IMR - Rakovica

Ако на мене мислиш имам 585 542 и 539,али имам искуства у раду са Раковицом...Ако си се увредио због Брене,ја нисам рекао да је то лош трактор,напротив,него ми се виђе свиђа што раковица има ЗФ мењач,и још неке ситнице.

Ne,nisam se naljutio,ali nisam video ni jednu sliku tvog traktora.

Evo i moje Rakovice kod nas je od 1996 kupljena nova, ja sam u tome traktoru odrastao i imam za nju samo reci hvale :) Kao orac je super, okretna je, dobra je za transport i univerzalan traktor.. malo jeste problem hidraulikom rukovati ali vremenom se to nauci,menjac malo teze ide a i nije to tako strasno navikne se covek, nikad nismo imali ozbiljnijih problema sa njom, sa lamelom nikad nikakvih problema nije bilo, imali smo problema sa vodenom pumpom i par sitnica..
slika0545.jpg
[/IMG]

Ne,nisam se naljutio,ali nisam video ni jednu sliku tvog traktora.
Тешко могу да сликам са самсунгом од 20 е са 20 допуне,а и слабо се разумем у електронику..А нисам знао да код вас у Товарнику мораш да имаш слику нечега ако имаш мишљење,то ми је ново?Све у свему то су трактори и не разумем поједине који се наљуте као да си им жену споменуо а не трактор..цццц

@Bi Zeleni da li si ti orao sa Rakovicom?

@kombajner slazem se da je Rakovica odlican orac..

Ko ima problema prilikom rukovanja hidraulikom neka proba da radi sa malom rucicom pa da javi rezultate... Sa malom rucicom kad radis spusta poluge podjednako kao IMT...
Moze 1cm da spusti pa da stanes pa opet i sve tako...

Probajte pa da vidite sa malom rucicom da spustate ako je to problem... Ja tako radim kad je bitna preciznost... :osmeh:

E jbg ispade rakovica ima bolji hidraulik od IMT tj Masej fergusona i bolji je orac.Kad vec poredite uporedite IMT 565 i Rakovicu 65,ili 577 i R76 a ne 558,560,533 sve u isti kos.U svakom slucaju ja je kupovati necu,jer sto mi je odnela nemoze ni 100 komada novih da nadohnadi.

To je druga stvar sto ti mrzis taj traktor... Ona hidrauliku NEMA bolju od IMT-a ali zato ima i ona cime da se pohvali...

recimo ovi sto pricaju da se propinje i da ima problema sa teretom u brdu ja tih problema nemam pa joj to ne nabrajam kao manu... Ja vucem dvo osovinke prikolice i malu prikolicu koja je jedno osovinka i to po ravnom pa to ide bez problema...

Druze nije niko rekao da Rakovica ima bolji hidraulik od Imt-a,da je Imt precizniji to stoji,al vidim da se nastoji da se prikaze da je Rakovicin hidraulik katastrofa sto nije tacno,aj da kazem da je na R65 20% losiji hidraulik nego na Imt-u.Al zato rakovica nosi mnogo veci teret na istom za razliku od tog istog Imt-a.Ako si probao da radis sa hidraulikom npr na Zetoru nije nista precizniji niti bolje odreaguje nego na R65,na Unirvezalu je kao i na R60 i opet ljudi rade s tim traktorima.Imt 565 necu ni da spominjem,tek na tom traktoru je motor katastrofa.

Kolega moze jedno pitanje,kako mozes da kazes da je na 565 motor katastrofa kad je na tom traktoru kolko ja znam motor isti kao na r65?
Moze kolega naravno,po mom misljenju da ne uvredim nikog taj DM je jedno tesko s...nje od motora,njegova prednost u odnosu na M34 to sto lakse pali,mada pali i M34 sa brzim alnaserom veoma dobro.Dok M34 ne dostigne punu radnu temperaturu malo je trom hoce da se gusi a posle je azdaja,DM je od starta ostar na gasu,jbg direktno ubrizgavanje,tu prestaje svaka prednost DM u odnosu na M motor,pri punom opterecenju DM pre krene da dimi i opada mu snaga u odnosu na M motor,jos nisam video DM motor da je izgurao 8000rs a da je radio sve operacije od oranja pa nadalje...Imao sam mnogo prilika da radim zajedno sa R65 u oranju spremanju i dr, i uvek se je u situacijama gde je snaga na maksimumu M motor bolje ponasao.Dakle ni na R65 se nije pokazao najbolje ali ga R65 daleko bolje nosi od 565.

Nazad
Vrh