraca za 14k? Ako ces iskreno,na osnovu sta se dobija,25k je puno al za tanjiracu je tragikomedija dati 14000 kao i za nesto slicno.
Naravno pricamo o cenama i sta je sta,nista licno,i sam sam prinudjen da placam stvari koje ne vrede ni trecinu placenog,kao i ta tvoja tanjiraca.

Za cenu tanjirače sam lično ja odgovoran jer sam poručio dodatke koji ne idu u standardnoj verziji već se dosta doplaćuju pa se sakupila lepa cifra na kraju.Mogao sam proći jeftinije a i dosta skuplje, našao sam neki kompromis i to je to.
Šta taj traktor može da ti ponudi u odnosu na isti iz na primer 90-ih godina?Ni čestite kabine, ni zvučne izolacije, klime, dobrog sedišta.Većina Kineza je svetlosnu godinu ispred njih za skoro iste pare.

Nek ne ponudi nista,opet je traktor koji moze da uzore,pripremi poseje itd. I kosta kao nepune dve tanjirace. Ovde nije poenta oprema na rakovici i kakav je traktor,ja je licno ne volim niti bi je kupio,nego tvoja konstatacija kako je skupo 25000€ za nov traktor od 90ks a platio si tanjiracu,ponavljam tanjiracu 14000e. Ajde molim te.

Ako mogu ja malkice da se ubacim jer sam ja prvi napisao da je puno.
Jebeš ga putine ako tako gledaš na cenu nečega kroz nešto onda Matićeva tanjirača košta npr pola prikolice ili trećinu đubretare (nisam siguran koliko sad koštaju al oduvek su koštale u pm). Dal je realno tako porediti? Za rakovicu je puno 25.000 jer dobijaš traktor sa tehnologijom iz 60-ih i sa gomilom mana..... da ih ne nabrajam. A za iste te pare, + -, yto 80-90 je 5 u vugla za rajku. Doduše oni su tehnologija iz 80-ih ali imaš zatvorenu kabinu sa filterom, klimu, veći izbor brzina, nezavisni kardan, kardan preko točkova..... I što je najbitnije, imaš rezervne delove. To što je tanjirača toliko novaca, to je tako pa tako. Nije realna, ali nije ni rakovicina.

@putin Košta trenutno kao 1 k.j zemlje.Zemlju ne možeš da zakačiš za traktor i radiš a sa ovom šklopocijom možeš da radiš, zaradiš i isplatiš je brzo.Da li je realno plaćena ili ne vreme će pokazati, predao sam papire na konkurs pa ko zna, možda krajnja cifra bude i 3 puta niža. 😁 Uostalom tebi ni iz džepa ni u džep pa se bez potrebe žestiš i raspravljaš ovde sa mnom.

90кс и сува или чиста механика за неког ко ради по брдима, шуми или је патриота трактор скроз ОК. Али, цена је нешто што ће већину нас одбити, по мени тренутно гледано мислим да би 20000е била сасвим нормална цена. За 25000е има трактора са опремом која је за Раковицу три светлосне године испред. Ловол 85кс са климом, реверзером, грамер седиштем је 28000е. Када би куповао нов трактор до 30000е Ловол би био мој први избор,а онда ИТО од 104кс,Раковица не би ни ушла на списак разматрања.

90кс и сува или чиста механика за неког ко ради по брдима, шуми или је патриота трактор скроз ОК. Али, цена је нешто што ће већину нас одбити, по мени тренутно гледано мислим да би 20000е била сасвим нормална цена. За 25000е има трактора са опремом која је за Раковицу три светлосне године испред. Ловол 85кс са климом, реверзером, грамер седиштем је 28000е. Када би куповао нов трактор до 30000е Ловол би био мој први избор,а онда ИТО од 104кс,Раковица не би ни ушла на списак разматрања.
Yto od 105ks je 35000

Poslato sa NAM-LX9 pomoću Tapatoka

Da ne ulazim u raspravu cene koštanja komentarisao bi traktor. Pre 10 tak godina poznanik iz sela kupio niv traktor, rakovicu 65 sa kabinom, pod geslom novo je novo. Ispostavilo se da motor i nije nov, a ima je i dosta kvarova oko drugih stvari. Tako da je ovo isto mogućnost da su pojedine komponentd ko zna iz kojih rezervi. Za 25 000 dobro treb razmislitu šta se može kupiti od traktora.

Naravno da nije nov. 2004-te smo dali 3 vagona kukuruza za nov eSov motor a dobili smo zavareni blok. Nismo odmah videli, doduše nismo ni gledali. To je bilo onda, a mogu misliti kako sad pakuju. Stare zalihe malo sutra.

Ja sam kupio novu 65S 2014 godinu, medju poslednjima koja je izasla iz fabrike. Najveca greska koju smo napravili. Lom zivi od traktora, sklepotina katastrofa. Plocu hidraulike radili 3 puta, lamela i pipci 3 puta, crkao lezaj na kardanu, sreca pa spoljni, spojnicka obrijala nutove prema menjacu. O udobnosti ne bih pisao nista, isto kao da sedis u tenku.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Nazad
Vrh