Ciro farbaj traktor druze, evo ja cu da pomognem
Zao me je nekako da je ofarbam... Ovo je ipak prva njena boja... Ali moracu da je ofarbam kad tad... Za sad cu da je ostavim jos malo ovako,boja jeste izbledela ali nigde nema rdze sto je vazno...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ciro farbaj traktor druze, evo ja cu da pomognem
Druze zaista zanimljiva konstantacija,malo mi je cudno to da ti je slicna brzina kao na 539 ili 558,na Rakovici trenutno imam 14.9 gume na jednom 539 standardne 11.9 a na drugom 539 12.9,cesto idemo sa vise traktora na posao ali uvek sa rakovicom dobro odmaknem kad vozim ispred 539 ja 2000rpm otac u 539 isto.Inace kad vozim iza 539 rakovica je na nekih 1600rpm a 539 na 2000rpm,539 sa 12.9 gumama je za nijansu brzi al ne puno od ovog sto nosi 11.9 Hobby Druze po simptomima koje opisujes najverovatnije da su ti sicevi na glavi izgoreli tj ventili ne zatvaraju dobro,moze biti i do opruga ako su oslabile,dizne takodje mogu biti problem tezeg paljenja bilo bi dobro da to prekontrolises inace i po knjizi na svakih 500rs bi trebalo proveriti dizne i po potrebi stelovati ventile...Javice se iskusniji clanovi pa ce dati svoje misljenje...Ja jedino u transportu dajem gas do nekih 2000 obrtaja retko kada vise,nema potrebe da urla na 2200obrtaja a brzina je za nijansu veca,velika je razlika u radu na 2000 i 2200,najbolje je od 1500 do 1800 tako ide u oranje kod mene i jos nesto da napomenm za moju rakovicu koja je u dobrom stanju,ima 6500radnih sati kupio sam je sa 5000,77godiste malo vozena ali hteo sam da kazem da nije brza nego 539 ili 558,cak je 539 sa vecim gumama brzi od mene jer koristim obadva traktora povremeno,kad ima vece gume 16.9.28 onda je druga prica ali daleko od toga da je brza kao sto se prica,ja nikada nisam vozi sa gasom do daske nikada duze od minut dva jer mi je zao traktora,nema svrhe raditi tako nesto.
Da li ti lepo kopca blokada???? Da nije pukla stifna na pedali pa blokada ne uzubljuje potpuno i cuje se kako kruni???? Da li ipak proslajfuje samo jedan tocak ili oba vrte a zvuk se cuje????
Nemoj misliti da ti pametujem.... Nije mi namera,ali zašto okrećeš na leniji? Ustvari ajd ako i moraš zašto u rikverc? Rikverc ide preko zupčanika druge brzine i poprilično je brza u rikvercu na leru a kamoli na 1200-1400 obrt. Znam da znaš jer je ne voziš od juče... Ako okrećeš u rikvercu obavezno je prebaci u sporohodne. Ja okrećem u rikverc samo ako moram zbog položaja njive ili sl. Inače u prvoj bh.Danas mi u setvi prosmrdila lamela, i to u rikvercu kod nameštanja na markir.
Pa ne okrećem isključivo u rikverc, već malo napred, malo nazad, tj. 4 poteza. Pa ako promašim markir onda opet malo nazad...
(Pošto u soji ne sejem uvratine, onda isteram red do samog kraja, tj. da sejalica dođe do lenije, potom rikverc da ne bih gazio komšijsku njivu preko puta lenije (1), zatim napred polukružno (2), potom nazad polukružno kad sam već na markiru (3) i na kraju opet napred sa stajanjem ili bez zavisno da li treba da se dosipa seme (4). Od kad tako radim uvratine su mi čiste, a dok sam sejao klasično sa uvratinama uvek je bio herbarijum. Naravno, tako radim samo u soji jer kombajn sebi napravi uvratine koliko mu treba...)
A ne mogu u jednom potezu da se namestim na red koristeći samo napred. Ne kažem da ne može, ali ja ne mogu... A ako moram svaki put kad idem nazad da još šaltam i reduktor, uh, je**š onda taj traktor. A uvek mi je smetao brz rikverc na Rakovici ( i IMT-u), pogotovo kod izoravanja uvratina...
i onda prednji trap pocne da seta,da vuce u stranu,glavna osovina pocne da klokoce,svuda lufta...jos ako napred ima sve tegove,e to je posao...Ja sam Rakovicu sa sejacem tako stalno okretao, nikad joj nista nije falilo...