IMR - Rakovica

Ljudi,ja sam "opet"dovukao Rakovicu kuci. :zli: :zli: prima brzine a kad pustam kvacilo ono krci,drobi nesto :udri: .Na 550 sati smo vec menjali spojnicku osovinu i vucnu lamelu,a traktor sad ima 1370 sati. Da poludis!! Nego,kazite vi meni ja sam cuo da moze da se ubaci od stare Rakovice 60 spojnicka i jos nesto,pa kao nece vise biti problema,jer na starim rakovicama to ne crkava.Vlasnici IMR-a POMAGAJTE! Sta je tu resenje majku mu.....?!U sred setve ::jako_besan:: ::jako_besan:: ::jako_besan::

cudi me da imas tih problema niko se kod nas nije zalio na to mora da ima neki razlog sto ti se to desava losi delovi mozda ili neka greska

@Farmer Bob
Jel ste menjali i ona dva lezaja od spojnicke (to je kad se traktor razdvaja izmedju zvona i menjaca)?

Farmer Bob je napisao(la):
Ljudi,ja sam "opet"dovukao Rakovicu kuci. :zli: :zli: prima brzine a kad pustam kvacilo ono krci,drobi nesto :udri: .Na 550 sati smo vec menjali spojnicku osovinu i vucnu lamelu,a traktor sad ima 1370 sati. Da poludis!! Nego,kazite vi meni ja sam cuo da moze da se ubaci od stare Rakovice 60 spojnicka i jos nesto,pa kao nece vise biti problema,jer na starim rakovicama to ne crkava.Vlasnici IMR-a POMAGAJTE! Sta je tu resenje majku mu.....?!U sred setve ::jako_besan:: ::jako_besan:: ::jako_besan::
rakovica je dosta osetljiva na kvacilu...razbija srce lamele.U novijim rakovicama je lamela sa sitnim nutom a kod starijih krupan nut.I za jedne i za druge prodaju se "kron" lamele.A "kron" vise ne postoji niti proizvodi iste...Tako pazi sta kupujes i kako stelujes lamelu!Ima tu caka i naravno dobar majstor!

zorancile je napisao(la):
@Farmer Bob
Jel ste menjali i ona dva lezaja od spojnicke (to je kad se traktor razdvaja izmedju zvona i menjaca)?
auu,pa ne secam se.Jedino sutra da ti javim mozda se majstor seca.Stvarno neznam... zasto?

Mi smo to menjali coveku na r-65 dok je bila prilicno mlada, ne secam se tacno oko 3-4 godine staroosti, odavno je to bilo. Posle par godina smo mu opet menjali kad smo mu radili generalnu. Radili smo to na jos jednoj R-65 u selu, a i ona je bila relativno mlada.
Ti lezaji se cuju kad pustis kvacilo, ne mora da je ubacen u brzinu. U pocetku se cuju pomalo, kasnije sve jace i jace... mozda su poispadale kuglice iz jednog ako se tako jako cuje...?

topalovic je napisao(la):
kron ne radi! I ne proizvodi lamele za r 65.A sad kako ko hoce... :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1272345946[/time]

kod mene se cuju ti lageri pa sigurno jedno 15 godina i sad sam resio da ih menjam, nervirame da se cuju nonstop, a cuo sam od nekih sto su menjali i sto su imali problema sa tim lagerima vise puta da su umesto kuglucnih stavljali valjkaste, to cu i ja da uradim.
A sto se tice lamele, prva mi je trajala 3500 sati, a druga koju sam ugradio neku(makedonsku) evo bije vec 2000 sati i nemam problema.
Jeste dosta komplikovano da se usteluje korpa, ja sam koristio radionicki prirucnik i tamo sve lepo objasnjeno tako da nisam imao problema oko stelovanja.
Cuo sam od jednog majstora starog da je bitno za menjac specijalno kod rajke da se nikad ne izbacuje iz brzine kada traktor stoji i radi jer tada spojnicka se okrece i ona je skroz gore, nema ulja da je podmazuje, nego treba izbacivati reduktor i tada se ceo sklop okrece i podmazuje sve lagere.
Mislim da ima smisla :D

Cek,cek sta to znaci "treba izbacivati reduktor"? Kako to mislis da traktor radi u mestu a da nije izbacen iz brzine?? :ppozdrav:

Pa izbacis reduktor na ler a menjac u brzinu i traktor stoji u mestu zupcanici se okrecu i dizu ulje tj. zapljuskuju lezajeve itd.

Aha,vi zovete reduktor onu palicu sto sluzi za brzi i spori hod,na levoj strani??Kod nas neko zove reduktor blokadu tockova kad ores. :ppozdrav:

Aha,vi zovete reduktor onu palicu sto sluzi za brzi i spori hod,na levoj strani??Kod nas neko zove reduktor blokadu tockova kad ores. :ppozdrav:
i kod mene se zove reduktor za brze i spore,a blokada tockova kad ores prosto blokirac! :ppozdrav:

Koliko ja znam da je reduktor brze-spore,a blokada je blokada.
Sto se tice rada rakovice u mestu pozeljno je da bude ubacena u 3. brzinu a reduktor u ler!

Nazad
Vrh