IMR - Rakovica

Pumpa ima ogromnu moc kada ima dovoljno ulja ako ulje nestane onda nemoze da podigne.ja sam kipovao 4kubika pesak i podize bez problema ako ima ulja.

Pozdrav svima.
Kolika bi trebala da je potrosnja goriva r65 u radu sa fop 2.90 (setvospremac) po hektaru? Od prilike....
Moj komsija ima odlicnu R65 i isti setvospremac 2.9,potrosnja je 10 litara struganja zemlje(bolje ja drljacom uradim a manje potrosim)a ako ide na nekih 5-8cm nemoze da ga vuce,oce da umre traktor nizbrdo a uzbrdo nema sanse da vuce ni 1.sporom.

Ja sam vukao 2,8m sa dupli rotorima. Jedna je trosila, nesto malo, oko 5l po ha, ali je isala samo prvom. A druvmge je vukla drugom, kidala, da ispadnes iz traktora, ali je trosila 8-10l po ha, a mnogo brze zavrsavala.

Po ravnom za r65 spremac 2,9m, brze odradis prvi prolaz, manje prolazaka, a prvom svedno moras ako hoces da te dugo sluze ledja, u brdu vec treba 2,5m da se nemuci traktor.

Zakacivao sam za Rakovicu 65 2,5 u brdu,moze lepo da struze zemlju.Ma kakav posao,dusa joj u nosu uzbrdo sa tolikim setvospremacem.Raditi sa setvospremacem je relativna stvar,sve zavisi koliko ko podubi,za ozbiljan posao treba i ozbiljna snaga uz adekvatan zahvat.

- - - - - - - - - -

Dadatak:Nije ista kod svih zemlja,kod nas ne puca tako lako zemlja na prolece iako je izmrzla.

Brat mi u Macvi sa r65 i spremac 2,9m radio do pre 2 godine 60ha, tako da nije da nemoze, sada je taj posao preuzela r76. Opet ponavljam brdo je ipak brdo, mada spremac nije ni namenjen da se rilja 10cm vec samo koliko treba da moze lepo spremiti,

Pa moze i moj komsa radi i danas 15 hektara sa tom kombinacijom i to jos u brdu ali kako radi,on prezadovoljan.Ja ne,meni je pre 6-7 godina licno on odradio pola hektara jer mi traktor ostao u kvaru.Ono je samo struganje povrsinskog sloja zemlje jer cim stavi dublje traktor umire.Tu mi bio najlosiji kukuruz.

Kod nas se setvospremac koristi samo ako nema previse biljnih ostataka, dva prohoda i odmah moze da se seje... za brda koristimo 2.2

Pozdrav svima.
Kolika bi trebala da je potrosnja goriva r65 u radu sa fop 2.90 (setvospremac) po hektaru? Od prilike....

Odgovor na tvoje pitanje bi bio 5-10l zavisi kakva je zemlja u pitanju.
E sad sto pojedini kazu da moze neka tamo odlicna rakovica samo da struze sa tim zahvatom, e pa brale neka promeni vozaca.
Svi traktori ce od 60-70konja da vuku taj setvospremac, teza zemlja druga brza nikako, laksa zemlja bez problema ma dubini 5-10cm i vise ne treba.
A uostalom meni da treba da radim sa rakovicom i tim agregatom ne boh postavljao takvo pitanje nego zakaci brale pa teraj i onda ces da vidis kolika je potrosnja, otkud ja znam kakva je zemlja kod tebe pa da te ja savetujem.

Njoj je mnogo 2.9m setvospremac i u ravnici.Bolje napr 2.5m pa da može prvom prvi prohod drugom drugi prohod.Mnogo bolja opcija,brže ide i sigurno kvalitetnije uradi.

Послато са SM-G355HN уз помоћ Тапатока

Njoj je mnogo 2.9m setvospremac i u ravnici.Bolje napr 2.5m pa da može prvom prvi prohod drugom drugi prohod.Mnogo bolja opcija,brže ide i sigurno kvalitetnije uradi.

Послато са SM-G355HN уз помоћ Тапатока

Ja tako radim sa 2.5 metra, ali svako radi sa cim ima. Ako covek ima 2.9 metra neka radi i mocice da radi sa njim samo nece moci drugom bas svuda.
[video]https://youtu.be/inFv4stJIN8[/video]

Mislim da je pogresno govoriti spremac 2.9m ili 2.5m... Po meni je bitnije koliko taj spremac ima radnih tela ili ti S opruga, ako se nevaram za jednu S oprugu je potrebno 2.5ks (sa kopljastom motikom, ne pocijom nogom). Ako gledamo po tom racunu za rakovicu od 65ks je dobar spremac sa 26 radnih tela. E sad ja na svom spremacu od 2.2m imam 20 S opruga, vidjao sam 2.9 spremace sa 21-22opruge, a vidjao sam ih sa 29-30 opruga i ti spremaci se dosta razlikuju po tezini vuce.

Po meni, da imam rakovicu, uzeo bih neki od 2.2m, sa daskom i duplim rotorima, i 20ak S opruga i radio pravi posao.

Nazad
Vrh